Suomipop hakee Susanna Laineelle juontajaparia viikoksi julkisella haulla

Yksi suomalainen pääsee heinäkuussa Susanna Laineen rinnalle juontamaan arkiviikoksi radiokanava Suomipopille. Työpäivät koostuvat juontamisesta ja puheenaiheiden valmistelusta. Suomipop lukeutuu Suomen kuunnelluimpiin kanaviin ja Laineen juontama Suomipopin iltapäivä on yksi Suomen suosituimmista radio-ohjelmista. Työ on julkisessa haussa Oikotiellä. Hakuaika päättyy 11. päivä kesäkuuta. Kahtena viime vuonna samantapainen Suomipopin pesti on ollut vuoden haetuin kesätyö Suomessa. Työpaikkailmoitus kertoo, että aiempi kokemus mediatyöstä ei ole tarpeen. Toivottaviksi kyvyiksi ilmoituksessa on listattu sanavalmius, huumorintaju, uteliaisuus, into oppia uutta, suomalaisen musiikin fanittaminen ja esiintymishalu. Tunnettu juontaja Laine palaa tänä kesänä radioon 9 vuoden tauon jälkeen. Ylipäätäänkin kesätyöpaikkoja on yhä saatavilla.

Joku suomalainen pääsee heinäkuussa Susanna Laineen rinnalle juontamaan viikoksi radiokanava Suomipopille. Suomipop lukeutuu Suomen kuunnelluimpiin kanaviin ja Laineen juontama Suomipopin iltapäivä on yksi Suomen suosituimmista radio-ohjelmista. Laineen lisäksi ohjelmaa juontaa Juho Keskitalo. Julkinen työpaikkahakemus löytyy täältä.

Työ on julkisessa haussa. Hakuaika päättyy 11. päivä kesäkuuta. Pesti kestää arkiviikon ja joka päivä juontamista on 4 tuntia. Työpäivä koostuu juontamisesta ja puheenaiheiden valmistelusta.

– Kahtena viime vuonna samantapainen Suomipopin pesti on ollut vuoden haetuin kesätyö Suomessa ja se on haettavissa vain Oikotiellä. Kilpajuoksu lienee siis kovaa nytkin. Suomipopille ei ole tässä ratkaisevaa aiempi mediatyökokemus, vaan hakijan kannattaa panostaa erottautumiseen ja rohkeisiin ideoihin. Erottuva persoona on varmasti vahvoilla, Oikotien kesätyöjohtaja Päivi Salminen-Kultanen kertoo.

Työpaikkailmoitus listaa toivottaviksi kyvyiksi sanavalmiuden, huumorintajun, uteliaisuuden, innon oppia uutta, suomalaisen musiikin fanittamisen ja esiintymishalun. Lisäksi tulisi tietää, mistä suomalaisissa kahvipöydissä puhutaan.

Susanna Laine palaa tänä kesänä Suomipopille ja radiojuontajaksi 9 vuoden tauon jälkeen. Tässä välissä hänet on totuttu näkemään TV-työssä. Juho Keskitalo puolestaan kuuluu Suomipopin suosikkiääniin.

Tämän kesän aikana Suomipopin iltapäivässä on muitakin viikon mittaisia juontajapestejä. Kanava kutsuu niitä kesätähdiksi. Nyt haettavana olevaan pestiin valittava on yksi niistä, muut ovat entuudestaan julkisuudesta tunnettuja. Valittava henkilö pääsee siis Suomipopin kesätähdeksi.

Kesätyöpaikkoja on yhä saatavilla

Vaikka on jo kesäkuu, kesätyöpaikkoja on yhä haettavana.

– Kannattaa olla sinnikäs. Kesätyövoiman tarvetta voi olla hankala arvioida, jolloin yrityksissä tehdään myös viime tingan rekrytointeja. Joskus tehtäviin jo valittuja saattaakin mennä toisaalle töihin, jolloin korvaajia tarvitaan ripeällä aikataululla, Salminen-Kultanen kertoo.

Vaikka kesätyö menisi tällä kertaa sivu suun, kesällä on paljon antoisia tapoja pysyä aktiivisena.

1. Opiskele kesäkurssilla
Opiskele kesän aikana jotain, josta on sinulle hyötyä. Katso, millaisia kesäkursseja on tarjolla. Jos olet opiskelija, selvitä, voitko opiskella opintoihin kuuluvia kursseja kesän aikana ja edistää näin opintojasi.

2. Ryhdy kesäyrittäjäksi
Kesäyrittäjänä voit työllistää itsesi omassa yrityksessäsi. Tulevissa työnhauissa kesäyrittäjyytesi kertoo työnantajille aktiivisuudestasi ja yritteliäisyydestäsi. Kesäyrittäjänä pääset tekemään juuri sitä, minkä parhaiten taidat.

3. Tee vapaaehtoistyötä
Vapaaehtoistyössä opit työelämän käytäntöjä ja pääset samalla verkostoitumaan. Nämä ovat seikkoja, joista voi olla korvaamatonta hyötyä seuraavassa kesätyönhaussa ja pääset samalla tekemään merkityksellistä työtä.

4. Ollaan tämä kesä näin
Tänä kesänä kävi nyt työnhaussa näin. Siinä on myös mukavia puolia. Voit nauttia kesästä ja sivuuttaa työ- ja opintoasiat ajatuksistasi. Nyt ehdit tehdä asioita, joihin sinulla ei muutoin olisi ollut aikaa. Kerää energiaa. Jos haluat aktivoitua, vapaallakin voi opetella uusia taitoja. Voit vaikkapa ottaa haltuun jonkin uuden tietokoneohjelman.

PS.

Tuomas Enbuske ja hyvinvointi

TV-persoona Tuomas Enbuske on hiljattain kääntänyt uuden lehden hyvinvoinnissaan, ja digijuoru kertoo hänen liittyneen paikalliseen joogastudioon. Hän on jakanut joogakokemuksiaan Twitterissä ja inspiroi fanejaan kohti terveellisempää elämäntapaa.

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

  1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
  2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
  3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
  4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
  5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
  6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
  7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
  8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.