Pirita Niemenmaan esikoisalbumi Miten kaikesta kiittäisin julkaistaan perjantaina 17.9.2021

Vuoden 2019 Tangokuningatar Pirita Niemenmaalta on tänä vuonna ilmestynyt jo kolme singlejulkaisua ja syyskuussa kuunteluun pääsee kokonainen albumi ”Miten kaikesta kiittäisin”.

Esimakuna albumilta on kuultu nimikkoraidan ”Miten kaikesta kiittäisin” lisäksi duetto ”Jos lähdet” yhdessä Tangokuningas Jaska Mäkysen kanssa sekä koskettava, herkän kaunis sinkku ”Rakastatko laisinkaan”. Levyllä Pirita on päässyt itsekin sanoittajan tehtävään, sillä laulussa ”Onko lopullista tää” on Piritan kirjoittamat sanat. Musiikin tuotannosta on vastannut Juhani Hakopuro / JHMusic. Pirita on viettänyt unettomia öitä odottaessaan niin kovasti uutukaistaan.

”Tämä merkitsee mulle niin paljon, etten edes tiedä, miten kaikesta kiittäisin. Tämä on siis minun aivan ensimmäinen albumini ja on vaikea uskoa tätä todeksi – levy on nyt tässä! Se koostuu ihanista kappaleista, jotka osuvat minuun täysin ja uskon, että myös sinuun. Tästä tuli niin täydellinen kokonaisuus.

Kiitän ihania musiikintekijöitä, jotka ovat tehneet näin hienoja biisejä ja uskoneet minuun. Olen saanut heistä myös hyviä ystäviä ja uskon, että yhteistyö jatkuu edelleen näiden huippujen kanssa. Olen kiitollinen sovittaja-musiikintekijä Juhani (Jussi) Hakopurolle hyvästä, nopeasta ja joustavasta yhteistyöstä ja pitkästä pinnasta. Oot huippu mies. Erityisesti olen kiitollinen Sponsoreille, jotka mahdollistivat tämän unelman; Aaro E. Mäkelä, Eepee ja Kurikan apteekki. Kiitos Perheeni. Kiitos suorasanainen assari ja paras ystäväni Sanna Kilpeläinen. Kiitos Rakkauteni / ystäväni / kannustajani Mika. Kiitos kuninkaat Jaska Mäkynen ja Johannes Vatjus. Kiitos ihanat fanit, kun kuljette mukana. Iso kiitos tanssijärjestäjät. Kiitos Johanna Saarenpää Photography. Kiitos Gramofoni Oy tästä mahdollisuudesta”, Pirita huokuu onnea.

Pirita esiintyy yli 40 tangokuninkaallisen kanssa Kuninkaallisten konsertissa Järvenpää-talossa ti 26.10.2021
Lisätiedot konsertista: http://www.gramofoni.fi/kuninkaallisten-konsertti/

MITEN KAIKESTA KIITTÄISIN -albumi

 1. OTA MINUT UNELMIISI 3´ 40 FIGRF2100034
  Säv. Kristiina Ronimus / San. Maritta Niskanen / Sov. Jussi Hakopuro
 2. KATSEELLA SUA RAKASTIN 3´ 28 FIGRF2100035
  Säv. Jari Rönkkö / San. Reijo Päkkilä / Sov. Jussi Hakopuro
 3. MUISTOILLANI KATSON 3´ 02 FIGRF2100036
  Säv. Juhani Hakopuro / San. Simo Vedenpää / Sov. Jussi Hakopuro
 4. SÄ ET KYYNELTÄ NÄÄ 3´ 02 FIGRF2100037
  Säv. / san. Aila Mattila / Sov. Jussi Hakopuro
 5. RAKASTATKO LAISINKAAN 3´ 58 FIGRF2100032
  Säv. / san. MarikaB / Sov. Jussi Hakopuro
 6. MITEN KAIKESTA KIITTÄISIN 3´ 34 FIGRF2100012
  Säv. Jari Rönkkö / San. Reijo Päkkilä / Sov. Petri Anttila
 7. JOKA HETKI OLEN SUN 3´ 27 FIGRF2100038
  Säv. Jari Rönkkö / San. Reijo Päkkilä / Sov. Jussi Hakopuro
 8. USKALLANKO RAKASTAA 3´ 28 FIGRF2100039
  Säv. Jari Rönkkö / San. Reijo Päkkilä / Sov. Jussi Hakopuro
 9. PELIMIES 3 ´22 FIGRF2100040
  Säv. / san. MarikaB / Sov. Jussi Hakopuro
 10. ET OLE ONNETON 4´ 09 FIGRF2100041
  Säv. / san. Aila Mattila / Sov. Jussi Hakopuro
 11. TAIKASANOJA 3´ 27 FIGRF2100042
  Säv. Hannu Riihimäki / San. Sari Matala / Sov. Jussi Hakopuro
 12. ONKO LOPULLISTA TÄÄ 2 ´54 FIGRF2100043
  Säv. Aila Mattila / San. Pirita Niemenmaa / Sov. Jussi Hakopuro
 13. JOS LÄHDET 3´ 02 FIGRF2100004
  (Duetto Pirita Niemenmaa & Jaska Mäkynen)
  Säv. Jussi Rasinkangas / San. Vexi Salmi / Sov. Antti Hyvärinen & Toni Nuotio

c ja p 2021 GRF-RECORDS / GRFCD-120 Gramofoni Oy

Pirita Niemenmaa on Spotify

Pirita keikkailee Jarkko Yli-Sikkilän & Soiva orkesteri -kokoonpanon kanssa.
Piritan keikkakalenteri: http://www.gramofoni.fi/pirita-niemenmaa/
Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva orkesteri solistinaan Pirita Niemenmaa
keikkakalenteri: http://www.gramofoni.fi/jarkko-ylisikkila-pirita-niemenmaa/

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

 1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
 2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
 3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
 4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
 5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
 6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
 7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
 8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.