Vedonlyöntikertoimet lupaavat Will Smithille vihdoin Oscarin

Parhaan ohjaajan Oscar-palkinto Unibetin vedonlyöntikertoimien mukaan on selkeä, palkinto näyttäisi menevän jo toista vuotta putkeen naisohjaajalle. Myös King Richard -elokuvaa tähdittäneelle Will Smithille povataan voittoa parhaasta miespääosasta.

Näyttelijä ja muusikko Will Smith saa varhain maanantaiaamuna vihdoin Oscar-palkintonsa, uskovat vedonlyöntiyhtiö Unibetin kertoimenlaskijat. Kerroin sille, että Smith voittaa parhaan miespääosan Oscarin roolistaan elokuvassa King Richard on vain 1,10.

Peli näyttää selvältä, sillä kakkossuosikki Benedict Cumberbatchin (Power of the Dog) voittokerroin on peräti 6,00, ja kolmossuosikki Andrew Garfieldin (Tick, Tick … Boom!)  15,00. Denzel Washingtonin (The Tragedy of Macbeth) tai Javier Bardemin (Lucy and Desi) Oscar-voitolle Unibet antaa kertoimen 51,00.

Smith, 53, on ollut urallaan kahdesti aikaisemmin ehdolla parhaan miespääosan Oscar-voittajaksi. Smithin roolisuorituksia elokuvissa Onnen potkuja (2006) ja Ali (2002) ei kuitenkaan lopulta palkittu Oscarilla. 

Golden Globe -ehdokkaana Smith ehti olla peräti viidesti, ennen kuin King Richard toi hänelle viimein kuudennella yrittämällä palkinnon jo aiemmin tänä vuonna. Roolisuoritus Venus ja Serena Williamsin Richard-isänä toi Smithin palkintokaappiin alkuvuodesta myös BAFTA-palkinnon.

– Will Smithin Oscarista alettiin puhua heti King Richardin ilmestyttyä, ja hän nousikin nopeasti Oscar-kertoimissamme ennakkosuosikiksi. BAFTA- ja Golden Globe -voittojen myötä hän nousi käytännössä ainoaksi realistiseksi ehdokkaaksi, Unibetin emoyhtiö Kindred Groupin Suomen GM Antti Tikka taustoittaa vedonlyöntiyhtiön varmaa näkemystä.

Parhaan elokuvan Oscar on kahden kauppa – muut palkinnot jo lähes jaettu

Vielä Will Smithiäkin varmempi näyttelijä-Oscaristaan voi Unibetin kertoimien valossa olla Ariana DeBose. Kerroin DeBosen Oscar-voitolle parhaasta naissivuosasta (West Side Story) on vain 1,03. Kakkossuosikki Kirsten Dunstin (The Power of the Dog)voittokerroin on jo huomattavan suuri 8,00. Myös parhaan miessivuosan voitto näyttäisi varsin selvältä, kärkisuosikki Troy Kotsurin (CODA) saadessa kertoimen 1,15, ennen Kodi Smith-McPheeta (The Power of the Dog).

Kamppailu parhaan naispääosan Oscarista on sentään vedonlyöntikertoimien valossa vähän tasaisempi. Kärjessä oleva Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) saa voittokertoimen 1,55 ennen Nicole Kidmania (Being the Ricardos, kerroin 4,50) sekä Olivia Colmania (The Lost Daughter, kerroin 6,50).

Kaikista selvimmältä peliltä etukäteen näyttää kuitenkin parhaan ohjaajan Oscar. Unibetin voittokerroin Jane Campionille (The Power of the Dog) on nimittäin pienin mahdollinen: 1,01. Mikäli Campionin voitto toteutuu, tulee hänestä vasta historian kolmas parhaan ohjaajan Oscarilla palkittu nainen. Campion on ollut jo kerran aiemmin ehdolla – tosin peräti 28 vuotta sitten elokuvastaan Piano.

Campionin ohjaama The Power of the Dog on myös kärkisuosikki vuoden parhaan elokuvan Oscar-voittajaksi, vedonlyöntikertoimella 1,70. Sen ykköshaastaja on CODA, kertoimella 2,20. Parhaan elokuvan Oscarista povataan kahden kauppaa, sillä kolmossuosikki Belfastin kerroin on jo 15,00, ja neljännen sijan jakavien King Richardin sekä West Side Storyn peräti 41,00.

– Näiden kertoimien valossa jännitän itse enää vain parhaan elokuvan Oscaria. Viime vuosien Oscar-voittajat ovat nimittäin olleet lähes yksi yhteen samat, kuin edeltävän viikon vedonlyöntisuosikkimme. Toki aina silloin tällöin Oscareissa tulee se Parasite, joka yllättää kaikkien muiden lisäksi myös meidän kertoimenlaskijamme, Antti Tikka toteaa.

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme