Kätfish-yhtye jatkaa ulkomaan tempauksillaan – tällä kertaa Rene Rinnekankaan kera mennään Keski-Eurooppaan

Yhtye lähtee Rene Rinnekankaalla vahvistettuna Itävaltaan, missä Rinnekangas osallistuu myös lumilautakisoihin.

Vuonna 2019 valtakunnan mediat kuten Ilta-sanomat, Iltalehti ja Helsingin Sanomat noteerasivat pohjoissavolaisen bändin nimeltä Kätfish, joka sai yllättävän keikkatarjouksen Yhdysvalloista: yhtye lähti Aspeniin soittamaan X-Gameseihin, yhteen maailman suurimmista extreme-urheilutapahtumista.

Tällä kertaa tie vie Kätfishin Innsbruckiin Itävaltaan, minne maailman parhaat street-lumilautailijat kokoontuvat kilpailemaan kaupungin kaduille järjestettävään DIYX Strt Jam -tapahtumaan. Kutsulaskijoiden joukossa on myös Kätfishin alkuperäisjäsen ja lumilautailija Rene Rinnekagas, joka liittyy yhtyeeseen Aspenin keikan tapaan.

– Tämmöiset tarjoukset kuulostavat kyllä uskomattomilta! Parasta on, että samaan pakettiin pääsee reissaamaan ulkomaille hyvällä porukalla, soittamaan varmasti unohtumattoman ja tavallisesta poikkeavan keikan sekä todistamaan maailman taidokkainta lumilautailua. Varsinkin kun lautailulajit kuuluvat muidenkin bändin yhteisiin harrastuksiin, kertoo bändin laulaja Riko Rinnekangas, joka sanoo bändin myös kuvaavan reissulta videomateriaalia myöhempää koostetta varten.

Kaksissa olympialaisissa Suomea edustanut ja X Games -mitaleja sekä MM-pronssia voittanut Rene Rinnekangas palaa yhdessä isoveljensä Riko Rinnekankaan perustaman bändin kanssa lavalle pitkästä aikaa. Viimeksi LOCO-singlen julkaissut Kätfish lennätetään suoraan Innsbruckiin, missä yhtye esiintyy 18.11. Kätfishin reissun ja keikan mahdollistajana on Rene Rinnekankaan sponsori ja bändin kanssa yhteistyötä tekevä energiajuomayhtiö Monster Energy.

– Siistiä taas yhdistää keikka- ja lumilautailureissu, ja kiva päästä bändin matkaan pitkästä aikaa soittohommiin. Hieno fiilis oli, miten paljon velipoika Riko innostui tästä kuullessaan. Keikalla on semmoinen pikku lisäys, etten nyt soita bassoa vaan kakkoskitaraa Martin (Koljonen) kanssa. Se on uusi juttu itselle, ja siitä olen tosi innoissani. Erittäin hienolla fiiliksellä ollaan lähdössä ja katsotaan miten saadaan Innsbruck sekaisin. Uskomatonta päästä laskemaan ja soittamaan samana päivänä, ja kyllä siinä on erityinen näyttämisen halu, kun on noita omia kavereita ja lumilautaidoleita katsomassa, Rene Rinnekangas kertoo.

Kätfishin rumpali Petu Partanen valaisee keikan pitävän sisällään paljon yllätyksiä:

– Käytännön järjestelyt ovat loppusuoralla ja itse keikka tulee näillä näkymin tapahtumaan kisailujen aikana ulkona taivasalla. Ylipäätään tapahtuman luonne on niin urheilijoille, soittajille ja yleisöllekin tietynlainen yllätys, joten jännityksellä odotetaan, mitä sitä meidänkin pään menoksi on keksitty. Niin sanottua ”erikoismeininkiä” on joka tapauksessa tulossa, Partanen lupaa.

Kätfish on viitisen vuotta toiminnassa ollut iisalmelaissyntyinen bändi, jonka musiikin tyylillinen pohja nojaa popin ja punkin välimaastossa tuulahduksella jälleen nosteessa olevaa 2000-luvun alun skatepunk-estetiikkaa yhdistettynä suomenkielisiin sanoituksiin. Yhtye on urallaan ehtinyt muun muassa julkaista kokonaisen albumin, pitkän liudan singlejä, solmia levytys- sekä keikkamyyntisopimukset, soida radioaalloilla ja Spotifyn top-listoilla sekä keikkailla aktiivisesti. Tavanomaisesta punk-bändistä poiketen nuorelle uralle on mahtunut myös epätyypillisempiä projekteja, kuten tilaustyönä tehtyjä yhteistyökappaleita Iisalmen kaupungille, jääkiekon Mestistä pelaavalle Iisalmen Pelikarhuille sekä yhdelle Suomen merkittävimmistä sisällöntuottajista Daniel Aholalle.

Kätfishin kokoonpano Innsbruckissa on:

Laulu: Riko Rinnekangas
Kitara: Rene Rinnekangas
Kitara: Martti Koljonen
Basso: Kristian Ruutala
Rummut: Petu Partanen


Spotify: https://open.spotify.com/artist/2AlXNadhO0u0eK37N41bft

Vastaa