Jasper Pääkkönen oikeudessa – Cheek mukana todistamassa

Oikeuskohun keskellä oleva Jasper Pääkkönen ei näyttänyt iloiselta Helsingin Käräjäoikeudessa. Kyseessä on niin sanottu ”kalsaririita” The other danish guy-nimisen alusvaatebrändin taustalla toimivan Lähde & Co Oy kanssa, jossa on ollut todistamassa mm. suomiräpin ja hiphop:n kuuntelijoille tuttu Jare Tiihonen eli uransa jo lopettanut Cheek.

Jasper Pääkkönen vaatii Tommi Lähteen kalsarifirmalta jopa 300 000 euron korvauksia mainoksesta, jossa on Pääkkösen lupaa kysymättä käytetty hänen nimeään, ääntä ja kasvoja. Pääkkösen sanoin hän sai tietää olevansa mukana mainoksessa, kun näki itsensä ruudun toiselta puolelta katsellessa.

Lähde & Co Oy kiistää syyllisyytensä kanteisiin. Firman sanoin Pääkkönen allekirjoitti brändilähettilässopimuksen ja sai siitä tuntuvan rahallisen korvauksen sekä halutessaan käyttöönsä rajoittamattoman määrän firman tuotteita eli kalsareita, jotka päällään hän poseerasi mainoksissa. Lähteen firma korosti erityisesti hänellä olevan oikeus yksipuolisesti vaatia Pääkköstä esiintymään firmalleen tärkeissä markkinointitapahtumissa, valokuvauksissa ja videokuvauksissa.

Pääkkösen sanoja lainaten ”brändilähettisopimus ei ole relevantti kyseisen riidan kannalta”, mutta voiko olla niin, että näyttelijäsuosikille olisikin käynyt moka. Kirjoitti sopimuksen firman kanssa, mutta sitten alkoikin kaduttaa?

Pääkkönen vetoaa korvausvaatimuksissaan siihen, että on mielestään yksi tunnetuimmista näyttelijöistä Suomessa ja myös menestynyt kansainvälisesti mm. tehdessään roolin Viikingit-nimisessä sarjassa.

Noin itseään ylistäen voisi saada kuvan, että olisi noussut jokin erite hattuun, tällaiset asiat eivät saa vaikuttaa oikeussalissa asian ratkaisemiseen, vaikka kyseessä olisi James Bond, Maija Vilkkumaa tai itse valtion johtaja.

Todistajaksi saapunut koko kansan tuntema Jare Tiihonen ei kuulemma liity mitenkään tapaukseen, mutta saapui kuitenkin todistamaan. Vaikka yksi videoitu haastattelu ennen oikeussaliin saapumista oli varsin ihmisen oikeuksia puolustava ja sympaattinen niin saa Tiihosen paikalle tuleminen silti mielikuvituksen laukkaamaan hänen osallisuutensa suhteen.

Kalsarifirma on selkeästi sitä mieltä, ettei Tiihonen ole sopiva todistaja eikä asiantuntija kyseiseen tapaukseen. Tommi Lähde kertoo yhdessä haastattelussaan Pääkkösen osakkaaksi pyytämisen olleen elämänsä suurin virhe, joka maksoi paljon.

Kumpi saa oikeutta tuomarilta ja kumpi lähtee nyrkkiä purren kotimatkalle? Käräjäoikeudessa kaksi päivää kestäneen riidan ratkomisen lopputulos selviää toukokuun 19. päivä, kun tuomari lyö vasaralla istuntosalin hiljaiseksi ja kertoo riitatilanteeseen ratkaisun.

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme