Rockfest aloittaa festivaalikesän torstaina – paikalle odotetaan 50 000 kävijää

Suomen suurin rockfestivaali Rockfest käynnistää festarikesän Hyvinkäällä torstaina 8.6. Kolmipäiväinen Hyvinkään lentokentän mittavissa puitteissa vietettävä tapahtuma tarjoaa kolmella lavalla 32 keikkaa, joista liki puolet ovat kansainvälisten genren kärkiyhtyeiden esiintymisiä. Tapahtumaan odotetaan kolmen päivän aikana jopa yli 50 000 vierasta.

Maailmantähdet Hyvinkäälle

Rockfestin odotetuimpia maailmantähtiä ovat juuri kiertueille startanneet, pahamaineisimmin rock-bändin viittaa kantava, Vince Neilin, Nikki Sixxin ja Tommy Leen yhtye Mötley Crüe, 25 vuoden tauon jälkeen Suomessa livenä nähtävä hevilegenda Pantera, ikoninen brittirock-yhtye Def Leppard, blues-hevimetallisti ja viimeistä kertaa Suomessa esiintyvä, uransa lopettamisesta ilmoittanut Danzig, tanskalainen stadionluokan rockmetal-yhtye Volbeat sekä viimeksi vuonna 1996 maassamme keikkaillut Rancid.

Genren kotimaiset ykköstekijät 

Kotimaisista raskaan sarjan yhtyeistä Rockfestin lavoille nousevat muun muassa Ville Valon sooloyhtye VV, goottirock-yhtye The 69 Eyes, Noora Louhimon johtama Battle Beast ja juuri uutta musiikkia julkaissut Stam1na.

Mahtavaa saapua Rockfestiin esittelemään meidän Circus of doom -show. Ollaan otettuja, että Battle Beast on mukana ja päättämässä festarin ensimmäinen päivä.

laulaja ja yhtyeen keulakuva Noora Louhimo

Suurtapahtuman palvelut mitoitettu yli 50 000 kävijälle

Viime vuoden kävijäpalautteessa saivat erityistä kiitosta alueen toimivuus tapahtumakäytössä sekä palvelujen sujuvuus. Tapahtumajärjestäjä on kiinnittänyt tänäkin vuonna näihin huomiota.

On tärkeää, että tapahtuma on helposti saavutettavissa niin julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä, kävellen kuin omaa autoa käyttäen. Teemme paljon yhteistyötä muun muassa VR:n ja matkanjärjestäjien kanssa. VR on lisännyt vuorojaan etelästä ja pohjoisesta Hyvinkäälle ja takaisin. Lisäksi shuttle-bussi operoi Hyvinkään rautatieaseman, keskustan ja festivaalialueen väliä. Onpa kaksi innokasta fania saapumassa tapahtumaan kävellen Helsingistä saakka!

tuotantopäällikkö Anniina Havukainen

Tapahtumajärjestäjä on panostanut entisestään festivaalialueen sujuvaan sisääntuloon. Pääportin ohella leirinnän portti helpottaa yleisön kulkua alueelle, sillä portista voivat kulkea tänä vuonna leirinnän asiakkaiden lisäksi myös omalla autolla saapuvat festariasiakkaat.

Kaikki alueen palvelut on myös mitoitettu jättitapahtumaa ajatellen. Lisäksi Red Stage by Soundi ja Black Stage -lavojen suuntaa ja sijainteja on hieman päivitetty viime vuodesta, joten molemmilla lavoilla voi samaan aikaan häiriöttä nauttia musiikista. 

Rockfestin leirinnässä on paikkoja niin matkailuautoille, -vaunuille kuin teltoille. Tapahtumajärjestäjän puolesta alueelle nousee myös vuokrattavia telttoja ja Rockbox-mökkejä mukavuuksin. Leirintäalueella on kesäkeittiö, ravintolapalveluja, saunakylä, suihkut, WC:t, kioski ja ohjelmaa.

Suuri joukko tapahtumatyöntekijöitä mahdollistaa Rockfestin 

Rockfestissa pelkästään tapahtuma-aikana Hyvinkään lentokentällä työskentelee yli 1000 henkeä, joista suurin osa on tapahtuma-alan ammattilaisia. Heidän lisäksi tapahtumassa on mukana Hyrian opiskelijoita sekä lukuisia yhdistyksiä ja urheiluseuroja, jotka tekevät varainhankintaa tapahtumassa työskentelyn avulla. 

Rockfest on tapahtuman mahdollistavalta henkilökunnalta iso ponnistus. Olemme iloisia, että saimme tapahtuma-alan kärkiosaajat sekä innokkaat muut tekijät mahdollistamaan juhlan, jossa kaikki viihtyvät ja ihmiset ovat yhdenvertaisia . 

tapahtumajohtaja Krista Heinonen

Rockfestin lippuja on yhä saatavana Tiketistä ja Lippupisteesta. Kolmen päivän VIP-liput sekä perjantain VIP- ja Premium-liput on loppuunmyyty.

ROCKFEST 8.-10.6.2023

Hyvinkään lentokenttä

OHJELMA
Torstai: Pantera, Rancid, VV, Battle Beast, Monster Magnet, Sick of It All, Steve ‘n Seagulls, Swallow The Sun, Santa Cruz
Perjantai: Def Leppard, Mötley Crüe, Testament, Stratovarius, Stam1na, Escape the Fate, Von Hertzen Brothers, The 69 Eyes, Cleopatrick, Nestor, Crashdïet
Lauantai: Volbeat, Danzig, The Hellacopters, Beast in Black, Igorrr, Popeda, Turmion Kätilöt, Michael Monroe, Rotten Sound, Xysma, Block Of Flats

LIPUT
Liput: alkaen 149e + toimituskulut
Premium-liput: alkaen 189e + toimituskulut
VIP-liput: alkaen 209e + toimituskulut

Lipunmyynti: Tiketti ja Lippu.fi

2 kommenttia artikkeliin ”Rockfest aloittaa festivaalikesän torstaina – paikalle odotetaan 50 000 kävijää”

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

  1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
  2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
  3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
  4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
  5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
  6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
  7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
  8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.