Oceanhoarsen Carved in Stone -single tarjoilee eeppistä kitarointia ja mahtipontista melodiaa

Joulukuun päättävän Hoarsefest-sisäfestarin aikataulut julkaistu –ohjelmistossa myös kitara- ja plugariarvonta

Helsinkiläinen Oceanhoarse tarjoilee vuoden loppuun uuden singlen ja lyriikkavideon biisistä, jossa ei kitarasooloissa ja yhteislauluissa säästellä. Tuore biisi on helmikuun 17. päivä julkaistavan yhtyeen toisen studioalbumin päätösraita, johon bändi kutsui tulitukea taustakuoroihin lähipiiristään: Kappe Koutonen ja Benny Raivio DIRTistä sekä Vesku Pääkkönen Wake Up Frankie- ja Bügenhagen-yhtyeistä lainasivat ääntään mahtipontiselle Carved in Stonelle.

Taustakuorojen lisäksi myös sävellyspuolelta löytyy mielenkiintoinen vieraileva nimi yhtyeen lähipiiristä.

”Carved in Stone sai alkunsa vanhan Amoral-aikaisen kitarapartnerini Silver Otsin melodiasta. Ajattelin, että olisi hienoa kirjoittaa yli vuosikymmenen jälkeen musiikkia yhdessä, ja pyysin Silveriä lähettämään joitain pöytälaatikossa pyöriviä aihioitaan. Tämä intromelodia teki erityisen vaikutuksen, ja rakensin sen ympärille yhden Oceanhoarsen mahtipontisimmista biiseistä”, kitaristi Ben Varon kertoo sävellysprosessista.

”Biisin teksteissä käsitellään sitä, miten iso osa siitä mitä olemme, haluamme ja tavoittelemme, on koodattu meihin jo joko syntymässä tai ainakin hyvin varhaisessa vaiheessa elämää.”

Oceanhoarse järjestää joulukuun 30. päivä oman sisäfestivaalinsa Hoarsefestin Helsingissä. Kuuden bändin sekä jo legendaariseksi muodostuneen klinikkalavan ohjelmisto on valmis – klinikkalavalla nähdään jo aiemmin julkaistujen kitaravelhojen Iivo Kaipaisen (Arion) ja Juhani Flinckin (Dead Shape Figure, Misterer) lisäksi kansainvälistä menestystä niittäneet lead-kitarasankarit Joona Björkroth (Battle Beast, Brymir) ja Joni Lahdenkauppi (Bloodred Hourglass) sekä Turisas- ja Korpiklaani-yhtyeistä tunnettu viuluvirtuoosi Olli Vänskä.

Klinikkalava toteutetaan yhteistyössä NeuralDSP:n kanssa, jonka lippulaiva Quad Cortex hallitsee tälläkin hetkellä musiikkikauppa Thomannin myyntilistojen kärkipaikkaa. Hoarsefestin klinikkalavalla avautuukin ainutlaatuinen tilaisuus sukeltaa syvemmälle laitteen saloihin ja kysyä uusimmat QuadCortex-vinkit suoraan itse artisteilta, ja lipunostaneiden kesken arvotaan Jackson-kitaran lisäksi NeuralDSP-plugareita.

”Kuumimpien soittosuoritusten lisäksi tarjolla myös laitepuoli on viritetty huippuunsa: esittelyssä on viime vuosien ehdottomasti puhutuin laiteuutuus – NeuralDSP:n Quad Cortex”, Oceanhoarsen basisti Jyri Helko toteaa.

30.12. Hoarsefest On The Rocks aikataulu:
18.00 Ovet
18.20 Verenian
18.50 Klinikkalava: Olli Vänskä (Korpiklaani, Turisas)
19.10 Varjola
19.40 Klinikkalava: Joona Björkroth (Battle Beast, Brymir)
20.00 Thy Row
20.40 Klinikkalava: Juhani Flinck (Dead Shape Figure, Misterer)
21.00 Shereign
21.40 Klinikkalava: Iivo Kaipainen (Arion)
22.00 DIRT
22.40 Klinikkalava: Joni Lahdenkauppi (Bloodred Hourglass)
23.00 Oceanhoarse
23.40 Jackson-kitaran ja NeuralDSP-plugarien arvonta
23.45 All-Star Jam

Oceanhoarsen helmikuun 17. päivä ilmestyvän Heads Will Roll -levyn voi tilata ennakkoon täältä.

Oceanhoarse on:
Joonas Kosonen – laulu
Ben Varon – kitara, taustalaulu
Jyri Helko – basso
Oskari Niemi – rummut

Oceanhoarse online:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme