Ensimmäiset vihjeet julki! Nämä hahmot kilpailevat Masked Singer Suomessa 9.9. klo 20 alkaen

Uusi ja uljas Masked Singer Suomi -kausi valtaa tv-vastaanottimet taas lauantai-iltaisin! Uudistuneeseen etsivänelikkoon tulevat mukaan Jenni Poikelus ja Benjamin Peltonen. Arvuutteluleikki alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaina 9.9. klo 20. Hahmogalleriassa tällä kaudella etsivien ja katsojien päät pyörälle laittavat muun muassa Kiuas, Taapero ja Kylpyankka.

masked-singer-suomi-5-ryhmakuva_2.jpg

Masked Singer Suomen viidennellä kaudella puhaltaa uudet tuulet, kun uudistunut etsivänelikko Maria Veitola, Benjamin Peltonen, Jenni Poikelus ja Janne Kataja yrittää päästä vuoden tarkimmin vartioitujen salaisuuksien jäljille Ile Uusivuoren johdolla.

Kaudella nähdään toinen toistaan hämmentävämpiä hahmoja, kryptisempiä vihjeitä, nokkelampia päättelyketjuja ja vaikuttavampia esityksiä, kun uudet hahmot pääsevät irti.

Ensimmäistä kertaa Masked Singer Suomen historiassa kuullaan myös duettoesityksiä ja nähdään ohjelman vakaat peruskalliot, bodyguardit, tulkitsijan roolissa. Televisiosyksy täyttyy jälleen elämää suuremmista kysymyksistä: tarvitsevatko Kylpyankat lisähappea? Moneltako Taaperot menevät nukkumaan? Onko Jenni Maajussin morsian? Miksi Bambit rakastavat sairaaloita? Ja ennen kaikkea: kuka on maskin takana?

Maskin takaa paljastuneiden henkilöiden kuvat tulevat ladattavaksi tänne aina jännittävän paljastuksen jälkeen.

masked_singer_suomi_s5_ryhma.jpg

Uudet etsivät Jenni Poikelus ja Benjamin Peltonen nauttivat kumpikin ohjelman teosta täysin rinnoin.

”Masked Singer oli vielä sata kertaa hauskempi kokemus kuin mitä uskalsin odottaa! Aivan mieletön porukka, mielettömiä hahmoja ja upeita vetoja! En myöskään kuvitellut, että maskien takana olevien henkilöiden selvittäminen olisi niin vaikeaa ja hankalaa. Mieletön kausi tulossa kaiken kaikkiaan! Can’t wait!”, Benjamin Peltonen hehkuttaa.

”Etsivän tehtävä oli kutkuttava! Useaan otteeseen sai olla ihan ymmyrkäisenä, että millaisia talentteja täältä oikein löytyy ja miten tututkin tyypit pystyvät muovaamaan äänensä tunnistamattomaksi. En edes muista kuinka monta kertaa olin aivan sataprosenttisen varma omasta arvauksestani, mutta ihan sekunneissa kaikelta vietiin pohja”, Jenni Poikelus päivittelee.

Tutustu uuden kauden hahmoihin!

Viidennellä kaudella Masked Singerin voittajalle jaettavasta kultaisesta maskista kilpailee 12 hurmaavaa hahmoa. Jokaisen jakson jälkeen vähiten ääniä yleisöltä saanut hahmo putoaa pelistä pois ja joutuu poistamaan maskinsa ja paljastamaan henkilöllisyytensä.

Maskin takaa paljastuneiden tuttujen henkilöiden kuvat tulevat ladattavaksi tänne aina jännittävän paljastuksen jälkeen.

Bambi

maskes_singer_suomi_s5_promo_bambi_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Suloinen ja suurisilmäinen Bambi hurmaa yleisön jo pelkällä olemuksellaan. Bambi nauttii esiintymisestä joka solullaan, sillä hän on aiemmin tullut tutuksi enemmänkin taustajoukoista. Tämä sydämiä sulattava otus yllättää Masked-lavalla yleisön lisäksi myös itsensä.

CO2

Festarilavojen kiistaton kunkku CO2 ei pelkää ottaa hommaa haltuun ja räjäyttää bileitä käyntiin energisellä esiintymisellään. Hän todella täyttää tilan kuin tilan hiilidioksiidin lisäksi säteilevällä olemuksellaan ja vauhdikkaalla meiningillään eikä kenellekään jää epäselväksi, onko CO2 näkymätön kaasu vai jotain ihan muuta.

Discokissa

maskes_singer_suomi_s5_promo_discokissa_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Tanssilattioiden coolein ja notkein ilmestys, Discokissa, kirjaimellisesti häikäisee etsivät astellessaan lavavalojen ja lasereiden välkkeeseen. Kimallus ja kilpailuvietti näyttelevät pääroolia, kun tämä kunnianhimoisesti koreografioita treenaava kissa päästetään irti.

Ilopilleri

maskes_singer_suomi_s5_promo_ilopilleri_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Tällaista pilleriä ei ihan jokaisesta lääkekaapista löydy. Ilopilleri ponnahtaa dosetista esiintymislavalle varsin omaleimaisella tavallaan, joka saa yleisön kummastelemaan, mikä hän oikein on pillereitään. Tätä taiteilijasielua ei voi ainakaan luovuuden puutteesta syyttää.

Kiuas

maskes_singer_suomi_s5_promo_kiuas_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Pinnaltaan hieman ruostunut ja ujoja savupilviä tuprautteleva Kiuas onnistuu kuumentamaan tunnelman studiossa ilman kauhallistakaan löylyvettä. Lämpötila kohoaa entisestään, kun arvausten kipinät sinkoilevat laidasta laitaan ja Kiuas hämmästyttää monipuolisilla edesottamuksillaan.

Kylpyankka

maskes_singer_suomi_s5_promo_kylpyankka_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Kylpyvaahdon seasta pintaa pulpahtaa rakastettava, snorkkelipäinen Kylpyankka. Sympaattisuudella ei ole rajaa, kun tämä kumilelu ottaa hitit haltuun omalla, ankkamaisen vaappuvalla tyylillään. Tämä heleä-ääninen söpöliini lukeutuu takuulla perheen pienimpien suosikkeihin.

Maajussi

maskes_singer_suomi_s5_promo_maajussi_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Kesken kylvöpuuhien Masked-lavalle astelee omalaatuinen Maajussi, jonka edesottamukset hämmentävät kerta kerran jälkeen. Muuntautumiskyvyllään ällistyttävä ruutupaita on oikea kameleontti, jonka jäljille pääseminen ei ole ihan helppoa.

Mustekala

maskes_singer_suomi_s5_promo_mustekala_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Harvat mustekalat ovat näin pinkkejä, näin kimaltavia ja näin kotonaan kuivalla maalla. Mustekala tuo mukanaan Maskediin taianomaisen merenalaisen maailman, jonne kaikki katsojat ovat tervetulleita ihmettelemään hänen edesottamuksiaan.

Nöpö

maskes_singer_suomi_s5_promo_nopo_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Uskomattomalla asenteella ja pikkukoiran itsevarmuudella lavalle asteleva Nöpö on takuulla sähäkin tapaamasi chihuahua. Seurapiirimaailma on tuttua tällä söpöliinille, joka ei kuitenkaan jätä räksyttämättä silloin kun siihen on aihetta. Nöpö kulkee päättäväisesti omaa polkuaan ja nauttii täysin sydämin hetkistään arvausten valokeilassa.

Orava

maskes_singer_suomi_s5_promo_orava_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Orava kuuluu niihin hahmoihin, joiden karismaa ei karvapeitteellä saa piilotettua. Hän esiintyy estraditähden varmuudella ja antaa kokemuksen puhua puolestaan. Risut ja männynkävyt saavat kyytiä, kun tämä pörröhäntä pääsee vauhtiin.

Sudenkorento

maskes_singer_suomi_s5_promo_sudenkorento_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Hyönteismaailmasta Kultaisen maskin jahtiin lennähtää jälleen uusi ehdokas, kun Sudenkorento ottaa lavan haltuun. Rohkeasta tyylistään ja heittäytymiskyvystään kiitosta saava esiintyjä ei paljoa säästele, kun on hänen vuoronsa loistaa.

Taapero

maskes_singer_suomi_s5_promo_taapero_03_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Tämä suloinen ihmisen alku ottaa paikkansa yleisön sydämissä saapumalla paikalle hatarin askelin, mutta päättäväisin ottein. Taapero tekee mitä Taapero haluaa ja Ilen isällisille otteille on käyttöä, vaikkakaan Taapero ei tunnu olevan kovinkaan vastaanottavainen näitä kasvatusmetodeja kohtaan. 

Masked Singer Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaisin 9.9. klo 20 alkaen.

Kaksi ensimmäistä jaksoa ovat pidempiä, puolentoista tunnin pituisia jaksoja.

Masked Singer Suomen MTV:lle tuottaa FremantleMedia Finland.

Seuraa Masked Singer Suomea:

#Maskedsingersuomi
Facebook: @mtv3suomi
Instagram: @maskedsingersuomi
Twitter: @Maikkari
YouTube: mtv Suomi
TikTok: @mtv3suomi


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa ja paljon muuta.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

  1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
  2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
  3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
  4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
  5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
  6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
  7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
  8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.