Tuska 2023: ohjelma valmis

Marko Hietala

Avatar, Marko Hietala, Memoriam, Lost Society ja kymmenen muuta metallihuippua täydentävät ensi kesän artistikattauksen.

Helsingin Suvilahdessa 30.6.–2.7.2023 juhlittavan Tuska-festivaalin ohjelma on saavuttanut lopullisen muotonsa. Kenties kaikkien aikojen kovimman Tuska-tarjonnan viimeistelevät suomalaisen rock-musiikin valovoimaisimpiin tähtiin lukeutuva Marko Hietala, Deep Purple -setin vetävä Glenn Hughes, ruotsalainen metallin moniosaaja Avatar, mestarillisen If The Sky Came Down -levyn julkaissut Lost Society, death metal -legendoista koostuva englantilainen Memoriam sekä niinikään Brittein saarilta tuleva progeryhmä Haken.

Avatar

Viimeiset niitit arkkuun lyövät suomalaisen sinfonisen black metallin pioneereihin lukeutuva …And Oceans, melodisen power metalin sanansaattaja Dreamtale, raskasta ja tarttuvan melodista hard rockia työstävä Dirt, Dark Electron parissa operoiva Miseria Ultima, death metal jyrät Ashen Tomb ja Sepulchral Curse, maailman paras porvaricoreyhtye Bob Malmström sekä tanskalainen, äärimmäisen energistä kuolonmetallia möyhivä Nakkeknækker.

Lost Society

Valmis Tuska 2023 -ohjelma bändien esiintymispäivittäin:

Perjantai 30.6.2023
Gojira, Arch Enemy, Jinjer, While She Sleeps, Avatar, Glenn Hughes, Mokoma, Lost Society, Diablo, Dance With The Dead, Imminence, Blood Incantation, Vended, Foreseen, Galvanizer, Miseria Ultima, Sepulchral Curse, Vansidian, Kouta, Kúru

Lauantai 1.7.2023
VV (Ville Valo), In Flames, Motionless In White, Clutch, Marko Hietala, Haken, Turmion Kätilöt, Memoriam, Butcher Babies, Swallow The Sun, Finntroll, Orbit Culture, Brymir, A. A. Williams, Silver Bullet, Solothus, Dirt, Bob Malmström, Ashen Tomb, Nakkeknækker, Nervebreak, Angles Mortis, Slash The Smile

Sunnuntai 2.7.2023
Ghost, The Hu, Electric Callboy, Lorna Shore, Spiritbox, Suffocation, Xysma, Imperial Triumphant, Smackbound, …And Oceans, Vermilia, Dreamtale, Irrational Cause

Tarkat soittoaikataulut julkaistaan myöhemmin.

Liput:
Kaikki lippukategoriat ovat nyt myynnissä Tuskan virallisten lipunmyyntikumppaneiden verkostoissa TiketissäTicketmasterissa ja Lippu.fi:ssä.

Yhden päivän liput alk. 129,00€
Kahden päivän liput alk. 169,00€
Kolmen päivän liput alk. 209,00€

VIP Area 51 yhden päivän liput alk. 209,00€
VIP Area 51 kolmen päivän liput alk. 339,00€

VIP-lippupakettien tarkasta sisällöstä tiedotetaan tuonnempana.

Majoitus + lippupaketit:
Hotelli- ja lippupaketit Tuskaan ovat nyt saatavilla Elämyksen kautta.


Tuskan ikäraja on 18 vuotta. TUSKA 30.6.–2.7.2023
Helsinki, Suvilahti
#tuskafestival

Lisääntyvä digiviihde tarjoilee aikuisille uutta tekemistä

Digiviihteen, kuten elokuvien, tv-sarjojen ja videopelien, suosio on kasvanut viime vuosina huomattavasti myös aikuisten keskuudessa. Tämä kehitys on johtanut siihen, että monet ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa digitaalisen viihteen parissa. Pelaamista tarjoavat puolestaa esimerkiksi virolaiset nettikasinot.

Digiviihteen lisääntyminen on osittain seurausta teknologian kehityksestä, joka on tehnyt viihteen kuluttamisesta entistä helpompaa ja edullisempaa. Esimerkiksi suoratoistopalvelut, kuten Netflix ja HBO, tarjoavat rajattoman valikoiman elokuvia ja tv-sarjoja suhteellisen edullisella kuukausimaksulla. Samalla pelien pelaaminen on tullut entistä suositummaksi aikuisten keskuudessa, ja monia pelejä voi pelata myös älypuhelimella tai tabletilla.

Digiviihteen lisääntyminen voi kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Esimerkiksi pitkään ruudun ääressä istuminen voi aiheuttaa fyysisiä oireita, kuten silmien rasittumista ja selkäkipuja. Lisäksi liiallinen digiviihteen kuluttaminen voi vaikuttaa negatiivisesti myös ihmisten henkiseen hyvinvointiin, sillä se voi aiheuttaa sosiaalista eristäytymistä ja vähentää aitoa vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa.

On tärkeää, että ihmiset tietävät digiviihteen kuluttamisen riskeistä ja pyrkivät käyttämään sitä kohtuudella. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi taukojen pitämistä ruudun ääressä istumisesta ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä myös digitaalisen viihteen ulkopuolella.

Vastaa