Awake Again julkaisi uuden singlen EVEN THE DEAD FISH CAN SWIM UPSTREAM

Awake Again julkaisi uuden singlen
EVEN THE DEAD FISH CAN SWIM UPSTREAM


10-vuotista uraansa tänä vuonna juhlistava yhtye osallistui biisillä myös UMK:hon
Turkulaisen vaihtoehtometalliyhtye Awake Againin tänään julkaistu single EVEN THE DEAD FISH CAN SWIM UPSTREAM kanavoi puhdasta energiaa modernin metallikappaleen muodossa. Noin vuosi sitten debyyttialbuminsa No Matter How The World Turns julkaissut yhtye tarjoilee uudella sinkullaan hengästyttävän temponsa ja aggressiivisuutensa lisäksi tarttuvuutta, joka jää päiväkausiksi päähän soimaan.

Kappaleen nimi on saanut alkunsa joidenkin kalojen tavasta jatkaa uimistaan kuolemansa jälkeen, johtuen niiden anatomiasta ja kalalle suotuisasta virtauksesta.

Törmäsin videoon, jossa kerrottiin olevan kuollut kala uimassa ylävirtaan ja välittömästi mietin, että onpa siinä oiva vertauskuva! Olin omassa elämässäni tilanteessa, jossa pohdin kovasti elämäni tulevaa suuntaa. Viime aikojen kriisien, kuten koronapandemian ja Ukrainan sodan vuoksi olin alkanut pohtimaan, miten haluaisin elää, eikä vain suorittaa päivä kerrallaan. Kuollut kala uimassa ylävirtaan tuntui siihen hetkeen täydelliseltä vertaukselta, koska ehkä jopa hieman kliseisesti todettuna; se, että on jatkuvassa liikkeessä, ei vielä tarkoita, että olisit elossa. Musiikillisesti biisi kuvaa täydellisesti, ehkä ensimmäistä kertaa, sen miltä haluamme musiikkimme kuulostavan. Jos joku kysyy millaista musiikkia teemme, vastaus olisi tämä kappale.

toteaa yhtyeen solisti Matti Österman

Kappaletta on jo ehditty esittää yhtyeen keikoilla viime syksystä asti ja se onkin saanut poikkeuksellisen positiivisen vastaanoton. Kappale lähetettiin viime syksynä myös Uuden Musiikin Kilpailuun, mutta tie finaaliin ei auennut.

Olisi ollut upea päästä esittämään biisi live-lähetyksessä kunnon meiningillä ja show-elementeillä! Onneksi on kuitenkin päivänselvää, että Käärijä tulee tuomaan Suomelle voiton Liverpoolista toukokuussa.

rumpali Petteri Horn

Kappale on sävelletty, sanoitettu, äänitetty ja tuotettu yhtyeen toimesta ja isossa roolissa on mukana myös ollut live-esiintymiset viime vuonna yhtyeessä lopettanut kitaristi Kasper Hellström. Lopputuloksen on viimeistellyt viime aikoina Suomen metallikentän kärkinimiksi noussut Rami Nykänen (mm. One Morning Left), joka on miksannut ja masteroinut kappaleen.

Yli 5 miljoonaa toistokertaa suoratoistopalveluissa kerännyt yhtye on tehnyt paljon keikkoja, joista mainittavimpana esiintyminen Saksassa Wacken Open Air-festivaaleilla osana kansainvälisen Wacken Metal Battle -bändikilpailun finaalia. Vuonna 2023 yhtyeeltä voidaan odottaa uutta musiikkia ja monia adrenaliinintäytteisiä keikkoja. Tänään Awake Again juhlii singlensä julkaisua keikalla Kokkola West Coast Billiardissa, 10-vuotisjuhlallisuuksia taas juhlitaan bändin kotikentällä Turun Utopiassa 19.5.

28.4. Kokkola, West Coast Billiard w/ Everture
29.4. Mikkeli, Kivijalka w/ Everture
19.5. Turku, Utopia w/ Destiny Inveiled & Without Warning
16.6. Tampere, TBA
15.7. Turku, Metallivuori

Awake Again on:
Matti Österman – Laulu
Ville Loukola – Basso
Petteri Horn – Rummut
Maron Lahdenperä – Kitara

AWAKE AGAIN | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme