Top 10 kesähitit Suomessa 2023

Suomen viralliset kesähitti 2023 -listat alkavat muotoutua. Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) -menestyksen ja ilmiömäisen Euroviisujen yleisöäänestyksen voiton jälkeen kesän kiistattomaksi musakuninkaaksi on kruunattu Jere Pöyhönen alias Käärijä.

Metallia, teknoa ja tanssipoppia nerokkaasti yhdistelevä korvamato ”Cha Cha Cha” raikuu Suomen lisäksi Yhdysvaltojen, Ranskan, Saksan ja Ruotsin soitetuimpien viraalilistojen kärjessä. Jo nyt historiaa tehnyt kappale on vielä kiivennyt musiikkipalvelu Spotifyn kaikkien aikojen striimatuimmaksi suomenkieliseksi kappaleeksi. Hyvä Jere!

Parhaat kesähitit kautta aikojen

On sitä osattu ennenkin. Menneiden vuosien kesähitit pursuavat samantyylistä positiivista energiaa ja jäävät mieliin pitkäksi aikaa.

Esimerkiksi Popedan vuonna 1985 julkaistu kappale ”Kuuma kesä” valittiin kaikkien aikojen kesähitiksi vielä vuonna 2005. Myös muut ennen walkmanista tai minidisc-soittimesta kaikuneet 1980- ja 1990-lukujen hitit, kuten ”Sommaren är kort” ja ”Rusketusraidat” soivat edelleen suomalaisten kesäiltojen istujaisissa.

Nykyään kasetit ja levyt ovat vain vaihtuneet älypuhelimiin, jotka yhdessä nopean nettiyhteyden kanssa tarjoavat yhtä laajan valikoiman kesäbiisejä kuin uudet pikakasinot viihdyttäviä rahapelejä. Peli-istunnon taustalla voi soida Cheekin ”Sokka irti”, JVG:n ”Tarkenee” tai jokin uudemmista, suosituista kesäkappaleista.

Löydät meidän top 10 kesähitit vuonna 2023 alta:

  1. Käärijä – Cha Cha Cha
  2. Kuumaa – Tulipalo
  3. Olli Halonen – Suomen kesä
  4. Antti Tuisku – Auto jää (feat. Käärijä)
  5. BESS – Ram pam pam
  6. Haloo Helsinki! – Reiviluola
  7. Aliisa Syrjä – 2:02
  8. Isac Elliot – Makso mitä makso (feat. Sexmane)
  9. Ramses II – Villieläin
  10. Portion Boys & Matti ja Teppo – Vauhti kiihtyy

Kuten aina, vuoden 2023 kesähitit ovat yhdistelmä uutta ja vanhaa kotimaista musiikkia, joka laittaa jalan naputtamaan ja kehon liikkumaan. Sanoja on helppo laulaa mukana ja ne jäävät vaivattomasti mieleen.

Kuumat kesähitit leviävät festareiden kautta

Kuului kesälookkiisi pottamainen Käärijä-tukka tai ei, kesän festarit ovat otollisin paikka vuoden 2023 kesähittien kuorolauluun. Hyviä vaihtoehtoja löytyy ympäri Suomen, ja jos kisakunto kestää, voit yrittää kiertää ne kaikki.

Provinssi starttaa Seinäjoella 29.6-1.7.2023 ja tarjoilee mahtavan kattauksen kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja. Lavalle nousevat muun muassa Antti Tuisku, Amorphis, The Chemical Brothers ja Apulanta.

Turun Ruisrock pidetään 7.-9.7.2023, ja festari luottaa yhdysvaltalaisten artistien, kuten Lil Nas X:n, Skrillexin ja Machine Gun Kellyn, voimaan. Luvassa on myös ruotsalaista osaamista Alesson, Yung Leanin ja Zara Larssonin vahvoilla tulkinnoilla. Kotimaisesta artistikattauksesta kelpaa nostaa esiin muun muassa Alma, Aliisa Syrjä, Ibe ja JVG.

Pori Jazz järjestetään Kirjurinluodolla 7.-15.7.2023. Lavalla nähdään esimerkiksi legendaarinen Sir Tom Jones, brittitähti Sam Smith ja supersuosittu Robbie Williams. Suomenkielisiä kesähittejä esittävät blues-kitaristi Erja Lyytinen, laulaja-lauluntekijä Aili Ikonen ja Suomi-indien kärkinimi Arppa.

Myös Ilosaarirock Joensuussa 14.-16.7.2003 luottaa sekä Iso-Britanniasta että Yhdysvalloista tuleviin artisteihin. Festarikansa saa rokata Prodigyn, Years & Yearsin ja Ava Maxin tahtiin. Kotimaisesta menosta vastaavat esimerkiksi useita kesähittejä takoneet Bess, Gettomasa, Ismo Alanko, Maija Vilkkumaa, Olavi Uusivirta, Ramses II ja Gasellit.

Tampere nostaa riman entistä korkeammalle ja järjestää kesän aikana kahdet festarit. Ensimmäisenä areenan valtaa Tammerfest 20.-22.7.2023, ja sitten on Blockfestin vuoro 18.-19.8.2023. Kaupunkifestivaali Tammerfestilla Ratinanniemen puistossa nähdään esimerkiksi Samu Haber, VV (Ville Valo), Arttu Wiskari ja Elastinen. Ratinassa, suomi-r&b:ta levittävän Blockfestin line-upissa kuunnellaan muun muassa Akonia, Mikael Gabrielia, Sexmanea ja Biziä.

Flow Festival päättää kesäfestarikauden Helsingissä 11.-13.8.2023. Samalla festari heittää hyvästit Suvilahdelle ja siirtyy vuonna 2024 vanhalta voimalaitokselta uuteen lokaatioon. Hyvästä pop- ja indie-musiikista vastaavat Suede, Anna Puu, Lorde, Tove Lo, Pehmoaino ja monet muut lahjakkaat artistit.

Hyvää fiilistä kesähiteistä vielä talvellakin

Soivat vuoden 2023 kesähitit sitten festareilla, baareissa, häissä, radiossa tai omalla soittolistalla, ne kuljettavat kuulijansa tiettyyn hetkeen.

Musiikki aktivoi aivojen tunne-elämää hallitsevia alueita ja sen aiheuttama muistijälki on usein tiedostamaton. Siinä missä Mamban ”Vielä on kesää jäljellä” tuo jollekin mieleen riipivän ensirakkauden, toiselle se vain on sykettä nostattava juhannusbiisi.

Pariisin kevät ja ”Kesäyö” laittavat meidät aikakoneeseen ja tiputtavat keskelle vuotta 2012. Fiilistelyt ja tuttu kesämusiikki toimivat kuitenkin mielialan kohottajana vielä useiden vuosien jälkeen.

Erityisen positiivisia vaikutuksia hitit saavat aikaan, kun räntää sataa ja pimeys valtaa suurimman osan päivästä. Rakas kesäbiisi saa ihon kananlihalle, mutta myös vähentää stressiä ja lievittää ahdistuneisuutta.

Vuoden 2023 kesähitin räväyttänyt Käärijä jos kuka tietää, miten tarttuva musiikki yhdistää. Hyvä kappale lujittaa yhteishenkeä, vähentää vaivautuneisuutta ventovieraiden kesken ja luo uusia ihmissuhteita. ”It’s crazy, it’s party!”

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme