Legendaarinen Toto tähdittää huomenna alkavaa Vaasa Festivalia – mukana myös Tomas Ledin

Pohjanmaan suurin festivaali Vaasa Festival käynnistyy huomenna 4.8. Vaasan sisäsatamassa suurempana kuin koskaan. Jo seitsemättä kertaa järjestettävän tapahtuman ohjelma jatkuu aina lauantain ja sunnuntain välisen yön pikkutunneille asti. Viime vuonna festivaali keräsi yli 15 000 kävijää ja nyt odotukset ovat entistäkin korkeammalla, kun tapahtuma on kasvanut viime kesästä kolmannella esiintymislavalla. Hovioikeudenpuistikon Vaasan Sähkö -päälavan ja rantabulevardin Meri-lavan lisäksi alueeseen kuuluu Sisäsataman Terassin esiintymislava. Lippuja on jo tähän mennessä myyty ennätyksellinen määrä ja tapahtumaa ennakoidaan loppuunmyydyksi.

Laajan artistikattauksen lisäksi luvassa monipuolista oheisohjelmaa

Vaasa Festival on viime vuosien aikana noussut yhdeksi koko länsirannikon odotetuimmista aikuisten elämystapahtumista. Monipuolisessa ohjelmistossa nähdään kansainvälisiä huippuja, kuten Africa ja Rosanna -hiteistään tuttu legendaarinen yhtye TOTO sekä Sommaren Är Kort -kesähitistään tunnettu Tomas Ledin. Kotimaan esiintyjäkaarti ei myöskään kalpene rinnalla, sillä lavalla nähdään monia tämän hetken suosituimpia artisteja. Festivaalilla esiintyvät mm. Lauri Tähkä, Apulanta, Haloo Helsinki, Kaija Koo, BEHM sekä kymmenet muut Suomen huiput.

“Musiikillisen ohjelmiston pääesiintyjiin olemme erityisen tyytyväisiä, sillä huippuartistien joukossa on muutamia kiinnostavia nostoja sekä paikallisia nousevia artisteja. Olemme erityisen iloisia myös täysin uudenlaisesta yhteistyöstä festivaalialueen sisältä löytyvän Kuntsin modernin taiteen museon kanssa. Vaasa Festivalin kävijät pääsevät tänä vuonna tutustumaan museon näyttelyyn kaikkina kolmena tapahtumapäivänä klo 17 asti. Museon elokuun näyttely on merkittävä osa festivaalin taiteellista ohjelmistoa”, Vaasa Festivalin promoottori ja toimitusjohtaja Tommi Mäki kiteyttää.

Tänä vuonna uutena oheisohjelmana on myös Sisäsataman Terassin lavalle rakentuva Terassikaraoke, jossa kävijät pääsevät jokaisena festivaalipäivänä itse testaamaan omia laulutaitojaan.

Musiikin lisäksi ruoka- ja viinikylään panostettu entistä enemmän

Mäki kertoo festivaalin kokonaiskuvan muodostuvan musiikin, ruoan ja juomien sekä ainutlaatuisen miljöön yhdistelmästä meren rannalla. Aiempina vuosina suureen suosioon noussut Wine Village mahdollistaa satojen eri viinilaatujen maistelun, ja Food Villagen ruokatarjottimelta löytyy herkkuja jokaiseen makuun. Myös festivaalialue on tänä vuonna nostettu uudelle tasolle.

“Olemme tehneet tälle vuodelle lisäyksiä festivaalin aluesuunnitteluun, ja hyödynnämme tapahtumajärjestelyissä entistä laajemmin koko sisäsataman aluetta sekä meren läheisyyttä. Esimerkkinä on toinen täysimittainen esiintymislava, jonka sijoituksella rantabulevardin pohjoispäätyyn saamme laajennettua festivaalialuetta aiempaa suuremmaksi ja asiakkaille väljemmäksi”, Tommi Mäki iloitsee.

OHJELMA

TORSTAI 4.8.2022

Vaasan Sähkö Stage:

16.00 Maustetytöt x Agents

18.00 Arttu Wiskari

20.00 Brother Firetribe

22.00 TOTO

MERI Stage:

17.00 Rock Theater Plays Genesis

19.00 ABREU

21.00 Erin

00.00 BESS

PERJANTAI 5.8.2022

Vaasan Sähkö Stage:

14.00 Olli Halonen

15.30 Haloo Helsinki

17.45 Miriam Bryant (SE)

19.45 Tomas Ledin (SE)

22.15 BEHM

00.15 Apulanta

MERI Stage:

15.00 Super Tsunami

17.00 Vesterinen yhtyeineen

19.00 Ellinoora

21.00 Baikal

23.00 Jannika B

LAUANTAI 6.8.2022

Vaasan Sähkö Stage:

14.00 J. Karjalainen

16.00 Ressu Redford

18.00 Michael Monroe

20.00 Molly Sanden

22.00 Kaija Koo

00.00 Lauri Tähkä

MERI Stage:

15.00 Waltteri Torikka

17.00 Ida Paul & Kalle Lindroth

19.00 VIIVI

21.00 Mara Balls

23.00 Mariska

Lipunmyynti ennätysvauhdissa ja kaikkien aikojen kävijäennätys rikkoutumassa

Festivaalin lipunmyynti on sujunut erinomaisesti. Joitakin lipputyyppejä on loppuunmyyty jo alkukesän aikana, ja tahti on kiihtynyt entisestään viimeisten viikkojen aikana.

“Odotamme Vaasa Festivaliin oheistapahtumineen yhteensä yli 30 000 kävijää viikonlopun aikana. Vieraita saapuu tänä vuonna laajasti ympäri Suomen, mutta myös kauempaa Baltiasta ja Pohjoismaista. Myös Ruotsista on tulossa jopa satoja lipun ostaneita. Toivotammekin kaikki tervetulleeksi Vaasa Festivaliin – aikuisten huvipuistoon”, Mäki summaa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Legendaarinen Toto tähdittää huomenna alkavaa Vaasa Festivalia – mukana myös Tomas Ledin”

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme