Miten sinä ostaisit yrityslahjoja netistä – katso tästä parit vinkit edullisiin lahjoihin

Yritykset valitsevat yrityslahjansa usein huolellisesti ottaen huomioon useita tekijöitä. Nykyään ostetaan yrityslahjoja netistä jo pelkästään siksi, että se on joustavaa ja nopeata. Lisäksi nykyään saa samalla helposti myös ne omat logot painettua tuotteisiin – kunhan vain on tarkkana siinä, mitä ohjeita painotalolle antaa.

Tässä on muutamia yleisiä tekijöitä, jotka yritykset ottavat huomioon yrityslahjoja valitessaan:

Vastaanottajien tarpeet ja mieltymykset

Ensimmäinen askel on ymmärtää vastaanottajien tarpeita ja mieltymyksiä. Yritys pyrkii valitsemaan lahjoja, jotka ovat hyödyllisiä ja mieluisia vastaanottajille. Tämä voi perustua aiempaan tietoon tai tutkimukseen vastaanottajien mieltymyksistä.

Brändin ja yrityskulttuurin heijastaminen

Yrityslahjojen tulisi olla linjassa yrityksen brändin ja yrityskulttuurin kanssa. Lahjojen tulisi heijastaa yrityksen arvoja, visuaalista identiteettiä ja yritysimagoa. Esimerkiksi logolliset tuotteet voivat olla tapa vahvistaa brändiä ja lisätä tunnistettavuutta. Lisäksi itse tuotteiden valinnassa on hyvä käyttää oman yrityksen toimintaa ja ajatusmaailmaa pohjana, sillä tarjolla on laaja valikoima erilaisia yrityslahjoja. Yrityslahjoissa kannattaa myös muistaa mahdollisuus paikalliseen yhteistyöhön yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Yrityksen tavoitteet

Yrityslahjojen valinnassa tulee ottaa huomioon yrityksen tavoitteet. Tavoitteet voivat vaihdella esimerkiksi asiakassuhteiden vahvistamisesta, uusien asiakkaiden hankkimisesta tai työntekijöiden motivoinnista. Lahjojen tulisi tukea näitä tavoitteita ja olla linjassa yrityksen strategian kanssa. Useimmiten tavoitteet ovat yksinkertaisia, eli annettavan lahjan toivotaan menevän käyttöön, ei kaappiin piiloon. Yksinkertainen lahja, kuten laadukas muistikirja, tyylikäs kynä tai tyylikäs muki, on yleensä hyvä valinta, koska se sopii monille vastaanottajille. Se ei ole liian henkilökohtainen tai rajattu tiettyyn käyttötarkoitukseen, mikä tekee siitä monipuolisen vaihtoehdon. Yksinkertaiset lahjat ovat usein kustannustehokkaita vaihtoehtoja, mikä voi olla tärkeää, jos sinulla on suuri määrä vastaanottajia tai tiukka budjetti. Ne tarjoavat mahdollisuuden antaa arvostettu lahja kohtuulliseen hintaan.

Ajankohtaisuus ja sesonki

Joissain tapauksissa yritys voi valita yrityslahjat ottaen huomioon ajankohtaiset trendit tai sesongin. Esimerkiksi jouluajan lahjat voivat olla erilaisia kuin kesäkauden lahjat. Tällainen huomio ajankohtaisuuteen voi olla tapa lisätä lahjojen merkitystä vastaanottajille. Tämä onnistuu hyvin vaateyrityslahjoissa, esimerkiksi kesällä annetaan lippiksiä logolla ja talvella pipoja.

Tai nykytrendien ollessa hyvinvointiin linkittyneitä, voit miettiä myös hyvinvointiin liittyviä lahjapakettaja yhdessä vaikka paikallisten hoitolaitosten kanssa. Itsehoito ja hyvinvointihoito ovat kasvavia trendejä. Ihmiset panostavat omaan hyvinvointiinsa erilaisilla hoitomuodoilla, kuten hieronta, akupunktio, aromaterapia, mindfulness-pohjaiset terapiat ja itsensä kehittäminen – näiden teemojen parista löytyy helposti yrityslahjaideoita, jotka voidaan liittää sekä oman yrityksen tavoitteisiin, että vastaanottajan hyvinvointiin, ja samalla voidaan luoda uusia liiketoimintayhteyksiä ja mahdollisuuksia paikallisesti.

Kiire ei sovi yrityslahjojen tilauksiin – eikä yleensäkään markkinointiin

Tuossa alussa mainitsimme, että tilatessasi yrityslahjoja ja kertoessasi toimittajalle, minkälaisen painatuksen haluatte tuotteisiin, kannattaa aina varmistaa, että on:

a. kirjoittanut sanat oikein
b. lähettänyt oikean kuvan tai logon
c. miettinyt ja keskustellut asiasta myös muiden oman yrityksen henkilöiden kanssa, varsinkin jos tuotteeseen tulee slogan tai vastaava

Toisaalta jos olet antamassa tärkeälle asiakkaallesi lahjan, älä….

a. osta alkoholia ihmiselle, joka ei juo alkoholia
b. osta hienoa italialaista tai espanjalaista kinkkua vegaanille

Jos yritys ei selitä lahjan tarkoitusta tai siihen liittyviä viestejä selkeästi, vastaanottajat saattavat tulkita sen väärin tai jäädä ymmälle. On tärkeää varmistaa, että lahjalla on selkeä tarkoitus ja että viestintä sen ympärillä on avointa ja läpinäkyvää. Eikä sen yrityslahjan tarvitse olla aina hienoin ja hintavin, yksinkertainen yrityslahja voi olla hienovarainen, tyylikäs ja monipuolinen vaihtoehto, joka voi luoda positiivisen vaikutuksen vastaanottajiin ilman ylimääräistä krumeluuria tai monimutkaisuutta.

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme