Pääkaupunkiseudun kesän ensimmäinen suuri musiikkifestivaali Tikkurila Festivaali käynnistyy huomenna kahden vuoden tauon jälkeen

Suosittu ja odotettu Tikkurila Festivaali järjestetään tulevana viikonloppuna 22.-24.7.2021 kahden vuoden tauon jälkeen. Vantaan sydämessä, Hiekkaharjun urheilupuistossa juhlittava kolmipäiväinen tapahtuma on tänä kesänä pääkaupunkiseudun suurin musiikkifestivaali. Tiksi tunnetaan tähtiartisteista, kesäisen rennosta bilefiiliksestä sekä kovatasoisesta VIP-keitaasta, jossa on koettavaa vaativammallekin festivaalikävijälle. Lauantain liput on loppuunmyyty, muita lipputyyppejä on vielä rajoitetusti saatavilla.

Tikkurila Festivaalin kaksi tapahtumalavaa täyttyvät torstaista lauantaihin Suomen suosituimmista huippuartisteista ja kokoonpanoista. Artistikattauksessa ovat vuosi vuoden jälkeen hittejä takova Apulanta, karismaattinen Lauri Tähkä, Suomen suosituin rap-duo JVG, historiallisen määrän Emma-palkintoja 2021 kahminut ilmiömäinen BEHM sekä tinkimätön laulaja-lauluntekijä Mariska. Lisää livemusiikin juhlaa tarjoavat huippuartistit Chisu, Erin, Ellinoora, J. Karjalainen, Elastinen, Reino Nordin, Kaija Koo, Vesala, Arttu Wiskari, Anssi Kela, Olavi Uusivirta, William ja SANNI. Kotimaisista kokoonpanoista lavalle nousevat myös bilebändit Gasellit ja Teflon Brothers sekä Maustetytöt, Atomirotta, Vesterinen Yhtyeineen sekä Popeda. Koko tapahtuman juontaa rakastettu viihteen moniosaaja Mikko Leppilampi.

Tiksi on Vantaan salainen helmi, josta on muodostunut jo käsite. Edellisellä kerralla 2019 tapahtuma oli ennätyksellisen suosittu, kävijöitä oli 35 000. Tämän vuoden tapahtuma toteutetaan turvallisuus edellä rajoitetulla yleisökapasiteetilla. Fiilis niin esiintyjillä kuin yleisössä tulee taatusti olemaan timanttia”, toteaa tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm.

Vastuulliset palvelut kaikille, lisänä ylellinen VIP-keidas

Tikkurila Festivaali on sitoutunut vastuulliseen ja turvalliseen tapahtumanjärjestämiseen. Tapahtuma on saanut Tapahtumateollisuuden Check!-merkin, joka myönnetään kattavia turvallisuustoimenpiteitä noudattavalle tapahtumalle. Ekokompassi-työn myötä on kehitetty

tapahtuman jätehuoltoon liittyvää visuaalisuutta, viestintää sekä tapahtuman puhtaanapitoa. ​Tiksillä on oma Food Line Up, jonka avulla lisätään ruokatietoisuutta ja muun muassa lisätään kasvisruokavaihtoehtojen määrää. Paikallinen yhteisö on vahvasti mukana tapahtumassa: Vantaan kaupungin tukemana tapahtumassa toimii ryhmä paikallisia muun muassa asiakaspalvelun avustavissa tehtävissä. 

Festarillapanostetaan tuttuun tapaan estetiikkaan ja viihtyvyyteen. Rakennamme tapahtumakeitaan, joka viimeistelee Tiksi-fiiliksen kauneudellaan ja viihtyvyydellään”, toteaa Riikka Fagerholm. Tapahtuman VIP sijaitsee festivaalialueen keskipisteessä, josta on esteetön näkyvyys molemmille lavoille. VIP-lipun ostaneet voivat nauttia alueen ruokamaailmasta, VIP-loungeista ja -palveluista. Ensi kesänä valikoimaan palaa myös Business VIP. Tapahtuma-alueen kaikki eri pisteet anniskelualueista Food Worldiin on sijoiteltu väljästi turvallisuusnäkökulmat huomioiden.

Turvallisesti Tikkurila Festivaalille

Festivaalin tuotantoryhmä on tehnyt tiiviistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja suunnitellut tapahtumaa viranomaisohjeistuksen mukaisesti. Tiksille on sydämen asia huolehtia asiakkaiden, esiintyjien ja henkilökunnan hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Yleisöä otetaan maksimikapasitettiin nähden huomattavasti vähemmän, reilu puolet normaalista päiväkapasiteetista.

Kulkureittejä ja alueen eri pisteiden etäisyyksiä on levennetty. Portit avataan jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä esiintyjää. Näin ollen ruuhkia ei pääse syntymään. Festivaaliaikataulussa on kautta linjan väljyyttä, jolla myös vältetään ruuhkapiikkien syntymistä. Siivous on tehostettua ja pintojen desinfioinnista huolehditaan tapahtuman ajan. Käsihygieniaan on panostettu ja koko alueella on maskisuositus.
Lisätietoja Tikkurila Festivaalin turvallisuus-sivulta.

Heinäkuun huipennuksena vielä Tammerfest, Solar Sound ja Kuopiorock

Nelonen Media Live järjestää Tikkurila Festivaalin lisäksi heinäkuussa vielä kolme huippufestivaalia. Loppuunmyyty Tammerfest Tampereella 22.-24.7., Solar Sound Seinäjoella 23.-24.7. sekä lähes loppuunmyyty synttärivuottaan viettävä Kuopiorock 29.-31.7. Kaikkiaan Nelonen Media Live järjestää tänä kesänä 11 festivaalia.

Tikkurila Festivaali 22.-24.7.2021.

Esiintyjät:
Torstai 22.7.: BEHM, Erin, Popeda, Gasellit, Chisu, Teflon Brothers, Vesterinen Yhtyeineen
Perjantai 23.7.: Lauri Tähkä, Mariska, Elastinen, Kaija Koo, J. Karjalainen, Ellinoora, Atomirotta, Reino Nordin
Lauantai 24.7.: Apulanta, JVG, Vesala, SANNI, Olavi uusivirta, Anssi Kela, Arttu Wiskari, William, Maustetytöt

Liput: Tiketti ja Lippupiste  

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

  1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
  2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
  3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
  4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
  5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
  6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
  7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
  8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.