Legendaarinen Toto tähdittää huomenna alkavaa Vaasa Festivalia – mukana myös Tomas Ledin

Pohjanmaan suurin festivaali Vaasa Festival käynnistyy huomenna 4.8. Vaasan sisäsatamassa suurempana kuin koskaan. Jo seitsemättä kertaa järjestettävän tapahtuman ohjelma jatkuu aina lauantain ja sunnuntain välisen yön pikkutunneille asti. Viime vuonna festivaali keräsi yli 15 000 kävijää ja nyt odotukset ovat entistäkin korkeammalla, kun tapahtuma on kasvanut viime kesästä kolmannella esiintymislavalla. Hovioikeudenpuistikon Vaasan Sähkö -päälavan ja rantabulevardin Meri-lavan lisäksi alueeseen kuuluu Sisäsataman Terassin esiintymislava. Lippuja on jo tähän mennessä myyty ennätyksellinen määrä ja tapahtumaa ennakoidaan loppuunmyydyksi.

Laajan artistikattauksen lisäksi luvassa monipuolista oheisohjelmaa

Vaasa Festival on viime vuosien aikana noussut yhdeksi koko länsirannikon odotetuimmista aikuisten elämystapahtumista. Monipuolisessa ohjelmistossa nähdään kansainvälisiä huippuja, kuten Africa ja Rosanna -hiteistään tuttu legendaarinen yhtye TOTO sekä Sommaren Är Kort -kesähitistään tunnettu Tomas Ledin. Kotimaan esiintyjäkaarti ei myöskään kalpene rinnalla, sillä lavalla nähdään monia tämän hetken suosituimpia artisteja. Festivaalilla esiintyvät mm. Lauri Tähkä, Apulanta, Haloo Helsinki, Kaija Koo, BEHM sekä kymmenet muut Suomen huiput.

“Musiikillisen ohjelmiston pääesiintyjiin olemme erityisen tyytyväisiä, sillä huippuartistien joukossa on muutamia kiinnostavia nostoja sekä paikallisia nousevia artisteja. Olemme erityisen iloisia myös täysin uudenlaisesta yhteistyöstä festivaalialueen sisältä löytyvän Kuntsin modernin taiteen museon kanssa. Vaasa Festivalin kävijät pääsevät tänä vuonna tutustumaan museon näyttelyyn kaikkina kolmena tapahtumapäivänä klo 17 asti. Museon elokuun näyttely on merkittävä osa festivaalin taiteellista ohjelmistoa”, Vaasa Festivalin promoottori ja toimitusjohtaja Tommi Mäki kiteyttää.

Tänä vuonna uutena oheisohjelmana on myös Sisäsataman Terassin lavalle rakentuva Terassikaraoke, jossa kävijät pääsevät jokaisena festivaalipäivänä itse testaamaan omia laulutaitojaan.

Musiikin lisäksi ruoka- ja viinikylään panostettu entistä enemmän

Mäki kertoo festivaalin kokonaiskuvan muodostuvan musiikin, ruoan ja juomien sekä ainutlaatuisen miljöön yhdistelmästä meren rannalla. Aiempina vuosina suureen suosioon noussut Wine Village mahdollistaa satojen eri viinilaatujen maistelun, ja Food Villagen ruokatarjottimelta löytyy herkkuja jokaiseen makuun. Myös festivaalialue on tänä vuonna nostettu uudelle tasolle.

“Olemme tehneet tälle vuodelle lisäyksiä festivaalin aluesuunnitteluun, ja hyödynnämme tapahtumajärjestelyissä entistä laajemmin koko sisäsataman aluetta sekä meren läheisyyttä. Esimerkkinä on toinen täysimittainen esiintymislava, jonka sijoituksella rantabulevardin pohjoispäätyyn saamme laajennettua festivaalialuetta aiempaa suuremmaksi ja asiakkaille väljemmäksi”, Tommi Mäki iloitsee.

OHJELMA

TORSTAI 4.8.2022

Vaasan Sähkö Stage:

16.00 Maustetytöt x Agents

18.00 Arttu Wiskari

20.00 Brother Firetribe

22.00 TOTO

MERI Stage:

17.00 Rock Theater Plays Genesis

19.00 ABREU

21.00 Erin

00.00 BESS

PERJANTAI 5.8.2022

Vaasan Sähkö Stage:

14.00 Olli Halonen

15.30 Haloo Helsinki

17.45 Miriam Bryant (SE)

19.45 Tomas Ledin (SE)

22.15 BEHM

00.15 Apulanta

MERI Stage:

15.00 Super Tsunami

17.00 Vesterinen yhtyeineen

19.00 Ellinoora

21.00 Baikal

23.00 Jannika B

LAUANTAI 6.8.2022

Vaasan Sähkö Stage:

14.00 J. Karjalainen

16.00 Ressu Redford

18.00 Michael Monroe

20.00 Molly Sanden

22.00 Kaija Koo

00.00 Lauri Tähkä

MERI Stage:

15.00 Waltteri Torikka

17.00 Ida Paul & Kalle Lindroth

19.00 VIIVI

21.00 Mara Balls

23.00 Mariska

Lipunmyynti ennätysvauhdissa ja kaikkien aikojen kävijäennätys rikkoutumassa

Festivaalin lipunmyynti on sujunut erinomaisesti. Joitakin lipputyyppejä on loppuunmyyty jo alkukesän aikana, ja tahti on kiihtynyt entisestään viimeisten viikkojen aikana.

“Odotamme Vaasa Festivaliin oheistapahtumineen yhteensä yli 30 000 kävijää viikonlopun aikana. Vieraita saapuu tänä vuonna laajasti ympäri Suomen, mutta myös kauempaa Baltiasta ja Pohjoismaista. Myös Ruotsista on tulossa jopa satoja lipun ostaneita. Toivotammekin kaikki tervetulleeksi Vaasa Festivaliin – aikuisten huvipuistoon”, Mäki summaa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Legendaarinen Toto tähdittää huomenna alkavaa Vaasa Festivalia – mukana myös Tomas Ledin”

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

  1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
  2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
  3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
  4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
  5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
  6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
  7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
  8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.