Uusi suomalainen konepop-duo kiinnostaa Yhdysvalloissa

Uunituore konepop-duo Moody League on alkanut keräämään kuunteluja erityisesti Yhdysvalloissa. Spotify-palvelun kuuntelumäärät jenkeissä ovat reippaasti ylittäneet jo kotimaan luvut. Myös muissa maissa on kiinnostus samalla alkanut heräämään. Debyyttisingle ”Oh Well” julkaistiin 09.04.2021.

Moody League on uusi suomalainen konepop-duo, jonka laittoivat vuoden 2021 alussa kasaan Päivi Lepistö(laulu) ja Jouni Hillberg (tuottaja). Duo solmi samalla sopimuksen musiikkiyhtiö BrandLoud Entertainmentin kanssa.

Moody League julkaisee musiikkia, jollaista sen jäsenet myös itse kuuntelevat ja diggailevat. Esikuvia vuosien aikana ovat olleet mm. Pet Shop Boys, New Order, Depeche Mode ja The Human League. Projektia tehdään rakkaudesta lajiin -fiiliksellä. Musiikkia julkaistaan päivän soundeilla, hyvillä melodioilla sekä tarttuvilla kertosäkeillä –   kunnioittaen alkuperäisen konepopin juuria. Debyyttisingle ”Oh Well” julkaistiin 09.04.2021. Luonnollisesti tarkoitus on löytää musiikille saman henkisiä kuulijoita eri puolilta maailmaa. Vuoden 2021 aikana on odotettavissa 3 – 4 singlejulkaisua.

– Olen ehtinyt näkemään ja kokemaan musabisnestä jo monta vuotta. Edelleen edetään jalat tukevasti maassa. Jotenkin on vain osunut hyvät tyypit kohdilleen, ja erilaisten vaiheiden jälkeen päätimme tehdä puhdasta kasarihenkistä konepoppia englanniksi – kasariteini kun olen, tiivistää Päivi Lepistö.

– Onhan tämä ollut hieno startti hommalle. Mielenkiintoista on ollut saada palautteita eri puolilta Yhdysvaltoja, tuottaja Jouni Hillberg kertoo.

– Olemme tiimissä realistisia, kuuntelumäärät eivät toki ole vielä mullistavia, mutta kylläkin debyytin starttiin erittäin lupaavia. On erittäin harvinaista, että suomalainen tuotanto Suomesta markkinoituna herättäisi laajempaa huomiota ensin erityisesti Yhdysvalloissa. Suomalaiset ovat menestyneet hyvin kansainvälisillä markkinoilla mm. raskaassa-, klassisessa- ja EMD-musiikissa. Puhdas ”Abba-tyylinen” pop-breikkaushan meiltä vielä uupuu, pohtii Marko Alanko BrandLoud Entertainment -musiikkiyhtiöstä.

Laulaja Päivi Lepistö on tullut tunnetuksi vuonna 1994 perustetusta Movetron-yhtyeestä, joka on vuosien aikana ehtinyt saavuttamaan tuplaplatinamyynnit ja miljoonat striimit. Matkaan on mahtunut useita listamenestyksiä ja loppuunmyytyjä keikkoja. Hän on uransa aikana esiintynyt myös monissa prime time TV-viihdeohjelmissa.

Tuottaja Jouni Hillberg on hyvässä nosteessa uudeksi konepop-musiikin hittituottajaksi. 90-luvulla musiikkialasta innostunut nuori konemusadiggari pääsi oppimaan isojen hittituotantojen tekotaitoja legendaarisella Go-Records Studiolla Turussa, R.E.L.S-tiimin tukemana.

Oh Well” -striimit julkaisusta 09.04. – 28.04.2021

  • United States, 15,9k
  • Finland, 9,6k
  • Germany 1k…

Lähde: Spotify for Artists (data).

Kuuntele biisi Spotify:ssa:

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme