Heidän rakkauden etsintäänsä seurataan MTV:n Maajussille morsian- ja Maajussille morsian: Kaikki tarinat -ohjelmissa

Rakastetun Maajussille morsian -ohjelman 16. tuotantokaudella lähdetään seuraamaan kolmen maajussin ja yhden maajussittaren rakkauden etsintää. Myös uuden Maajussille morsian: Kaikki tarinat -ohjelman maajussit ja maajussittaret laittavat kaiken peliin etsiessään sitä oikeaa rinnalleen.

maajussille-morsian-ryhmakuva.jpg

Maajussille morsian -ohjelmassa seurataan Kallen, Tarjan, Villen ja Samin rakkauden etsintää.

MTV:n Maajussille morsiamen 16. kaudella kumppanin etsintään lähtevät rohkeasti jälleen uudet maajussit ja maajussittaret. Kaikilla on haussa elämänkumppani jakamaan arkea ja haaveilemaan yhteisestä tulevaisuudesta. Maanantaina 28.8. jo nähdyllä esittelyjaksolla käynnistyvän ohjelman maajussien matkaa seuraa juontaja Vappu Pimiä. Samana päivänä MTV katsomoon saapuvassa ja MTV3-kanavalla maanantaina 4.9. klo 20 alkaen esitettävässä jaksossa Pimiä tapaa kaikki 16. kauden maajussit ja maajussittaret Taattisten tilalla Naantalissa ja toimittaa heille hartaasti odotetut kirjeet. Samalla selviää, keiden kesää ja rakkauden etsintää pääsemme seuraamaan Maajussille morsian -sarjassa ja keitä seurataan MTV Katsomossa ma 11.9. alkavassa uudessa Maajussille morsian: Kaikki tarinat -ohjelmassa.

Maajussille morsian -jaksoissa lähdetään seuraamaan kolmen maajussin ja yhden maajussittaren taivalta rakkauden etsinnässä. 

Maajussille morsian -ohjelman henkilöiden esittelyt:

sami.jpeg

Sami, 31, Nurmijärvi
Nurmijärvellä asuva Sami pyörittää eri kaalilajikkeita ja ohraa kasvattavaa tilaa. Armeijan jälkeen Sami otti tilan vastuulleen vanhemmiltaan, mutta perhe on edelleen toiminnassa mukana. Tilan kasvukausi on eri lajikkeiden takia pitkä ja silloin töitä riittää. Sami on isäntänä tekevä ja kehittelee jatkuvasti tilan toimintaa.

Tilan töiden rauhoittuessa Sami harrastaa hiihtoa, enduroa ja vanhojen autojen kunnostusta. Tilan kasvukauden aikana harrastukset jäävät vähälle, mutta muulloin on aikaa harrastuksille ja nyt myös parisuhteelle.

Sami etsii nyt itselleen kumppania, jonka kanssa voisi perustaa perheen. Hän toivoisi kumppanin elävän arjen riennoissa mukana, mutta myös rauhoittavan menevää maajussia.

ville.jpeg

Ville, 32, Simo
Simojoella elelevä Ville isännöi vanhaa lammastilaa merenkurkun idyllisessä saaristossa. Lampaiden kasvattamisen vanhalle sukutilalle aloittivat aikanaan Villen vanhemmat, ja tila on ollut hänen vastuullaan seitsemän vuotta. Lampaita on viitisensataa ja luku tuplaantuu keväällä karitsoinnissa. Lampaat tekevät tärkeää työtä ympäristön kannalta, kun lampaat viedään kesäisin läheisille saarille tekemään maisemointityötä. Lampaat viettävät kesän saarissa ja syksyllä ne haetaan takaisin tilalle talvehtimaan.

Tilan töiden ohella Ville opiskelee korkeampaa tutkintoa ympäristötekniikasta. Ympäristö ja ilmastonmuutos kiinnostavat, koska niillä on myös tilan toimintaan iso vaikutus. Ville pitää myös hiihtämisestä ja harrastaa drone-kuvaamista.

Ville etsii kumppania, jonka kanssa puolittaa surut ja tuplata ilot ja tulevaisuuden haaveena on perustaa oma perhe. Toiveissa on myös kumppani, joka ymmärtää tilan luonteen ja on valmis tukemaan sen arjessa.

kalle.jpeg

Kalle, 48, Pöytyä
Kalle on ison sukutilan omistaja Pöytyältä. Tilalla viljellään kauraa, rypsiä ja hernettä. Kalle on vuokrannut suurimman osan peltoalasta muille, mutta auttelee vielä tilan hommissa. Päivät kuluvat nykyään pääasiassa katsastusmiehen töissä ja tekemällä maahantuontihuoltoja puimureille.

Kalle on intohimoinen tanssiharrastaja. Harrastus alkoi jo 15-vuotiaana, kun Kallen äiti laittoi hänet tanssikurssille. Kalle on tanssiseuran toiminnassa mukana ja käy sen kautta vähintään kaksi kertaa viikossa tansseissa. Kallen toinen intohimo on vanhat autot ja koneet.

Kalle on eronnut ja avioliitosta on kaksi tytärtä. Tilan toiminnan alasajo on tapahtunut, jotta Kallella olisi enemmän aikaa lapsille ja mahdolliselle parisuhteelle. Kalle etsii itselleen tasapainoista parisuhdetta, jossa voisi jakaa arjen. Tanssia ei kumppanin tarvitse osata, mutta mielenkiintoa siihen Kalle toivoo.

tarja-1.jpeg

Tarja, 54, Vartiala
Tarja emännöi mansikkatilaa Kuopion lähellä Vartialassa. Alun perin vanhempien kesäpaikkana toiminut tila siirtyi Tarjalle, kun hän muutti neljä vuotta sitten takaisin Suomeen Yhdysvalloista. Tehokas emäntä on kehittänyt tilaa ja viljelypinta-alaa on kasvatettu. Tulevaisuuteen on jo suunnitelmia eli paikallaan ei tällä tilalla poljeta.

Tarja asui parikymmentä vuotta Yhdysvalloissa, jonne hän muutti alun perin rakkauden perässä. Veri veti kuitenkin takaisin Suomeen ja hän muutti lastensa perässä takaisin vuonna 2018. Tarjalla on kolme aikuista lasta. Eläimet ovat lähellä Tarjan sydäntä ja tilalta löytyykin hevosia ja koiria. Tarjan toiveena on kehittää myös tätä osaa ja aloitella kenneltoimintaa.

Tarja etsii huomioonottavaa ja huolehtivaa kumppania, joka saa hänet nauramaan. Toiveena olisi suhde, jossa on hellyyttä ja tukea. Intohimoisesti työhönsä suhtautuva Tarja ei haikaile eläkkeelle ja toivoo kumppanilta löytyvän myös omia intohimon kohteita.

Katso esimakua Maajussille morsian -ohjelmasta täältä.

Uudessa Maajussille morsian: Kaikki tarinat -ohjelmassa seurataan maajussien ja puolisoehdokkaiden kohtaamisia Naantalissa

Maajussille morsian -ohjelmassa on monen vuoden ajan seurattu neljää maajussia etsimässä rakkautta. Alkuperäisestä kahdeksikosta loput ovat saaneet kirjelaatikot kainaloonsa ja heidän polkunsa on ohjelmassa päättynyt siihen. Tällä kaudella pääsemme viimein näkemään miten nämä tarinat päättyvät. MTV Katsomon Maajussille morsian: Kaikki tarinat -ohjelmassa seurataan näiden maajussien kohtaamisia puolisoehdokkaiden kanssa aurinkoisessa Naantalissa. Maajussit ja ehdokkaat tapaavat toisensa ensi kertaa kukkivien omenapuiden alla ja luvassa on treffien lisäksi rennompaa yhdessäoloa. Ihastusta onkin ilmassa ja päätökset vaikeita. Saavatko tarinat onnellisen lopun? Ohjelman juontaa Vappu Pimiä

Maajussille morsian: Kaikki tarinat -ohjelman henkilöiden esittelyt:

veli-matti.jpeg

Veli-Matti, 37, Ylivieska
Veli-Matti 
pyörittää Ylivieskassa lypsykarjatilaa veljensä kanssa. Tilalla on satakunta lypsävää lehmää ja nuorkarjaa. Lypsykarjan lisäksi tilan toimintaan kuuluu viljapeltoa ja metsää. Alun perin isovanhempien perustama tila siirtyi veljeksille 10 vuotta sitten. Tilan toimintaan lapsesta asti kasvaneet veljekset ovat kehittäneet toimintaa ja yhteistyö sujuu hyvin.

Veli-Matti pitää kunnostaan hyvää huolta ja liikunta on lähellä sydäntä. Hiihtäminen, sulkapallo ja kuntosali ovat mieluisimmat liikuntamuodot. Hyvä kunto antaa tasapainoa työlle ja auttaa jaksamaan. Veli-Matilla on edellisestä avioliitosta kaksi lasta.

Nyt on aika mennä eteenpäin ja hakusessa on se oikea. Toiveena olisi löytää maanläheinen, iloinen ja positiivinen kumppani, joka ymmärtää tilan arjen. Veli-Matista saa vakaan ja luotettavan kumppanin, joka osaa puhua ja antaa tukea.

jani.jpeg

Jani, 26, Urjala
Jani on nuori pienen hevostilan pitäjä Urjalasta. Jani osti aikanaan sedältään vanhan tilan, johon on remontoitu paikat omille hevosille. Kaupungissakin asunut Jani ihastui maaseudun rauhaan ja alkoi elää omannäköistä elämää. Jani haaveilee tilan ja hevostoiminnan laajentamisesta. Este- ja kenttäratsastukseen erikoistuvaa toimintaa halutaan kehittää kasvattamalla hevosia ja kilpailemalla.

Hevoset vievät valtaosan Janin vapaa-ajasta, mutta sen lisäksi Jani kuntoilee ja lenkkeilee aina ajan salliessa. Jani tekee tilanhoidon ohella työkseen lähihoitajan töitä ryhmäkodissa.

Jani etsii rinnalleen avointa ja rehellistä miestä. Huumorintaju on Janille tärkeää ja sen puute onkin kynnyskysymys. Kumppanin tulisi myös nauttia maalaiselämästä, mutta maalaistaustaa ei tarvitse olla.

pinja.jpeg

Pinja, 35, Kärkölä
Kärkölässä asuva Pinja otti vanhemmiltaan sukutilan haltuunsa vuonna 2021. Omalla suvulla 1800-luvun lopulta olleella vanhalla tilalla on viljelty jo 1500-luvulta lähtien. Pinja on tilan ensimmäinen emäntä. Päätoimena tilalla viljellään viljaa, mutta erityisen lähellä Pinjan sydäntä on lampaiden pito.

Pinja opiskeli alkujaan eläinlääkäriksi ja toimi siinä ammatissa sukupolvenvaihdokseen asti. Pinjalle eläimet ja niiden hyvinvointi onkin tärkeää. Pinja harrastaa paljon koirien kanssa ja kouluttaa niitä myös lammaspaimenkoiriksi.

Pinja toivoisi löytävänsä tasapainoisen parisuhteen, jossa molempien olisi hyvä olla. Hän haluaisi arkea jakamaan kumppanin, joka olisi kiinnostunut tilan toiminnasta, vaikka ei työmiestä etsikään.

aino.jpeg

Aino, 40, Tarvasjoki
Varsinais-Suomessa Tarvasjoella asuva Aino emännöi 1500-luvulla perustettua tilaa. Tila on ollut Ainon suvulla 1890-luvulta ja tilalla viljellään luomuviljaa. Ainosta tuli tilan emäntä 10 vuotta sitten ja juuret ovat tukevasti maaseudulla. Aino tekee päätyötä erityisluokanopettajana ja maatila onkin sivutoimeentulo ja elämäntapa.

Aino harrastaa musiikkia, liikuntaa ja yhdistystoimintaa. Aino on myös kiinnostunut tilan ja maatalouden perinteistä ja historiasta. Hän kokkailee mielellään leivinuunissa ja kasvattaa perinneperennoja ja muita hyötykasveja. Ainolla on kolme kouluikäistä lasta.

Aino etsii itselleen huumorintajuista miestä, joka arvostaa menneisyyttä, elää nykyisyyttä ja suhtautuu optimistisesti tulevaan. Aino haaveilee elämästä tilalla myös tulevaisuudessa ja haluaa kehittää tilaa yhdessä tulevan kumppanin kanssa.

Maajussien ja maajussittarien tarkemmat esittelyt ja ohjelmasivut: mtv.fi/maajussillemorsian

#maajussillemorsian

Maajussille morsian MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ma 28.8. klo 20 alkaen.
Maajussille morsian: Kaikki tarinat MTV Katsomossa ma 11.9. alkaen.
Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

2 kommenttia artikkeliin ”Heidän rakkauden etsintäänsä seurataan MTV:n Maajussille morsian- ja Maajussille morsian: Kaikki tarinat -ohjelmissa”

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

  1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
  2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
  3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
  4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
  5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
  6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
  7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
  8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.