Sinfonista metallia luova Her Alone julkaisi luonnonsuojeluteemaisen Mother Gaia -singlen

Joensuulainen Her Alone on uusi tekijä suomalaisen sinfonisen metallin kentällä. Yhtye julkaisi viime vuonna debyyttisinglensä Into The Night, josta yhtye tarjoili akustisen- sekä orkestraaliversion radio editin ohella. Seuraavana singlenä Her Alone julkaisi The Last Rays of the Sun. Singlet ovat keränneet yhteensä jo 380 000 toistokertaa, mikä on vasta kaksi kappaletta julkaisseelle yhtyeelle varsin kunnioitettava luku!

Nyt vuorossa oleva single Mother Gaia on ensimmäinen lohkaisu ensi vuonna ilmestyvältä Dead End Dream -nimiseltä debyytti-EP:ltä. Her Alonen aiemmista kappaleista poiketen nyt julkaistavan kappaleen on kirjoittanut yhtyeen laulaja Annika Eronen, jolle luonto ja eläimet ovat elämän tärkeimpiä asioita. Mother Gaian Bandcamp-tuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä Suomen luonnonsuojeluliitolle. Käy ostamassa julkaisu ja tukemassa toimintaa täällä.

”Metsässä samoillessaan voi jäädä ihastelemaan jäniksen pitkää loikkaa, nuuhkia kuusien raikasta tuoksua tai ihastella auringossa kimaltelevaa lumihankea. Valitettavasti kauneuden lisäksi luonnossa törmää roskiin ja ihmisten tekemiin tuhoihin. Meillä kaikilla on asian hoitamiseksi paljon parannettavaa, tärkeintä olisi edes yrittää”, Annika Eronen kertoo.

Kappale on kirjoitettu jo pari vuotta sitten, mutta se muhi Erosen pöytälaatikossa siihen saakka, kunnes kitaristi Iiro Inkilä otti kappaleen käsittelyynsä. Tämänhetkinen sovitus onkin suurimmalta osin Inkilän käsialaa.

”Alkuperäinen idea kappaleesta oli aika kansanmusiikkisävytteinen, mutta mielestäni iso ja eteerinen äänimaisema palvelivat biisiä bändikontekstissa paremmin. Tulevaisuudessa kappaleesta olisi mielenkiintoista tehdä myös akustinen versio”, Iiro Inkilä kertoo.

Vuonna 2017 perustettu Her Alone on periksiantamattomalla asenteella ahkeroiva visionsa eteen työskentelevä yhtye, joka on vuodesta 2019 kiertänyt keikoilla ympäri Suomea Helsingistä Sodankylään.

HER ALONE | INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme