Degerby Delissä 8.heinäkuuta esiintymässä Smokie

Jo perinteeksi muodostunut Degerby Delin kesätapahtuma eli heinäkuun Degerbyn Possujuhlat vetää tänä kesänä uuden ennätyksen, nimittäin keikkapalkkiossa. Heinäkuun 8.päivä lauantaina Degerbyssä esiintyy Smokie – brittipopin elävä legenda. Smokien lämppäreinä esiintyvät 60-vuotisjuhliin valmistautuva Topmost (perustettu 1964) sekä Easy – The Eagles Tribute Band, eli hyvää musiikkia 70-luvun tunnelmissa on luvassa jälleen kerran Possujuhlissa.

2024: Dergerbyn possujuhlat ovat jo vuosia olleet tuttu tapahtuma siinä mielessä, että tapahtuman isäntä Kisu Jernström osaa järjestä bileet aikuiseen makuun.

Possujuhlat 18.kerran ja lipunmyynti käy jo kiivaana

Degerbyn Possujuhlat järjestetään ensi kesänä Inkoossa jo 18. kertaa. Hyvän mielen Possujuhlien tavaramerkkeinä ovat nostalgisen aikuismusiikin lisäksi vuodesta toiseen olleet herkullinen ruokatarjoilu ja ainutlaatuisen lämmin tunnelma.

Tapahtuman järjestäjä, ansioituneena musiikkialan vaikuttajana, muusikkona ja kyläkauppiaanakin tunnettu Kisu Jernström ei anna periksi siitä huolimatta, että uutiset tänä keväänä ovat kertoneet hänen terveydentilaansa liittyvistä vakavista huolista.

– Järjestän komeat Possujuhlat heinäkuussa, vaikka aika suuri osa kuluvasta keväästä onkin kulunut sairaalassa. Olen aina pysynyt optimistisena ja noudattanut filosofiaani: Elämässä pitää aina olla joku päämäärä, kertoi Kisu jo hyvissä ajoin keväällä.

Vaikka kovat hoidot ovat vieneet energiaa, on Kisu jaksanut järjestelmä tulevan tapahtuman asioita vaimonsa Tiinan kanssa samalla kun Degerby Deli tarjoilee paikallisille ja matkaajille palveluitaan.

– Possujuhlat on ollut viime kuukausille se hyvä päämäärä tekemiselle. Minulla on pienestä pitäen aina ollut päämääriä, joita kohti olen kulkenut, niin oman uran kanssa, kuin myös musiikkia tuottaessa, tätä kyläkauppaa pyörittäessäni sekä näitä tapahtumia tehdessäni. Päämäärät ovat hyviä olla olemassa, ja kun en vain voi olla, niin kehittelen aina uusia päämääriä, joita kohdin kuljen – nyt se on ollut tämä Smokien keikka meillä heinäkuussa.

Degerby Possujuhlat aina samassa paikassa

Degerbyn Possujuhlien perinteinen tapahtumapaikka on Kisun ja hänen vaimonsa Tiina Jernströmin omistaman tunnelmallisen kyläkaupan ja -kahvilan, Degerby Delin avara piha-alue Inkoossa. Matkaa Helsingistä Inkooseen on runsaat 50 kilometriä, Lohjalta noin 30 kilometriä ja Tammisaaresta noin 40 kilometriä.

Juhlilla ovat vierailleet lukuisat suomalaisen musiikin ehdottomat huiput kuten J.KarjalainenPepe Willberg, Saara Aalto ja Jari Sillanpää sekä Melodifestivalenin menestyvimpiin solisteihin lukeutuva ruotsalainen Sanna Nielsen, maailmallakin mainetta niittänyt ruotsalainen säveltäjä, sovittaja ja pianisti Robert Wells ja Euroviisutkin pariin kertaan voittanut irlantilainen viihdeveteraani Johnny Logan.

Kaikkien Degerbyn Possujuhlien housebändinä esiintynyt Topmost oli 1960-luvulla Suomen suosituin nuorisoyhtye, jonka keikkamatkat ulottuivat Ruotsiin ja Tanskaan saakka. Yhtyeen suosio perustuu suurelta osin puhtaaseen yhteislaulantaan sekä rhythm and blues- ja soul-musiikin hallitsemiseen. Yhtyeen levytyksistä ”Merisairaat kasvot”, ”Näen mustaa vain” ja ”Hän sinut jättää” nousivat listoille ja saavuttivat suuren suosion. Topmostin kokoonpanoon kuuluvat Gugi Kokljuschkin, laulu, Harri Saksala, laulu, Holle Holopainen, basso ja laulu, Eero Lupari, kitara ja laulu ja Tommi Lindell, koskettimet sekä tietysti Kisu Jernström, rummut ja laulu – Possujuhlien järjestäjä.

– Alun perin yhtenä ajatuksena silloin 2006 oli, että saadaan ainakin yksi Topmost keikka per vuosi, kertoo Kisu pilke silmäkulmassa. Toisena isona tekijänä oli Degerby Delin avaaminen Tina vaimon kanssa.

Nostalgiaa parhaimmillaan – pääesiintyjänä brittipopin elävä legenda Smokie

– Ensi kesänä tapahtuman pääesiintyjänä nähdään legendaarinen Smokie, jota olen monet vuodet yrittänyt saada Possujuhlille. Nyt se sitten vihdoin onnistui. Kyseessä on yksi omiin suosikkeihini jo vuosikymmeniä kuulunut ja lukuisia Suomessakin listoille nousseita hittejä tehtaillut brittikokoonpano. Olen todella innoissani, kun piskuiseen Degerbyn kylään saapuu vierailijaksi maailmanluokan hittibändi.

Smokie-yhtyeen maailmanlaajuisena läpimurtona pidetään vuonna 1975 julkaistua albumia ”Changing All Time”, jolta singleiksi poimittiin muun muassa sellaiset hitit kuin ”If You Think You Know HowTo Love Me” ja ”Don’t Play Your Rock ’n’ Roll to Me”. Seuraavina vuosina jatkoa hittiputkeen tarjottiin singleillä ”Something’s Been Making Me Blue”, ”Wild Wild Angels”, ”Lay Back In The Arms of Someone” ja ”I’ll Meet You at Midnight”, jonka Markku Aro levytti Junnu Vainion suomeksi tekstittämänä nimellä ”Keskiyön aikaan”. Marraskuussa 1976 julkaistu single ”Living Next Door To Alice” paalutti lopullisesti Smokien suosion niin Suomessa, Englannissa kuin muuallakin maailmassa. Suomenkielisestä versiosta vastasi Kari Tapio niin ikään Junnu Vainion tekemin sanoin nimellä ”Viisitoista kesää”. Smokien nykyisessä kokoonpanossa nähdään Steve Pinnell, rummut, Martin Bullard, kosketinsoittimet, Martinin poika Luke Bullard, basso, Mick McConnell, kitara & laulu ja Pete Lincoln, kitara & laulu, joka liittyi yhtyeeseen huhtikuussa 2021. Steve Pinnell ja Martin Bullard ovat kumpikin soittaneet yhtyeessä yli 30 vuotta ja Mick McConnell runsaat 20 vuotta.

Yksi monivuotinen haave toteutuu

– Smokien saaminen Suomeen ja Degerbyyn oli onnen kantamoinen, ja tämä kyseinen päivä oli ainoa vapaana oleva mahdollisuus saada bändi Suomeen. Olen jo kauemmin miettinyt näin kovan bändin tuomista meille, ja nyt se onnistui. Smokie lentää Suomeen lauantaiksi Tanskasta, ja lähtee sunnuntaina takaisin Englantiin. Nyt vain toivotaan, että ihmiset lähtevät nauttimaan hyvästä musiikista ja hyvästä ruoasta.

– Hyvä ruoka ja hyvä musiikki ovat aina olleet näiden vuosien aikana Degerbyn Possujuhlien sisältönä. Kisu itse kertoo, ettei silloin alussa halunnut tehdä mitään sikajuhlia, kun sillä nimellä oli vähän huono maine, mutta Possujuhlat sopivat oikein hyvin – vaikka tarjolla possun lisäksi on myös kanaa ja vege-vaihtoehtoja.

– Liput ovat jo myynnissä niin lippu.fi kuin täällä Degerbyn Delillä, joten mikäs sen parempi, kuin käydä kahvilla Delillä ja ostaa liput heinäkuun ainutlaatuiselle keikalle.

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

  1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
  2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
  3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
  4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
  5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
  6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
  7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
  8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.