Itä-Suomen ensimmäinen merkittävä padel-turnaustapahtuma ylittämässä kaikki odotukset – pääesiintyjäksi Jukka Poika

Kuopiossa järjestetään huhtikuun alussa ensimmäinen ison kokoluokan padel-tapahtuma ja -turnaus, Osuma Padel Spring Break. Kymmenet yritykset ovat lähteneet tukemaan voittoa tavoittelematonta, talkoovoimin toteutettavaa tapahtumaa ennennäkemättömällä tavalla. Järjestäjien into houkutteli reilusti yli sadan kilpailijan ja tukijoukkojen lisäksi mukaan myös Jukka Pojan, joka esiintyy live-keikalla Saanassa tapahtuman päätteeksi.

Mailapeli padelin arvioidaan olevan maailman nopeimmin kasvava urheilulaji. Se on rantautunut vauhdilla myös Kuopioon, missä lajin ympärille on rakentumassa aktiivista seura- ja yhteisötoimintaa. 

Padelista innostuneet kuopiolaiset järjestävät Itä-Suomen alueen ensimmäisen merkittävän lajitapahtuman 1.–2.4.2022 BilleBeino -padelissa ja Saanassa. Alkujaan pienen peliporukan kokoontumiseksi suunniteltu turnauspäivä on paisunut valtavan kiinnostuksen myötä merkittävän urheilutapahtuman kokoiseksi muutamassa kuukaudessa.

– Miesten pelipaikat turnaukseen myytiin loppuun samana päivänä, kun ilmoittautuminen avattiin, ja myös naisten sarja sekä sekasarja täyttyivät nopeasti. Pelaajia turnaukseen osallistuu maksimimäärä noin 130, ja yhteensä koko tapahtumaan odotetaan yli kahtasataa kävijää, tapahtumapäällikkö Tatu Säisä kertoo.

Osuma Padel Spring Breakin taustalla on suosittujen Whatsapp-ryhmien, Padel-Paavojen ja Padel-Puudelien, jäsenet, jotka yhdistivät voimansa tapahtuman järjestämiseksi.

– Padel on sosiaalinen ja viihdyttävä urheilulaji, ja haluamme osaltamme tukea kuopiolaisen harrastajayhteisön muodostumista. Kaikki ovat tervetulleita tapahtumaan tutustumaan lajiin katsojina ja ihmettelemään siihen jo hurahtaneiden harrastajien peli-iloa, myös muun muassa Sunsets Kuopio -tapahtuman järjestäjänä tunnettu Säisä kuvailee.

– Padel-Puudeleissa pelejä ei liian vakavasti oteta. Yhdessä nauretaan, iloitaan ja juostaan pallon perässä hiki pintaan. On ollut hauska huomata, että toisilleen lähes tuntemattomat naiset ovat löytäneet ryhmästä peliseuraa ja uusia ystäviä, kertoo Johanna Alastalo.

Kilpailijoiden ja yritysten innostus ennakoi tapahtumalle merkittävää kasvua tulevina vuosina


Kymmenet alueen yrittäjät ovat osoittaneet tukensa padel-tapahtumalle harvinaisella tavalla. Monet yritykset ovat tapahtumasta kuultuaan olleet oma-aloitteisesti yhteydessä järjestäjiin ja tarjonneet apua, tuotepalkintoja sekä ilmoittaneet halukkuutensa olla tukemassa tapahtuman järjestelyissä. Yhteistyöyrityksiä tapahtumalla on jo yli 40. 

– Pelaajien kiinnostus sekä yritysten määrä ja halu tukea tapahtumaa yllättivät meidät kaikki. Se antaa selkeän viestin siitä, että yhteisöllistä sekä kuntoa kohottavaa lajia pidetään tärkeänä juttuna. Ilman yritysten tukea tämän mittaluokan tapahtumasta ei olisi edes mahdollista haaveilla, hehkuttaa tapahtuman tuotantojohtaja, Allu Koskinen.

Saanaan uusi esiintymislava – Jukka Pojan keikalla eturivissä kastuu takuuvarmasti


Pelipäivän jälkeinen iltatapahtuma, Sunsets Poolparty, järjestetään Kuopion Saanan terassilla ja kylpylässä. Illan aikana nähdään useita live-esityksiä ja juhlat päättävät Jukka Pojan live-keikka sekä ilotulitus. Myös iltatapahtumassa monet yritykset pääsevät näyttämään osaamistaan, sillä kylpylän terassille rakennetaan esiintymislava sekä valo- ja erikoistehosteet esiintyjiä varten.


– Saanalle yhteistyö on oiva mahdollisuus kehittää tapahtumapalveluita. Rakennamme allas- ja terassialueen jatkoksi esiintymislavan, josta tulee ainutlaatuinen kokonaisuus. Toteutamme sen ulkoterassilla sijaitsevan infinity-altaan jatkoksi järven päälle. Yleisö siis pääsee seuraamaan Jukka Pojan keikkaa eturivistä, uima-altaasta, Jussi Konttinen, yksi tapahtuman järjestäjistä ja Kuopion Saanan osakkaista iloitsee.


Kaksipäiväinen Osuma Padel Spring Break -turnaus pelataan 1.–2.4.2022 BilleBeino sekä Padel Club Finland Bellanranta -padelhalleilla. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneita ovat POK Group, BilleBeino Padel, Supervisual, TMR Invest, Rakennusliike Konttinen, K-Rauta Naumanen, Lumoava ja Padel Vision.

Tapahtumaa talkoovoimin järjestämässä ovat paikalliset vaikuttajat ja padel-harrastajat, muun muassa Tatu Ahonen, Johanna Alastalo, Mika Hämäläinen, Heidi Kiiskinen, Jussi Konttinen, Allu Koskinen, Tuomo Rissanen, Karoliina Rnjak, Raine Siltala ja Tatu Säisä.

www.padelspringbreak.fi

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme