Laulaja Evelina paljastaa: ”Olen autisti”

Laulajana tunnetuksi tullut Evelina eli Eveliina Tammenlaakso oli keskiviikkona vieraana Roope Salmisen Kolme käännekohtaa -nimisessä podcastissa.

Evelina paljasti podcastissa saaneensa viime syksynä diagnoosin, jonka mukaan hänessä on autismiin viittaavia piirteitä. Nainen kertoo diagnoosistaan myös Instagram-tilillään.

Tänään julkaistiin Kolme käännekohtaa -podcastin jakso, jossa kerron muun muassa siitä hetkestä kun sain lääkäriltä kuulla, että minulla on autismikirjon häiriö. Eli tadaa! Tältä(kin) autismi voi näyttää.

kertoo Evelina podcast-vierailustaan

Jos upotus ei näy, näet sen täältä.

Diagnoosilla ei ole ollut Evelinalle juurikaan väliä

Uutinen ei olo Evelinan mukaan muuttanut sinällään lainkaan hänen elämäänsä. Hän kertoo Instagramissa mitä mieltä itse on autismista.

Sinänsä diagnoosilla ei ole juuri väliä muille kuin mulle itselleni. Autismi ei ole sairaus, sitä ei hoideta, siitä ei hankkiuduta eroon ja tein mitä vaan niin autisti olen kunnes kuolen. Diagnoosi on vain lisätietoa mulle itselleni, yksi mahdollinen selitys sille miksi musta tuntuu siltä miltä musta tuntuu.

Evelina paljastaa mietteitään

Evelina haluaa nyt rohkaista muita saman diagnoosin saaneita kertomaan siitä julkisesti:

En odota erityiskohtelua tai toivo extrakärsivällisyyttä tai muutenkaan oleta maailman välittömästi mukautuvan siihen mitä mun aivoissa tapahtuu tai ei tapahdu. Autismi on kirjo ja mun piirteet on sellaisia että mun tarve tuelle ja avulle on melko pientä (kirjo on todella laaja ja monet kirjolla olevat todellakin ansaitsevat ja tarvitsevat järjestelyjä). En kerro autismistani julkisesti siksi, että toivoisin ihmisten suhtautuvan muhun uudella tavalla tai varovan itseään mun lähellä tai somessa. Mulla on kaikki tosi hyvin. Haluan kertoa tästä julkisesti kahdesta syystä: diagnoosi oli valtava käännekohta mulle ja tottakai iso osa mua, joten olisi tuntunut valheelliselta jättää se käsittelemättä mun elämää tarkastelevassa podissa. Ja lisäksi toivon, että mitä useampi ihminen kertoo diagnoosistaan julkisesti niin sitä useampi ihminen huomaa, että neuroepätyypillisiä henkilöitä on itse asiassa heidän ympärillään vaikka kuinka paljon ja se on turvallista ja normaalia.

Evelina on saanut paljon kiitoksia siitä, että on itse kertonut muille diagnoosistaan:

Ihana sinä, kun puhut aiheesta avoimesti! Tää on ehdottomasti aihe, josta pitäis puhua enemmän nimenomaan kirjon laajuuden ja monimuotoisuuden takia, jotta kaikkien olis helpompi ymmärtää toisiaan ja välillä ehkä myös itseään

kiitos kun puhut tästä avoimesti, arvostan paljon ❤️🫶🏻

on Evelina mm. saanut kiitoksena muilta.

Evelina osallistui syksyllä 2022 Tanssii Tähtien Kanssa-kisaan.

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme