Nightwish konsertoi kotikaupungissaan Kiteellä ensi kesänä – tavoitteena Rantakentän yleisöennätys

Kansainvälisesti kaikkien aikojen menestyneimpiin suomalaisyhtyeisiin kuuluva Nightwish esiintyy kotikaupungissaan Kiteellä kesäkuussa 2023. Human. :II: Nature. -maailmankiertueen konsertti nähdään perjantaina 16.6.2023 Kiteen Rantakentän uusitulla pesäpallostadionilla. Konsertti järjestetään yhteistyössä Kiteen Pallon, Kiteen kaupungin sekä tapahtumatuotantoyritys Nordic Live Productionsin kanssa.

Maailmankiertue Suomeen ensi kesänä kahden konsertin ajaksi

Nightwish on aiemmin julkaissut myös toisen Suomen konsertin, joka toteutuu lauantaina 17.6.2023 Vaasan Lemonsoft Stadionilla. Kiteen ja Vaasan esiintymiset ovat Nightwishin viimeiset kotimaan konsertit, ennen kuin yhtye jää tauolle työstääkseen uutta albumia. Nightwishin Kiteen konsertti tuleekin olemaan yksi itäisen Suomen suurimmista yksittäisistä tapahtumailloista.

Nightwish-yhtyeen perustajajäsen ja johtohahmo Tuomas Holopainen on tulevasta kotikaupungin konsertista innoissaan:

”Bändiltä pääsi kollektiivinen riemunkiljahdus, kun keikasta Kiteen Rantakentällä meille kerrottiin. Se tulee olemaan Human. :II: Nature. -maailmankiertueen viimeisiä esiintymisiä, ja itselleni koko rundin ehdoton kohokohta. Kotikaupunki, sen ihmiset, ja väki ympäri maailmaa tulevat taatusti luomaan tapahtumaan maagiset puitteet. Odotamme ihan täpinöissämme, nähdään siellä!”

Yhtyeen saapumista Kiteelle odotettu jo vuosikymmeniä

Vuonna 1996 Kiteellä perustetun, sinfonista metallia soittavan Nightwishin tunnetuimpia kappaleita ovat mm. NemoSleeping SunStorytimeWish I Had An AngelAmaranth sekä Noise. Kosketinsoittaja ja johtohahmo Tuomas Holopaisen lisäksi lavalla nähdään laulaja Floor Jansen, multi-instrumentalisti Troy Donockley, kitaristi Emppu Vuorinen, basisti Jukka Koskinen sekä rumpali Kai Hahto.

“Nightwishin konserttia on odotettu yhtyeen perustamiskaupunkiin Kiteelle jo kahden vuosikymmenen ajan. Olemmekin todella innoissamme, että saamme tuottaa konsertin uudistetulla Rantakentällä ensi kesänä. Kiitämme yhtyettä luottamuksesta, ja lupaamme rakentaa kesäkuun 2023 konsertista ikimuistoisen ja ainutlaatuisen elämyksen. Konsertissa nähdään alkuillasta Nightwishin lisäksi muutama muu yhtye, jotka julkaistaan myöhemmin”, iloitsee Nordic Live Productionsin toimitusjohtaja Tommi Mäki.

Nightwish on Kiteelle yksi suurimmista ylpeydenaiheista

Maailmanlaajuiseen maineeseen nousseen Nightwish-yhtyeen tarinaa on tallennettu Kitee Tourist Information – A Nightwish Story -näyttelykeskukseen, joka avattiin Kiteen keskustaan vuonna 2020. Näyttely esittelee yhtyeen matkan pienestä kiteeläisestä bändiprojektista yhdeksi maailman suurimmista metalliyhtyeistä. Maailmanlaajuiseen maineeseen nousseessa näyttelyssä on esillä harvinaista aineistoa, jota on mahdollista nähdä ja kokea vain Kiteellä.

“A Nightwish Story -näyttelykeskus tulee olemaan auki ympäri vuorokauden 15. – 17.6.2023 välisenä aikana. On aivan mahtavaa saada juuriltaan vahvasti kiteeläinen Nightwish esiintymään Rantakentälle. Uudistettu stadion tarjoaa tapahtumalle erinomaiset puitteet, ja me kaupunkina toivotamme konserttivieraat lämpimästi tervetulleeksi”, toteaa Kiteen kaupunginjohtaja Pekka Hirvonen.

Kiteen Rantakentän kävijäennätyksen odotetaan rikkoutuvan

Kiteen Rantakentän pesäpallostadionin kokonaiskapasiteetti on konsertissa noin 10 000 henkilöä. Vuonna 2020 remontoidun 2800-paikkaisen istumakatsomon lisäksi yleisöalueena toimii lähes kokonainen pesäpallokenttä. Konsertin odotetaan tulevan loppuunmyydyksi, jolloin stadionin aiempi kävijäennätys rikkoutuisi kirkkaasti. Rantakentän tämänhetkinen yleisöennätys on 7773 katsojaa vuoden 1996 Itä–Länsi-ottelussa. Konsertin järjestelyissä on vahvasti mukana paikallinen pesäpallon suurseura Kiteen Pallo.

“Odotamme Rantakentän yli 10 000-paikkaisen kapasiteetin täyttyvän nopeasti lipunmyynnin käynnistyttyä. Kyseessä olisi samalla pesäpallostadionin historian suurin tapahtuma. Teemme konsertin toteutuksessa tiivistä yhteistyötä Kiteen kaupungin, Kiteen Pallon ja muiden paikallisten seurojen sekä järjestöjen kanssa”, täydentää Tommi Mäki.

Myös Kiteen Pallo toivottaa Nightwishin lämpimästi tervetulleeksi Rantakentälle.

“Nightwish on alueemme musiikkimaailman kirkkain tähti, ja tapahtumalla onkin erityinen merkitys niin Kiteen Pallolle, kuin kaikille seuran yhteistyötahoille ja faneille. Uskomme, että Rantakentän yleisöennätys paukkuu rikki kirkkaasti. Vuosien yhteistyö bändin jäsenten kanssa on ollut saumatonta, ja tuleva tapahtuma kertoo myös kunnioituksesta yhteistyötämme kohtaan. Olemme erittäin ylpeitä kiteeläisyydestämme, ja toivotamme kaikki Nightwish-fanit tervetulleeksi Kiteelle vaikka koko tapahtumaviikoksi”, kertoo Kiteen Pallon Mikko Varonen.

Konsertin lipunmyynti käynnistyy perjantaina 11.11.

Nightwishin Kiteen konsertin lipunmyynti alkaa perjantaina 11.11.2022 klo 9.00 Lippupisteessä. Konserttiin on myynnissä ikärajattomia lippuja ja K18-lippuja. Lisäksi konserttiin myydään erilaisia VIP-lippuja.

Liput alkaen 79,90€

VIP-liput alkaen 159,90€ Liput myy: Lippu.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”Nightwish konsertoi kotikaupungissaan Kiteellä ensi kesänä – tavoitteena Rantakentän yleisöennätys”

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

  1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
  2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
  3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
  4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
  5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
  6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
  7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
  8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.