Viihteelle suoratoiston maailmaan arvosteluiden kautta

Nettiruutu.fi on sivusto, josta voit lukea suomeksi arvosteluja suoratoistolla tarjolla olevista sarjoista. Seurannassa on niin Netflix, Cmore, SkyShowTime, Yle Areena, HBO Nordic, Disney, Paramount+ yms suoratoistokanavat. Myös MTV3 Katsomo on seurattuna ja viikoittain on sivustolla luettavissa sekä uutisia, että arvosteluja, ja arvostelujen mukana on lähes aina YouTube video sarjasta/elokuvasta. Nettiruutu keskittyy sarjoihin, mutta silloin tällöin käsittelee myös elokuvia.

Suoratoistopalveluiden valikoima on valtava ja sisältää runsaasti erilaisia elokuvia, televisio-ohjelmia ja muita viihdetarjouksia. Arvostelujen lukeminen voi auttaa sinua löytämään laadukkaita ja mielenkiintoisia ohjelmia, jotka sopivat sinun makuusi.

Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua arvostelujen lukemisessa:

 1. Etsi arvosteluja monesta lähteestä: Älä tyydy yhteen arvosteluun, vaan etsi mieluummin arvosteluja useista eri lähteistä. Näin saat paremman käsityksen siitä, miten laajalti kyseinen elokuva tai TV-sarja on saanut hyviä arvosteluja.
 2. Lue arvostelut huolellisesti: Lue arvostelut huolellisesti ja etsi niistä tietoa, joka on sinulle tärkeää. Esimerkiksi jos etsit hyvää rikosdraamaa, keskity etsimään arvosteluja, joissa puhutaan juuri tästä genrestä.
 3. Huomioi arvostelijan tausta: Arvostelijan tausta voi vaikuttaa siihen, millainen näkökulma hänellä on. Kannattaa tutustua arvostelijan taustaan, jotta voit arvioida, onko hänen mielipiteensä samansuuntainen kuin sinun.
 4. Huomioi arvostelun ikä: On hyvä huomioida, kuinka vanha arvostelu on. Vanhemmat arvostelut voivat olla epäajankohtaisia ja niissä ei välttämättä ole huomioitu uusimpia jaksoja tai päivityksiä.
 5. Ota huomioon oma maku: Lopulta sinun kannattaa luottaa omaan makuusi eniten. Jos olet aina nauttinut tietyntyyppisistä ohjelmista tai elokuvista, on todennäköistä, että nautit niistä jatkossakin.

Yhteenvetona suoratoistopalveluiden arvostelut voivat auttaa sinua löytämään laadukkaita ja mielenkiintoisia ohjelmia, jotka sopivat sinun makuusi. Muista etsiä arvosteluja monesta lähteestä, lukea arvostelut huolellisesti, ottaa huomioon arvostelijan tausta ja arvostelun ikä, sekä luottaa omaan makuusi.

Katseltavaa HBO Nordic

HBO Nordic on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman televisio-ohjelmia, elokuvia ja alkuperäissarjoja. Palvelun sisältö keskittyy pääasiassa amerikkalaisiin televisiosarjoihin, jotka ovat saaneet paljon suosiota ympäri maailman. Tässä on muutamia esimerkkejä HBO Nordicin tarjonnasta:

 • Alkuperäissarjat: ”Game of Thrones”, ”Westworld”, ”The Sopranos”, ”Sex and the City”, ”True Blood”, ”The Wire”, ”Big Little Lies”, ”Watchmen”
 • Elokuvat: HBO Nordicin elokuvavalikoima on laaja ja sisältää monia uusia ja vanhoja elokuvia eri genreistä, kuten ”Joker”, ”Batman Begins”, ”Ocean’s Eleven”, ”The Shawshank Redemption”, ”The Godfather”
 • Dokumentit: HBO Nordic tarjoaa useita dokumentteja eri aiheista, kuten ”The Jinx”, ”Going Clear: Scientology and the Prison of Belief”, ”Leaving Neverland”, ”McMillions”, ”The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley”
 • Urheilu: HBO Nordicin urheilutarjonta on rajoitetumpi kuin monilla muilla suoratoistopalveluilla, mutta palvelusta löytyy esimerkiksi nyrkkeilyotteluita.

HBO Nordicin valikoima päivittyy säännöllisesti uusilla alkuperäissarjoilla, elokuvilla ja dokumenteilla. Palvelu on saatavilla useilla eri laitteilla, kuten älytelevisioilla, tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Palvelu on maksullinen, mutta tarjoaa usein ilmaisia kokeilujaksoja uusille käyttäjille.

Katseltavaa Disney+

Disney+ on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia, televisiosarjoja, dokumentteja ja animaatioita Disneyn omasta tuotannosta sekä sen tytäryhtiöiltä, kuten Pixarilta, Marvelilta, Star Warsilta ja National Geographicilta. Palvelun sisältö keskittyy erityisesti perheille ja lapsille suunnattuihin ohjelmiin, mutta sieltä löytyy myös sisältöä aikuisille. Tässä on muutamia esimerkkejä Disney+-palvelun tarjonnasta:

 • Animaatiot: Disney+ tarjoaa suuren määrän klassisia animaatioita, kuten ”Leijonakuningas”, ”Kaunotar ja Hirviö”, ”Pieni Merenneito”, ”Aladdin” ja ”Taru Sormusten Herrasta”.
 • Alkuperäissarjat: Disney+ tarjoaa useita alkuperäissarjoja, kuten ”The Mandalorian”, ”WandaVision”, ”Loki”, ”The Falcon and The Winter Soldier”, ”High School Musical: The Musical: The Series” ja ”The World According to Jeff Goldblum”.
 • Marvel-elokuvat ja -sarjat: Disney+ sisältää Marvel-elokuvien lisäksi myös Marvel-televisiosarjoja, kuten ”The Falcon and The Winter Soldier”, ”WandaVision”, ”Loki” ja ”What If…?”.
 • Star Wars: Disney+ sisältää kaikki Star Wars -elokuvat sekä useita Star Wars -televisiosarjoja, kuten ”The Mandalorian” ja ”Star Wars: The Clone Wars”, sekä tottakai Andor uusimpana.
 • National Geographic: Palvelusta löytyy myös monia National Geographic -dokumentteja ja -sarjoja, kuten ”The World According to Jeff Goldblum”, ”The Right Stuff” ja ”Genius”.

Katseltavaa SkyShowTime

SkyShowtime on suoratoistopalvelu, joka on saatavilla useissa maissa, mukaan lukien Suomessa, ja se tarjoaa laajan valikoiman elokuvia, televisiosarjoja, dokumentteja ja urheilua. SkyShowtime on yhdistelmä Sky- ja Viaplay-palveluita, joten sen valikoima on monipuolinen. Tässä on muutamia esimerkkejä SkyShowtimen tarjonnasta:

 • Alkuperäissarjat: SkyShowtime tarjoaa monia suosittuja alkuperäissarjoja, kuten ”Chernobyl”, ”The Undoing”, ”The Third Day”, ”Tin Star”, ”Gangs of London”, ”Britannia”, ”ZeroZeroZero” ja ”Pennyworth”.
 • Elokuvat: Palvelusta löytyy laaja valikoima elokuvia eri genreistä, kuten ”1917”, ”Joker”, ”Ford v Ferrari”, ”Bohemian Rhapsody”, ”Once Upon a Time in Hollywood” ja ”The Shape of Water”.
 • Dokumentit: SkyShowtime tarjoaa useita dokumentteja eri aiheista, kuten urheilu, luonto ja kulttuuri.
 • Urheilu: Palvelu sisältää myös urheilulähetyksiä, kuten jalkapalloa, golfia ja F1-kisoja.

SkyShowtime on saatavilla monilla eri laitteilla, kuten älytelevisioilla, tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Palvelu on maksullinen, mutta tarjoaa usein ilmaisia kokeilujaksoja uusille käyttäjille. SkyShowtimen valikoima päivittyy säännöllisesti uusilla alkuperäissarjoilla, elokuvilla ja dokumenteilla.

Katseltavaa Cmore

CMore on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia, televisiosarjoja, urheilua, dokumentteja ja lastenohjelmia. Palvelu on suunnattu pääasiassa Pohjoismaisiin käyttäjiin, ja sen sisältö keskittyy pääasiassa ruotsalaisiin ja pohjoismaisiin tuotantoihin. Tässä on muutamia esimerkkejä C Moren tarjonnasta:

 • Alkuperäissarjat: C More tarjoaa useita suosittuja alkuperäissarjoja, kuten ”Hassel”, ”Black Lake”, ”The Spiral”, ”Thin Ice”, ”The Hunters”, ”The Truth Will Out” ja ”Molanders”.
 • Elokuvat: Palvelusta löytyy laaja valikoima elokuvia eri genreistä, kuten ”The Revenant”, ”La La Land”, ”Pirates of the Caribbean”, ”The Girl with the Dragon Tattoo” ja ”The Dark Knight”.
 • Urheilu: C More tarjoaa laajan valikoiman urheilulähetyksiä, kuten jalkapalloa, jääkiekkoa, golfia ja moottoriurheilua.
 • Lastenohjelmat: Palvelusta löytyy myös monia lastenohjelmia, kuten ”Muumilaakson tarinoita”, ”Tintti”, ”Pikku Kakkonen” ja ”Postimies Pate”.
 • Dokumentit: C More tarjoaa myös monia dokumentteja eri aiheista, kuten luonto, historia ja kulttuuri.

Suomalaiset maailmalla on aiheena myös Bachelor Suomi– ohjelmassa, missä tällä kaudella kaksi suomalait poikamiestä toivo tapaavansa elämänsä rakkauden.

Yksi kommentti artikkeliin ”Viihteelle suoratoiston maailmaan arvosteluiden kautta”

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

 1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
 2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
 3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
 4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
 5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
 6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
 7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
 8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.