Susanna Palin soolouralle uutuussinglellä Odotan

Susanna Palin palaa juurilleen musiikin pariin ja laulamaan tehtyään pitkän elokuvauran apulaisohjaajana ja tuotantopäällikkönä. Hän julkaisee tänään uuden singlen Odotan, joka on ensimmäinen single hänen ensi vuonna ilmestyvältä soololevyltään. Susanna on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta sekä kasvatustieteiden maisteriksi Åbo Akademista ja hän haluaakin  työskennellä elokuvamaailman rinnalla myös alkuperäisellä alallaan musiikin parissa. Singlen ja tulevan albumin julkaisee Artista Filmi.

Susanna on työskennellyt musiikin opettajana sekä laulusolistina, pianistina ja taustalaulajana eri artistien levyllä. Hän on toiminut viime vuodet apulaisohjaajana kaikkiaan kuudessatoista kokopitkässä elokuvassa sekä yhdessä dokumentissa yhdessä puolisonsa Timo Koivusalon kanssa.

Elokuvamaailma on vaikuttanutkin Susannan musiikkiin. Hän on säveltänyt lauluja elokuviin: Nina Tapion ja Mikko Leppilammen esittämä laulu Jotain jää elokuvasta Kaksipäisen kotkan varjossa oli ilmestymisvuonnaan 2005 Radio Suomen soitetuin laulu. Susanna on säveltänyt lauluja lisäksi elokuviin Kalteva torni, Risto Räppääjä ja liukas Lennart sekä yhden laulun tämän syksyn uutuuteen Pelle Hermanni.

Nyt julkaistava, niin ikään elokuvallinen Odotan on Timo Koivusalon sanoittama ja Susannan itsensä säveltämä. Susanna kertookin, että säveltäminen on hänelle luontaista ja hänen laulunsa ovat useimmiten syntyneet hetkessä, kuin itsestään. Timo Koivusalo kirjoitti puolestaan valmiiseen melodiaan tekstin, jossa kaksi erilaista kohtaloa nivoutuu yhteen. Näin teksti ja sävellys muodostavat tasapainoisen ja harmonisen kokonaisuuden, johon äänittäjä Risto Hemmi ja 37 kappaleella soittavaa muusikkoa loivat täyteläiset ja kuulaat soundit.

Ajatus omasta soololevystä syntyi, kun Susanna oli Finnvoxin studiossa tekemässä musiikkia heidän uusimpaan elokuvaansa Pelle Hermanni. “Nautin studiotyöskentelystä suunnattomasti: soundien ja musiikin syntymisestä sekä tunnelmasta”, hän kertoo. “Lausuin siellä ääneen äänittäjä Risto Hemmille, että jos teen oman levyn, oletko mukana? Risto vastasi siihen, että totta kai.”

Susanna jatkaa: “Tämä oli minulle tärkeä alkysysäys lähteä toteuttamaan levyprojektiani. Huhtikuun lopulla oltiinkin sitten studiossa ja levy on lähes valmis.”

Odotan on ensimmäinen single Susannan ensimmäiseltä soololevyltä Varjot väistyy pois, joka julkaistaan tammikuussa 2023.

www.susannapalin.fi

Kuva: Harri Virta

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme