Tässä ovat Tanssii Tähtien Kanssa -syksyn 2022 tanssiparit!

Viihteen megaottelija palaa valaisemaan suomalaisten syysiltoja jo 15. kerran, kun uudet tähtiparit heittäytyvät tanssin pyörteisiin ylittämään itsensä monin eri tavoin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Ohjelma starttaa MTV:llä su 28.8. esittelyjaksolla ja su 4.9. alkaen päästään kaksituntisten livelähetysten pyörteisiin. Ma 29.8. alkaen kahdesti viikossa MTV Katsomon Tanssikupla-ohjelmassa seurataan, mitä ohjelman kulisseissa tapahtuu.

vappu-pimia-ernest-lawson.jpg

Tanssii Tähtien Kanssa valloittaa sydämemme jälleen! Rakastetun ohjelman 15. kausi polkaistaan MTV:llä sunnuntaina 28.8. klo 20.30 vauhtiin rytinällä, kun 11 uutta ja upeaa tähtioppilasta hyppää elämänsä seikkailuun taidokkaiden tanssiopettajien opastuksella. Tavoite on kaikilla sama: hurmata koko Suomen kansa, tanssimalla totta kai!

Myös parketin laidalla puhaltavat uudet tuulet, kun loistelias TTK-konkari Vappu Pimiä saa vierelleen uuden uljaan juontoparin. Pestin pokkaa ansaitusti viime kauden TTK-voittaja Ernest Lawson. Jotain tuttuakin laidalta löytyy: tähtiparien taitoja tiirailee terävällä katseellaan ja ainutlaatuisella asiantuntijuudellaan tuomaritrio Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg sekä Jorma Uotinen. Unohtumattomien iltojen sulosävelistä vastaa tietysti Sami Pitkämön orkesteri solisteinaan Antti Koivula ja Johanna Försti. 

ttk_tuomarit_vaaka.jpg

Myös Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -jakso nähdään tulevana syksynä, sunnuntaina 30.10. Illan aikana kerätään tuttuun tapaan varoja suomalaiselle syöpätutkimukselle. 

Suomen suurin ja kaunein viihdeohjelma tavoitti viime kaudella jokaisella jaksollaan lähes 1,6 miljoonaa suomalaista keskikatsojamäärän ollessa yli 1,1 miljoonaa. Ohjelmaa seurasi syksyn 2021 aikana 3,4 miljoonaa suomalaista MTV:n tv-kanavilta tai suoratoistopalvelusta. Lisäksi katsojien supersuosikki palkittiin jälleen Kultaisella Venlalla. 

Tanssikuplassa seurataan tähtiparien jokaista askelta

Se, mikä tapahtuu TTK-kulisseissa ei todellakaan jää vain kulisseihin! Siitä huolen pitää suursuosion saanut Tanssikupla-ohjelma, joka seuraa tähtiparien jokaista askelta heidän tanssimatkallaan niin treenisaleilla kuin suorissa lähetyksissä. Pääsemme mukaan harjoitusten hikisimpiin hetkiin, parhaisiin läppiin sekä livelähetysten jännitykseen ja tunteiden purkaukseen juuri ennen H-hetkeä sekä sen jälkeen. Hyppää siis mukaan tähtiparien unelmien seikkailuun, josta ei iloa, kyyneliä ja uusia ystäviä puutu. Ohjelma on katsottavissa maksutta MTV Katsomossa 25 jakson ajan kahdesti viikossa maanantaista 29.8. alkaen. 

TANSSIPARIT 2022
Lataa parien kuvat täältä (kuvakreditit: MTV3).

ALMA HÄTÖNEN JA ALEKSI SEPPÄNEN
Rakastettu radio- ja tv-juontaja Alma Hätönen (32) on oppinut luottamaan intuitioonsa. Viime vuoden lopulla erilaisiin energioihin vahvasti uskova uranainen pyysi universumilta uutta suuntaa elämäänsä, ja jättäytyi hetkeksi pois työelämästä. Saman tien soi puhelin, ja aukeni mahdollisuus valloittaa TTK-parketti.
Tankotanssia lukuun ottamatta Almalla ei ole tanssitaustaa. Teininä aloitetut tunnit lajin parissa tyssäsivät aina siihen, ettei intoa puhkuva nainen pysynyt pidempään tanssia harrastaneiden perässä treeneissä ja lannistui tästä. Nyt Alma ei malttaisi odottaa, että pääsee haastamaan itsensä.
”Olen nyt kasvunpaikassa ihmisenä ja toivon, että tanssi avaa minussa jotain uutta – jotain ytimessä olevaa rohkeutta olla ylpeästi juuri sellainen kuin olen”, Alma miettii.
Alman tanssiopettaja Aleksi Seppänen on enemmän kuin tyytyväinen uuteen oppilaaseensa.
”Alma on innokas, motivoitunut, sitoutunut ja päättäväinen periaatteenaan jos ryhdytään, niin sitten tehdään. Nämä kaikki asiat summattuna ovat valtava vahvuus parketilla”, Aleksi toteaa.

JAAKKO LOIKKANEN JA ANSKU BERGSTRÖM
MTV:n uutisista ja Asian ytimessä -ohjelmasta tuttu toimittaja ja uutisankkuri Jaakko Loikkanen (37) suuntaa TTK-parketille opiskeluaikojen vankalla joraamiskokemuksella.
”Meillä oli kavereiden kanssa Ruma tanssi -kerho. Voittaja oli aina se, joka keksi baarin tanssilattialla kamalimmat liikkeet. Pääsyvaatimus kerhoon taisi olla noin puolitoista promillea veressä”, Jaakko nauraa.
”Tanssi on minulle kuitenkin muuten jotain täysin uutta. Jännitän aidosti, opinko yhtään mitään. Toivottavasti katsojat pääsisivät kanssani mukaan matkalle, jossa tanssitaidottomasta tulee tanssitaitoinen. Varmaa on, että yrityksen ja erehdyksen kautta mennään”, Jaakko ilmoittaa.
Vahvuutenaan Jaakko pitää herkkyyttä. Tunteiden näyttäminen ja ilmaiseminen on hänelle helppoa, vaikka tämä puoli hänestä ei uutistyön luonteen takia yleensä korostukaan ruudussa.
Jaakon tanssiopettaja Ansku Bergström on samoilla linjoilla.
”Ihmiset ovat tottuneet näkemään Jaakon asiallisena ja hillittynä, mutta mulla on sellainen kutina, että parketilla tullaan näkemään heittäytyjä, joka yllättää kaikki”, Ansku riemuitsee.

JOEL HARKIMO JA TIIA ELG
Yrittäjä Joel Harkimo (32) on tottunut heittämään itsensä tuntemattomiin vesiin, olipa kyse politiikan kiemuroista tai Atlantin ylittävän purjeveneen ruorista. TTK-parketille hyppääminen on kuitenkin erityinen seikkailu, sillä Joelilla ei omien sanojensa mukaan ole absoluuttisesti mitään tanssitaustaa.
Vaikka Joelilla on vahva urheilutausta aina jääkiekosta käsipalloon, oppimisprosessi jännittää. Kilpailuhenkisyyttä ainakin löytyy ja junioriurheilijana myös pinna saattoi palaa vähän liiankin herkästi.
”Vihaan häviämistä enemmän kuin rakastan voittamista. Näin vanhemmiten olen kuitenkin tajunnut, että ihan kaikessa ei tarvitse kilpailla”, Joel kertoo.
Joel pääsee tanssiopettaja Tiia Elgin hellään, mutta kurinalaiseen huomaan. Tiia ei ole huolissaan siitä, että hommaan lähdetään nollasta.
”Oppilaani on ahkera, lempeä, hauska, hulvaton ja rento. Hän selvästi odottaa, että pääsee haastamaan itsensä tanssin kautta. Uskon, että hänestä kuoriutuu letkeäliikkeinen ja raamikas tanssija”, Tiia toteaa.

MAARET KALLIO JA SAMI HELENIUS
TTK-parketille suuntaava kouluttajapsykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio (45) on kauhuissaan. Kysyttäessä mahdollisista haasteista kisassa mieleen juolahtaa vain yksi asia.
”No itse tanssiminen!”, Maaret kiljahtaa ja nauraa herkullisesti perään.
Mielen ammattilainen osaa kuitenkin katsella kauhistuttavaa asiaa useammalta kantilta. Uusien asioiden oppimista rakastava Maaret kertoo syksyn seikkailun olevan superkiinnostava tutkimusmatka itseen.
”Ihmisen mieli asuu kropassa. On kiinnostavaa nähdä, mitä mieli tarjoilee, kun kehon saa liikkeelle uudella tavalla”, omina vahvuuksinaan liikunnallista elämäntapaa ja hyvää rytmitajua pitävä Maaret miettii.
”Säätelen omaa mieltäni ja tunteitani paljon musiikin avulla – se menee aina luihin ja ytimiin. Ja se, että osaisin vielä liikkua musiikin tahtiin… se on kaikista ihanin ajatus”, Maaret huokaa.
Maaretin tanssiopettajan Sami Heleniuksen mielestä oppilaassa on roimasti luontaista lavakarismaa.
”Maaret on samalla sekä vahva että erittäin herkkä. Hänellä on kyky olla luonnollinen oma itsensä kaikissa tilanteissa, joka on upea piirre ihmisessä”, Sami toteaa.

SONJA KAILASSAARI JA MATTI PURO
Televisiotoimittaja Sonja Kailassaari (42) näki teini-ikäisenä Hype-musikaalin, sekosi näkemästään, kävi katsomassa Hypen 12 kertaa ja suuntasi saman tien Marco Bjurströmin tanssitunneille. Sonja on nähty hytkymässä jopa Bomfunk MC’s:n Freestylerin videolla, mutta vaikka treenitunneilla käyminen on muuttunut lähinnä harvakseltaan toteutuvaksi kuntoilumuodoksi, on rakkaus joraamiseen yhä vahva.
”Tanssimisesta tulee kevyt olo. Jos kuulen hyvän biisin, en voi olla paikoillani. Rakastan myös juhlia, joissa voi tanssia. En ole parketilla ensimmäinen, mutta varmasti viimeinen”, Sonja nauraa.
Sonja rakastaa haasteita ja keskusteluohjelma Efter Niossa niihin on päässyt heittäytymään myös työn puolesta aina suolihuuhtelua myöten. Vaikka jano tanssiparketille on valtava, on TTK omanlaisensa ihmiskoe, sillä kilpailutilanteet ovat Sonjalle piinaavan jännittäviä. Sonja näkee asiassa kasvunpaikan.
”Elämä on elinikäinen tutkimusmatka, enkä malta odottaa, mitä TTK tuo tullessaan”, Sonja toteaa.
Sonjan tanssiopettaja Matti Puro on vaikuttunut uuden oppilaansa motivaatiosta.
”Uskon, että hänen vahvuutensa tulevat olemaan heittäytymiskyky, sinnikkyys ja kova jano päästä tanssimaan”, Matti hykertelee.

BENJAMIN PELTONEN JA SAANA AKIOLA
Hittibiiseistään Juon sut pois, Naarmuja sekä Kunnes sammutaan tuttu artisti Benjamin Peltonen (25) pulppuaa onnesta. Tanssii Tähtien Kanssa on kuulunut elämään jo pikkupojasta, sillä ohjelmaa parkkeerattiin katsomaan jo miehen lapsuudessa joka sunnuntai koko perheen kesken.
”Olen aina ajatellut, että joku päivä vielä tanssin tuolla parketilla. Kun soitto tuli, pomppasin tuolista ja sekosin. Tajusin, että nyt se vihdoin tapahtuu!”, Benjamin riemuitsee.
Varsinaista tanssitaustaa ei alun perin julkisuuteen Suomen ensimmäisenä jättimäisenä Instagram-tähtenä singahtaneella Benjaminilla ole. Hän rakastaa haasteita ja sitä tunnetta, kun pääsee tekemään ensimmäistä kertaa asioita. Haasteenaan TTK-parketilla Benjamin pitää toheluuttaan. Kehonhallinta on vähän niin ja näin, eikä keskittyminenkään aina pysy läjässä. Vahvuuksia taas ovat atleettisuus, kova tsemppi sekä äärimmäisen kova tahtotila oppia ja onnistua parketilla.
”Vaikka olen haaveillut TTK:sta vuosia, vasta nyt olen tähän valmis. Aion antaa kaikkeni”, hän toteaa.
”Benjamin on supermotivoitunut ja energinen. Hänen innokkuutensa ja kunnioituksensa ohjelmaa kohtaan on myös oppimisen kannalta iso plussa”, Benjaminin tanssiopettaja Saana Akiola summaa.

MIKKO NOUSIAINEN JA KERTTU NIEMINEN
Näyttelijä Mikko Nousiainen (47) on keitetty monissa estradiliemissä lukuisien elokuva, tv- ja teatterirooliensa myötä. Herrasmies iskee lakerikengät jalkaansa käytännössä ensimmäistä kertaa, vaikka rakkaus musiikkiin ja tanssiin syttyi jo pikkupoikana.
”Rakastin legendaarisia Hollywood-musikaaleja. Olisin halunnut alkaa stepata Laulavat sadepisarat -elokuvan innoittamana, mutta idea jäi jostain syystä toteuttamatta”, Mikko kertoo.
Loikka tanssin pariin jännittää.
”Tämä on testi itselle niin fyysisesti kuin henkisesti. Pelkään, etten opi ollenkaan, mutta ainakin voi mennä rohkeasti sössimään kaiken, jos ei muuta. Siinä pettyvät sitten kaikki katsojia myöten”, hän nauraa.
Tanssin saloihin Mikon vie TTK-tanssiopettajakatraan uusin tähti Kerttu Nieminen. Mikolla on opettajastaan hyvät fiilikset, sillä kaksikon kemiat kohtaavat ja kummankin ensikertalaisuus voi vahvistaa tiimihenkeä entisestään. Kerttu on yhtä lailla innoissaan.
”Mikko on lämminhenkinen tyyppi, jolla löytyy vahvuuksia ainakin näyttelijäntyön mukanaan tuomasta eläytymisen taidosta. Parasta on, että hän on hyvällä asenteella ja innolla mukana”, Kerttu iloitsee.

SIIM LIIVIK JA KATRI MÄKINEN
Jääkiekkokaukaloiden temmellyksestä ja Hockey Nightista tuttu Siim Liivik (34) tietää miltä tuntuu voittaa. TTK-parketille niin Suomen kuin Itävallan jääkiekkoliigan mestaruudet voittanut ammattiurheilija astelee kuitenkin varsin nöyrin askelin.
”En tiedä paritanssista mitään lukion vanhojen tansseja lukuun ottamatta. Baarissa olen tietysti tanssinut, mutta kieltämättä vähän kuumottaa”, Siim nauraa.
Jääkiekkourallaan Siimin rooli joukkueessa oli hyökkääjä, jonka tehtävänä oli pelata kovaa niin fyysisellä kuin henkisellä tasolla. Vahvuuksinaan hän pitääkin hyvää fysiikkaa sekä ymmärrystä toistojen määrän tärkeydestä. 
”Toivottavasti aivotärähdyksiä ei ole liikaa, että koreografiat myös jäävät mieleeni”, Siim miettii.
Voitontahto on ammattilaisurheilijalle sisäänrakennettu piirre, joka aktivoituu pienistäkin asioista – jopa silloin, kun kyse on juoksukisasta Siimin oman vuoden vanhan koiran kanssa. Siim on kuitenkin joukkuepelaaja henkeen ja vereen. Pukukoppien hengennostattajana tunnettu mies odottaakin paljon TTK:n yhteisöllistä puolta ja tutustumista muihin tähtipareihin.
Siimin tanssiopettaja Katri Mäkinen on opastanut huippu-urheilijoita ennenkin tanssin saloihin.
”Siim on todella innostunut ja ottaa homman tosissaan. Kun meillä on vielä eestinkieli yhteisenä kielenä, niin tästä kaudesta tulee todella spesiaali”, Katri innostuu.

KATARIINA KAITUE JA ANSSI HEIKKILÄ
Rakastetulle näyttelijälle, Kansallisteatterissa yli 30-vuotisen uran tehneelle ja lukuisissa tv- ja elokuvaproduktioissa näytelleelle Katariina Kaitueelle (55) osallistuminen Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan on unelma, joka on jo nuoruudesta saakka odottanut toteutumistaan.
”Olen vuosikymmeniä yrittänyt saada jonkun lähtemään kanssani paritanssitunneille, mutta kukaan ei koskaan lähtenyt. Nyt tämä viimein tapahtuu!”, Katariina riemuitsee.
Katariina rakastaa tanssimista, vaikkei askelia vielä osaakaan. 1980-luvulla Katariina pääsi mukaan Aira Samulinin tanssikoulu Rytmikkäisiin, jossa hän oli omien sanojensa mukaan ”p*skin tanssija, mutta hyvä esiintyjä”. Kuten monille näyttelijöille, valokeilaan astelu omana itsenään on Katariinalle todella jännittävää. Lantionsa Katariina kertoo olevan syväjäässä, mutta vahvuuksiakin löytyy.
”Eläytyminen ja heittäytyminen ilman häpeää – ne auttavat varmasti matkassa eteenpäin. Olen intohimoinen harjoittelija, mutta hetkittäin myös kärsimätön. Ja jos en jotain opi, niin kiroilen kuin rantapiru, mutta niin kuulemma opettajani Anssikin”, Katariina nauraa.
Katariinan tanssiopettaja Anssi Heikkilä näkee heti hyötyä oppilaansa oman alansa konkariudessa.
”Oppilaani on todella muuntautumiskykyinen. Toivon, että osaan hyödyntää sitä tansseissamme parhaalla mahdollisella tavalla”, Anssi toteaa.

SIGNMARK ELI MARKO VUORIHEIMO JA  ANNIINA KOIVUNIEMI
Syntymästään saakka kuuro artisti Signmark eli Marko Vuoriheimo (43) tuntee musiikin basson ja sitä myötä rytmin kehossaan. Se on maailmanlaajuisesti uniikin musiikintekijän tärkein työkalu niin työssä, elämässä ylipäänsä kuin nyt TTK-parketilla.
”En voi elää ilman rytmiä. Se on meissä kaikissa sydämensykettä myöten”, Signmark toteaa.
Lukuisia kansainvälisiä areenoita valloittaneen miehen palo ainutlaatuiseen tekemiseen valkeni hänelle jo pikkupoikana. Perheen yhteisessä joulunvietossa Signmark ryhtyi viittomaan joululaulujen mukana isoäitinsä huulilta lukien, ja loppu on historiaa. Miehellä on nuoruudesta pienimuotoista tanssihistoriaa breakdancen muodossa: takataskussa kun piti olla muuveja tyttöjen hurmaamiseen tanssilattialla. Yllätys olikin suuri, kun tutustujille kävi ilmi, että hikipäässä joraileva herrasmies ei kuule ollenkaan.
Kisaan urheilullinen ja kunnianhimoinen Signmark suuntaa enemmän kuin tosissaan.
”Lähden aina voittamaan. Olen tyyppi, joka menee läpi jokaisen harmaan kiven, jos niin vaaditaan.”
Tämä sopii Signmarkin tanssiopettajalle, viime vuoden mestarille Anniina Koivuniemelle.
”Hän on innokas liikkuja erilaisissa lajimuodoissa, ja uskon, että se on iso apu syksyn tanssimatkalle. Persoonan puolesta hänen vahvuuksiaan ovat ilo ja periksiantamattomuus”, Anniina myhäilee.

EVELINA JA MARKO KERÄNEN
Poppari Evelina (27) on tottunut keikkumaan Suomen musalistojen kärjessä. Tanssiparketille Tornado, Kyynelii ja Honey -jättihiteistään tunnettu artisti suuntaa kuitenkin ensimmäistä kertaa elämässään.
”En yleensä kokeile uusia juttuja, jos en tiedä, että olen hyvä niissä. Nyt hyppään syvään päätyyn ilman kellukkeita”, Evelina kertoo.
Evelinan luonteeseen kuuluu jatkuva analysointi siitä, mitä voisi tehdä paremmin. Hän kuvaa itseään ääripäiden tyypiksi, joka suhtautuu rakastamiinsa asioihin suurella vakavuudella ja intohimolla. 
TTK:ssa Evelinalle tärkeintä on itsensä ylittäminen. Tavoitteena on päästä kuitenkin mahdollisimman pitkälle – onhan täysin uuden taidon ja ilmaisumuodon oppiminen superpalkitsevaa.
Tanssiopettajastaan Marko Keräsestä Evelina on todella innoissaan, sillä Marko tuntuu turvalliselta tyypiltä, jolle uskaltaa näyttää kaikki tunteensa.
”Uskallan luottaa itseni hänen käsiinsä sataprosenttisesti”, Evelina toteaa tyytyväisenä.
Marko on kuunnellut oppilaansa biisien lyriikoita, joista monessa viitataan tanssimiseen ja rytmiin.
”Voisiko siis olla, että popparin kuoren alla sykkii tanssijan sydän? Evelina on yhdistelmä ujoutta ja jotain upeaa selittämätöntä mysteeriä. Tunnen hänessä kuplivaa luovaa energiaa, joka odottaa ulospääsyä tanssin muodossa”, Marko kertoo.

mtv.fi/tanssiitahtienkanssa
mtv.fi/tanssikupla

#mtvttk

Instagram ja Facebook: @tanssiitahtienkanssa @mtvkatsomo
Twitter: @MTV3TTK @mtvkatsomo
TikTok: @mtvttk @mtvkatsomo

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa su 28.8. klo 20.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla nauhoitetulla esittelyjaksolla, jonka jälkeen suorat lähetykset su 4.9. klo 19.30 alkaen. Tanssikupla maksutta MTV Katsomossa ma 29.8. alkaen maanantaisin ja perjantaisin.
Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Tanssii Tähtien Kanssa- ja Tanssikupla -ohjelmat MTV:lle tuottaa Banijay Finland.

Lähde: Finnpanel TotalTV-mittaus (kaikki yli 3-vuotiaat), tavoitti = kuinka moni katsoi vähintään 3 minuuttia yhtäjaksoisesti.

2 kommenttia artikkeliin ”Tässä ovat Tanssii Tähtien Kanssa -syksyn 2022 tanssiparit!”

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

  1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
  2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
  3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
  4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
  5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
  6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
  7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
  8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.