Suomiviihteen starat syksyllä 2020

Koronarajoitukset muuttivat monen artistin osalta vuoden 2020 suunnitelmat keväästä alkaen. Kulttuuri- ja tapahtuma-ala vastasi ajan tuomaan haasteeseen, ja tilaisuuksia alettiin järjestää uusilla tavoilla. Koronakriisi näkyy selvästi myös television katsojaluvuissa. Erityisesti kotimainen viihde houkuttelee katsojia. Suomiviihteen tähdiksi nouseekin kirkkaasti eri ohjelmien juontajat ja esiintyjät.

Viihteestä käy myös vedonlyöntibonukset, sillä ne tuovat kenties sen kaivaten lisäedun, jotta pelaaminen on hauskaa jatkossakin. Tässä vaiheessa ei ole tietoa miten esimerkiksi jääkiekkokausi tänä vuonna pelataan, mutta esimerkiksi Valioliigan joukkueet harjoittelevat täysillä ja pelaavat harjoitusotteluitaan, eli tavalla tai toisella syksyn ja talven liigat jälleen aloitellaan, aivan kuten nyt kesällä on pelattu Suomen Veikkausliigaa.

Musiikki- ja tapahtuma-ala

Maaliskuussa kiellettiin aluksi yli 500 hengen kokoontumiset. Rajoituksia tiukennettiin lisää, ja monet konsertit ja muut kulttuuritapahtumat peruttiin tai siirrettiin. Moni esiintyjä ja tapahtumien järjestämiseen osallistuvat menetti keväälle suunnitellut työt kokonaan. Rockway, Muusikkojen liitto ja Lippu.fi yhdistivät voimansa ja perustivat Keikalla.fi livestriimauspalvelun. Palvelun kautta pääsee seuraamaan niin strand up-komiikkaa, musiikkia, puhujakeikkoja kuin näytelmiäkin. Työnjako yrityksillä on sellainen, että Lippu.fi hoitaa tapahtumien markkinoinnin ja lipunmyynnin, Rockway järjestää tapahtuman teknisen tuotannon ja Muusikkojen liitto valvoo taiteilijoiden etuja ja kehittää sidosryhmille parhaita mahdollisia yhteistyömalleja. Esimerkiksi Anssi Kela, Jonna Tervomaa ja Sami Saari lähtivät palveluun mukaan esiintyjinä. Lauri Tähkä puolestaan kokosi yli 150 musiikintekijää mukaan ja yhdessä he tekivät hyväntekeväisyyskappaleen. Uuden edessä -kappaleen julkaisun noteerasi jopa Sauli Niinistö.

Yle

Yle on monien muiden tavoin reagoinut poikkeusoloihin. Suomalaiset, kuten monet muutkin, viettävät poikkeuksellisen paljon aikaa kotioloissa. Moni kaipaa yhdistäviä kokemuksia. Positiiviset elämykset tuovat lisäenergiaa ja toivoa arkeen. Hyvä esimerkki yhteisöllisestä ja vuorovaikutteisesta ohjelmasta on Yle Olohuone: Kaikki kotona live. Ohjelmassa vietetään tunnelmallista koti-iltaa eturivin artistien kanssa. Suorassa lähetyksessä pääse seuraamaan niin mielenkiintoisia keskusteluja kuin musiikkiesityksiä. Illan kulkuun pääsee osallistumaan omalta kotisohvalta. Lähetyksessä jaetaan myös vinkkejä siihen, miten ajan saa kulumaan kotona. Ohjelman Juontaa kaikille tuttu Mikko Kuustonen varmalla otteella. Ohjelmassa ei ole vakiovieraita, vaan jokaisesta jaksosta muodostuu omanlainen vaihtuvien vieraiden ja kotiyleisön vaikutuksesta. Yle Olohuone -konsepti tuo ohjelmistoon livemusiikin lisäksi nostalgisia hetkiä urheilun parissa paikkaamaan sitä tyhjiötä, jota tapahtumien peruuntumisesta on syntynyt.

Syksyn tv-viihde

Kotiin tarjoillaan laaja kattaus tv-viihdettä. Jokaiselle löytyy jotain niin kilpailujen, huumorin kuin rakkaudenkaipuunkin parista. Vappu Pimiä juontaa aikaisempien vuosien tapaan Maajussille morsian -sarjaa. Sarjassa etsitään maajussille sopivaa kumppania. Rakkaudenkaipuuseen vastaa myös moni muukin syksyinen sarja. Hieman rohkeammin asiantuntijoiden käsiin tulevaisuuden suunnittelun antavat Ensitreffit alttarilla -sarjaan osallistuvat. Sarjassa asiantuntijat valitsevat sinkuille sopivat kumppanit, ja sarja alkaa sananmukaisesti alttarilta. Sarjassa seurataan tällä kertaa neljän parin arkea. Sarjan lopussa nähdään, miten hyvin asiantuntijoiden valinnat ovat onnistuneet. Kimallusta ja jännitystä tarjoilee puolestaan Tanssii Tähtien Kanssa. Tuomareina jatkaa tutut Helena Ahti-Hallberg, Jukka Haapalainen ja Jorma Uotinen. Sarjassa tanssiparit kilpailevat siten, että kokenut tanssija opettaa aloittelevaa pariaan. Jakson päätteeksi vähiten pisteitä saanut tanssipari putoaa kilpailusta. Tähdet Tähdet 2020 -sarjassa puolestaan päästään seuraamaan kymmenen suosikkiartistin esiintymistä. Kaikista esiintyjistä nähdään uusia ja yllättäviäkin puolia.

Syksyn realityviihde

Terveellisestä elämäntavasta kiinnostunut ottaa seuratakseen Olet mitä syöt -sarjan, jossa Pippa Laukka johdattaa 11 osallistujaa terveellisimpien elämäntapojen pariin. Ohjelmassa seurataan osallistujien muutosmatkaa haasteineen ja onnistumisineen. Koronakilojen kanssa kamppaileva saa terveellisiä vinkkejä omaan arkeen sovellettaviksi. Myös Big Brother Suomi palaa syksyllä ohjelmistoon. Elina Kottonen jatkaa livelähetysten juontajana. Alma Hätönen ja Kimmo Vehviläinen jatkavat koostelähetysten juontajina. Koronavirus vaikuttaa sarjan tuotantoon siten, että taloon menevät kilpailijat ovat ennen kuvauksien aloittamista kahden viikon omaehtoisessa karanteenissa, ja eristystä jatketaan vielä hetki ennen taloon siirtymistä. Ensimmäisessä jaksossa juontaja Elina Kottonen ei aikaisempien kausien tapaan haastattele kilpailijoita ennen taloon siirtymistä. Talo desinfioidaan ja puhdistetaan ennen asukkaiden päästämistä uusiin tiloihinsa.

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme