DEGERBYN POSSUJUHLAT 2023

Degerbyn Possujuhlat järjestetään ensi kesänä Inkoossa jo 18. kertaa. Hyvän mielen Possujuhlien tavaramerkkeinä ovat nostalgisen aikuismusiikin lisäksi vuodesta toiseen olleet herkullinen ruokatarjoilu ja ainutlaatuisen lämmin tunnelma.

Lauantaina, heinäkuun 8. päivä 2023 Possujuhlien estradille nousevat brittipopin eliittiin kuuluva Smokie, ensi vuonna 60-vuotistaitelijajuhlaansa viettävä Topmost sekä Easy – The Eagles Tribute Band.

Tapahtuman järjestäjä, ansioituneena musiikkialan vaikuttajana, muusikkona ja kyläkauppiaanakin tunnettu Kisu Jernström ei anna periksi siitä huolimatta, että uutiset tänä keväänä ovat kertoneet hänen terveydentilaansa liittyvistä vakavista huolista.

Järjestän komeat Possujuhlat heinäkuussa vaikka aika suuri osa kuluvasta keväästä onkin kulunut sairaalassa. Olen aina pysynyt optimistisena ja noudattanut filosofiaani: Elämässä pitää aina olla joku päämäärä

Kisu

Possujuhlien järjestäjät Kisu ja Tiina Jernström

Degerbyn Possujuhlien perinteinen tapahtumapaikka on Kisun ja hänen vaimonsa Tiina Jernströmin omistaman tunnelmallisen kyläkaupan ja -kahvilan, Degerby Delin avara piha-alue Inkoossa.

Matkaa Helsingistä Inkooseen on runsaat 50 kilometriä, Lohjalta noin 30 kilometriä ja Tammisaaresta noin 40 kilometriä.

Juhlilla ovat vierailleet lukuisat suomalaisen musiikin ehdottomat huiput kuten J.Karjalainen, Pepe Willberg, Saara Aalto ja Jari Sillanpää sekä Melodifestivalenin menestyvimpiin solisteihin lukeutuva ruotsalainen Sanna Nielsen, maailmallakin mainetta niittänyt ruotsalainen säveltäjä, sovittaja ja pianisti Robert Wells ja Euroviisutkin pariin kertaan voittanut irlantilainen viihdeveteraani Johnny Logan.

Kaikkien Degerbyn Possujuhlien housebändinä esiintynyt Topmost oli 1960-luvulla Suomen suosituin nuorisoyhtye, jonka keikkamatkat ulottuivat Ruotsiin ja Tanskaan saakka. Yhtyeen suosio perustuu suurelta osin puhtaaseen yhteislaulantaan sekä rhythm and blues- ja soul-musiikin hallitsemiseen. Yhtyeen levytyksistä ”Merisairaat kasvot”, ”Näen mustaa vain” ja ”Hän sinut jättää” nousivat listoille ja saavuttivat suuren suosion. Topmostin kokoonpanoon kuuluvat Gugi Kokljuschkin, laulu, Harri Saksala, laulu, Holle Holopainen, basso ja laulu, Eero Lupari, kitara ja laulu ja Tommi Lindell, koskettimet sekä tietysti Kisu Jernström, rummut ja laulu – Possujuhlien järjestäjä.

Easy on vuonna 1979 nimeään kantaneen albumin tehnyt rock-kokoonpano, jossa soittavat Sami Jawne, Roni Kamras, Peter Kokljuschkin, Teemu Aitoaho, Erno Laitinen ja Katri Silolahti Christian Nyberg. Easy – The Eagles Tribute Band -nimellä nykyään esiintyvä yhtye on saavuttanut suurta suosiota nimenomaan Eagles-yhtyeen klassikkobiisejä sisältävällä ohjelmistollaan.

www.facebook.com/easyeaglestribute/

Nostalgiaa parhaimmillaan – pääesiintyjänä brittipopin elävä legenda Smokie

Ensi kesänä tapahtuman pääesiintyjänä nähdään legendaarinen Smokie, jota olen monet vuodet yrittänyt saada Possujuhlille. Nyt se sitten vihdoin onnistui. Kyseessä on yksi omiin suosikkeihini jo vuosikymmeniä kuulunut ja lukuisia Suomessakin listoille nousseita hittejä tehtaillut brittikokoonpano. Olen todella innoissani, kun piskuiseen Degerbyn kylään saapuu vierailijaksi maailmanluokan hittibändi.

Kisu

Smokie-yhtyeen maailmanlaajuisena läpimurtona pidetään vuonna 1975 julkaistua albumia ”Changing All Time”, jolta singleiksi poimittiin muun muassa sellaiset hitit kuin ”If You Think You Know HowTo Love Me” ja ”Don’t Play Your Rock ’n’ Roll to Me”. Seuraavina vuosina jatkoa hittiputkeen tarjottiin singleillä ”Something’s Been Making Me Blue”, ”Wild Wild Angels”, ”Lay Back In The Arms of Someone” ja ”I’ll Meet You at Midnight”, jonka Markku Aro levytti Junnu Vainion suomeksi tekstittämänä nimellä ”Keskiyön aikaan”.

Marraskuussa 1976 julkaistu single ”Living Next Door To Alice” paalutti lopullisesti Smokien suosion niin Suomessa, Englannissa kuin muuallakin maailmassa. Suomenkielisestä versiosta vastasi Kari Tapio niin ikään Junnu Vainion tekemin sanoin nimellä ”Viisitoista kesää”.

Smokien nykyisessä kokoonpanossa nähdään Steve Pinnell, rummut, Martin Bullard, kosketinsoittimet, Martinin poika Luke Bullard, basso, Mick McConnell, kitara & laulu ja Pete Lincoln, kitara & laulu, joka liittyi yhtyeeseen huhtikuussa 2021. Steve Pinnell ja Martin Bullard ovat kumpikin soittaneet yhtyeessä yli 30 vuotta ja Mick McConnell runsaat 20 vuotta.

www.smokie.co.uk

Liput:

Liput tulevat myyntiin 20.4.2023

Degerby Deli – 59,50 €

www.lippu.fi – 59,50 € + kulut

Portilta – 65,00 €

Ei ikärajaa!

Majoitustarjous: Hotelli Långvik, www.langvik.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”DEGERBYN POSSUJUHLAT 2023”

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme