Palefacelta, Eicca Toppiselta ja taksiyhtiö Menevältä pysäyttävä kannanotto ilmastonmuutokseen

Taksiyhtiö Menevä on perustanut Menevä Records -nimisen levy-yhtiön, joka tuottaa parhaillaan GG Caravanin levyä. Suomen ykkösrivin muusikoista koostuva GG Caravan sai alkunsa sisäministeriön yhdenvertaisuuskampanjasta kahdeksan vuotta sitten. Tulevalta levyltä on julkaistu single ja musiikkivideo, Viimenen puunoksa (https://www.meneva.fi/fi/records). Taksiyhtiö Menevä haluaa uudella aluevaltauksella haastaa yritykset ilmastotoimiin sekä tehdä näkyväksi yrityksen yhdenvertaisuuden puolesta toimimista.

”Taksiyrityksenä kulttuurituotannon tukeminen tuntui uudenlaiselta tavalta ottaa vastuuta tulevaisuudesta. Tässä musiikkijulkistuksessa mukana oleminen paitsi konkretisoi yhtiömme arvoja on myös ympäristöteko”, kertoo Menevän myynti- ja markkinointijohtaja Arto Peisa.

Sovelluksessa vastuullinen kuluttaja voi valita sähköauton

Taksialalla ilmastotoimet ovat konkreettisia: musiikkivideon julkistuksen yhteydessä Menevä-sovellukseen lanseerataan mahdollisuus tilata täyssähkötakseja eri puolilla Suomea. Yhä useampi uusi taksiauto Menevän välityksessä onkin nyt täyssähkö- tai hybridiauto – pääkaupunkiseudulla täyssähköauto on jopa invataksina, ja vähäpäästöistä hybridikalustoa on jo 300 auton verran.

 ”Menevän sovelluksessa hiilijalanjäljestä välittävä asiakas voi tilata kyydin täyssähköautolla pääkaupunkiseudun lisäksi ainakin Rovaniemellä, Turussa tai Savonlinnassa. Sähkötaksin saa siis halutessaan jopa napapiirin pohjoispuolella”, sanoo Peisa.

”Maailma on muuttunut peruuttamattomasti”

”Minulla on kaksi pientä lasta. Etenkin vanhempi heistä on hyvin tietoinen ilmaston lämpenemisestä. Kuten biisissäkin todetaan, välillä on vaikea selittää lapsille, miksi tähän tilanteeseen on päädytty, ja miksi teot ilmaston puolesta ovat niin vaikeita toteuttaa”, sanoo Viimenen puunoksa -kappaleessa esiintyvä Paleface.

”Rinnastan biisin tekstissä alkoholismin ja ilmastonmuutoksen: tiedetään, ettei tolkuttomassa fossiilisten polttoaineiden ’ryyppäämisessä’ ole järkeä, mutta silti on vaikea pistää niin sanotusti korkki kiinni”, Paleface jatkaa.

 ”Ihminen on perinteisesti asetettu luonnon yläpuolelle. Tämä on ollut tuhoisa ajatus. Se mikä vaikuttaa yhteen meistä, vaikuttaa kaikkiin tällä pallolla eläviin”, hän päättää.

GG Caravanin täyspitkä GG Caravan Vol.2 -levy julkaistaan yhteistyössä taksiyhtiö Menevän kanssa alkusyksystä 2020.

Lisätiedot: https://www.meneva.fi/fi/records

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme