Rauma Bluesin BLUESKLUBIT kasvattavat festarimeiningin soolosta duon ja triojen kautta suurbändiin

35 vuotta sitten ensi kertaa järjestetty Rauma Blues juhlitaan tänä vuonna torstaista 12.8. lauantaihin 14.8. Torstain ja perjantain bluesklubit lämmittelevät festarin kohti lauantaista pääkonserttia. Ensimmäiset klubit luovat alkuiltoihin läsnäoloa ja klubitunnelmaa Vanhan Rauman ja kanalinrannan miljöössä. Lopulta kulttuurikuppilan hämyssä lavalle ja tanssilattialle rymistelevät sonnit ja hirvieläimet!

Festarin käynnistää itseoikeutetusti LEFTY LEPPÄNEN jo torstaina 12.8. Wanhan Rauman Kaffebarissa. Perjantain 13.8. klubit startataan käyntiin Café Salissa LENA & THE SLIDE BROTHERS DUON toimesta.

Perjantai jatkuu Ravintola Buena Vistassa, jossa menosta vastaa VARHAMA – HAAVISTO – POUTIAINEN. Illan viimeinen klubi rokataan Kulttuurikuppila Brummissa, jossa biletunnelman luovat Brummin Nurkassa KALLABLÖÖS ja päälavalla MILLION DOLLAR TONES.

Bluesklubeille Buena Vistassa, Café Salissa ja Wanhan Rauman Kaffebarissa on vapaa pääsy, Kulttuurikuppila Brummin klubi-illan (K18) lipun hinta on 20€.

Alla bluesklubiartistien esittelyt. Lauantaina 14.8. bluespihan pääkonsertissa stagen valtaa huima kattaus kotimaisia bluestähtiä: Dave Lindholm Lights, Heikki Silvennoinen Band, Charlotta Curves & Helge Tallqvist Band sekä Pepe Ahlqvist with Tomi Leino Trio. Tämän tiedotteen lisätiedoista löydät linkit pääkonsertin artistien esittelyihin ja ohjelmistojulkaisuun.

Vanhan Rauman ja kanalinrannan miljöössä bluestunnelmoivat soolo, duo ja trio

Pitkän linjan juurimuusikko Ville “Lefty” Leppänen esittää soolokeikallaan bluesin, countryn ja muunkin juurimusiikin tuttuja ja tuntemattomampia klassikoita. Keikalla kuullaan myös Leftyn omaa tuotantoa. Yhtenä Suomen aktiivisimmista ja tasokkaimmista bluesmuusikoista Lefty on kiertänyt keikkalavoja kotimaassa ja maailmalla useiden eri kokoonpanojen kitaristina ja biisinikkarina.

Usein Rauma Bluesissa joko stagella tai yleisössä vieraillut Lefty iloitsee festivaaliesiintymisestä vuoden keikkatauon jälkeen ja aikoo karistaa kansan koronakaamokset kauas taakse heti tapahtuman alussa.

– Let’s get rid of the corona blues! Lefty kuuluttaa

Lena & The Slide Brothers -yhtyeestä lohkaistu, Lena Lindroosin ja Matti Kettusen muodostama duo, joka liikkuu blues- ja rootsmusiikin kentällä ennakkoluulottomasti. Oman väkevän tuotannon lisänä keikoilla kuullaan tarkoin valittuja lainakappaleita. Akustisin ja sähköisin instrumentein varustettu Lena & The Slide Brothers Duo luottaa vahvaan laulutulkintaan ja taidokkaan kitaroinnin tenhoon.

Kettunen on monen blueskonkarin tavoin ollut Rauma Bluesissa usein sekä esiintyjänä että yleisössä.

– Näinä aikoina yleisön tapaaminen on erityisen hienoa. Elävä musiikki saa musiikin elämään! Kettunen toteaa.

Monipuolisten muusikoiden muodostama trio Varhama – Haavisto – Poutiainen sisältää pitkän siivun Suomi-bluesin historiaa ja vuosikymmenten kokemusta – sinisäveliä on tulkittu useissa eri muodoissa. Tällä kertaa kolmikon setti lähtee perinnebluesista ja luikertelee muutamien omien biisien kautta vanhaan rock’n’rolliin ja sieltä cajun-sävelmiin. Big bandit, one man bandit, taustayhtyeet, soolokeikat, bluesin monet variaatiot ja eri musiikkigenret yhdistyvät tässä kokoonpanossa ja tekevät ryhmän luomasta kokonaisuudesta osiensa summaa suuremman, ainutlaatuisen blueselämyksen. Tämä bändi on läsnä!

Baby Boy Varhama tavoittelee keikasta miellyttävää kokemusta niin yleisölle kuin esiintyjille, ja siihen hänellä onkin jo valmis resepti, joka on legendaarisessa bluesklubipaikassa Buena Vistassa pikemminkin sääntö kuin poikkeus:

– Yleisön ja bändin keskinäinen läsnäolon aistiminen, avaa Varhama ikimuistoisen live-blueselämyksen salaisuutta.

Kulttuurikuppila Brummin bluesillan hämyssä lavalla ja lattialla rymistelee sonneja ja svengaavia hirvieläimiä

Bluesrockin tähtiin kovaa vauhtia nousussa oleva KallaBlöös on raumalaisten paikallisylpeys blues-, bluesrock- ja rootsmusiikin saralla. Bändin nuori ja originaali musiikki iskee myös yleisöihin yli genrerajojen. KallaBlöösin tahdissa ovat taattuja niin menomeininki kuin tunnelmointikin.

Vaikka KallaBlöös on kokoonpanona kohtalaisen tuore, on yhtyeen jäsenillä runsaasti kokemusta keikkailusta kotimaassa, Euroopassa ja Amerikassa. Trion omista biiseistä koostuva musiikki on toisaalta oluenjuontimusiikkia, joka lainaa vaikutteita sellaisilta bändeiltä, kuin Cream, Free, Ten Years After ja ZZTop, mutta toisaalta herkempää tarinankerrontaa bluesin ja bluesrockin tyyliin.

Viime vuonna Rauma Blues -debyyttinsä tehnyt KallaBlöös nousee kotikaupunkinsa bluesfestareiden lavalle uuden materiaalin kera.

– Viime vuonna oli upeaa nähdä, miten yleisö nautti kanssamme keikasta. Tänä vuonna palataan tauon jälkeen lavalle uusien biisien kanssa kuin sonnit laitumelle, joten tehdään yhdessä taas upea bluesilta! KallaBlöösin luonut Jere Kalla ennustaa.

Million Dollar Tonesin mukaan musiikki on sitä, miltä tunteet kuulostavat. Bändi on kotimaisittain varsin ainutlaatuinen orkesteri. Yhtyeen musiikki yhdistää 50- ja 60-lukujen tummahkoa rock’n’rollia ja rytmibluesia tuhdilla svengillä – ja musiikkia tuutataan ilmoille niiden alkuvoimaisia mustia juuria kunnioittaen.

Villeistä viidakkorytmeistä ja tanssittavasta groovesta huolimatta musiikki ei tingi juurevista elementeistään, joita löytyy muun muassa New Orleans -henkisestä pianosta ja saksofoneista. Joraamista tasapainotetaan myös bluesballadeilla. Kokoonpanon biisit ovat niin omaa tuotantoa kuin hyvällä maulla valikoituja lainaklassikoitakin. Million Dollar Tonesin keikka ei jätä jälkeensä kysyttävää!

Hurmoshenkistä tanssisvengiä yleisössään herättäneen ryhmän lupaus Rauma Bluesiin on kova – ja tältä porukalta täydellisen tavoitettavissa.

– Seitsenmiehisen kombomme 50-luvun mustan rock’n’rollin ja rhythm’n’bluesin cocktailsekoitus pistää tanssimaan kuin maankuulu svengaava hirvieläin! lupaa poppoon baritonisaksofonisti Petri Rinta-Opas.

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme