Rauma Bluesin vuoden 2021 pääkonsertti pidetään kaupungintalon pihalla

Hyvän fiiliksen festari Rauma Blues järjestetään tänä vuonna suunnitellusti kolmepäiväisenä, klubikeikkoineen ja pääkonsertteineen kaikkineen. Rajallisten tapahtumajärjestämismahdollisuuksien myötä luvassa on kuitenkin myös poikkeuksia: pääkonsertti järjestetään festariteltan sijaan Rauman kaupungintalon pihalla, ja lavalla loistaa kokonaan kotimainen artistikattaus.

Festivaalin ajankohta on aiemmin ilmoitetun mukaisesti 12.—14.8.2020: lauantain 14.8. pääkonsertin lisäksi luvassa on klubikeikkoja saman viikon torstaihin ja perjantaihin.

Järjestyksessään 36. Rauma Bluesin yhteydessä oli vuonna 1986 aloittaneen festivaalin tarkoitus juhlia tänä kesänä 35-vuotissyntymäpäiväänsä. Koska Rauma Blues joudutaan järjestämään juhlavuosisuunnitelmia pienemmissä merkeissä, juhlitaan elokuussa kuitenkin lähinnä festivaalin onnistumista sinänsä sekä perinteistä vakiintunutta bluesin juhlaa. Merkkipäivän juhlistamiset jätetään 40. Rauma Bluesin pyöreään juhlavuoteen tulevaisuudessa.

Poikkeuksellinen festaripaikka tuo mukanaan myös yhden oleellisen vajeen teltta-areenaan verrattuna: vuosi vuodelta suosiotaan kasvattanut usean ruokalajin bluesjuhlamenun tarjoava VIP-puoli jää tänä vuonna Rauma Bluesista pois.

Sekä pääkonsertin että klubikeikkojen artistit julkistetaan myöhemmin, viimeistään heinäkuun alussa. Joka tapauksessa festivaalin bluestähtinä tullaan kuulemaan bluesin kotimaista kermaa laidasta laitaan.

Liput 14.8.2021 pääkonserttiin ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi. Vuoden 2021 pääkonsertin ennakkolipun hinta on 40€ + Lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksu. Lippuja on myyty jo paljon, mutta niitä riittää runsaasti edelleen. Klubikeikoista suurimpaan osaan on vapaa pääsy. Yksi klubikeikka on maksullinen, ja sen ennakkomyynnistä tiedotetaan myöhemmin.

Sekä vuoden 2020 että vuoden 2021 Rauma Bluesiin jo lunastetut liput käyvät lauantain 14.8.2021 pääkonserttiin sellaisenaan. Halutessaan lipun lunastanut voi palauttaa lipun ja hakea lippurahojen palautusta 31.7.2021 asti osoitteesta https://web.lippu.fi/palautus. Lippu.fi pyrkii käsittelemään palautukset 60 päivän sisällä asiakkaan palautuspyynnöstä. Lippuostosta palautetaan sen kantahinta ilman Lippu.fi:n toimituskuluja.

Mahdolliset muut tiedustelut lippuja ja järjestelyitä koskien voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@raumablues.fi .


Rauma Bluesissa on juhlafiilis puitteissa kuin puitteissa


Rauma Blues kiittää yleisöään kärsivällisyydestä välttämättömien muutosten keskellä. Muutosten avulla festivaalin järjestämiseen saadaan tarvittava varmuus, jotta tapahtuma voidaan lukita ja rakentaa. Pelkkä sallittujen tapahtumien koko ja sitä koskevat maan hallituksen linjaukset eivät pääkonsertin kohtaloa ratkaise, vaan poikkeuksien syyt ovat moninaisemmat.

– Siirtämällä tapahtuman kokonaan ulkoilmaan ja pienentämällä sitä hiukan parannamme mahdollisuuksia pitää klubikeikkojen lisäksi myös pääkonsertti. Vielä tänä kesänä näyttää ulkoilmatapahtumien onnistuminen sisätapahtumia varmemmilta, ja myös teltta-areena voidaan laskea suljetuksi sisätilaksi, Rauma Blues ry:n Tunnu Pärssinen valottaa.

– Lisäksi ulkomaisten artistien paikallepääsy on tänäkin vuonna suuri epävarmuustekijä. Niinpä keskitymme jälleen kotimaisiin artisteihin, jotta pääkonsertin onnistuminen on varmaa. Haluamme myös antaa esiintymisareenan mahdollisimman monille kotimaisille artisteille, jotka ovat joutuneet olemaan pitkään ilman keikkoja.

Viimevuotinen festivaalin peruuttamispäätös ja pelkkien pienten klubikeikkojen varaan jääminen oli Rauma Bluesin järjestäjäporukalle raskas, mutta tänä vuonna on katse valoon.

– Vaikka joistakin perinteisistä ja myös suunnitelmissa olevista uusista jutuista on tälläkin kertaa luovuttava, on se vain väliaikaista. Harmillisintahan on VIP-puolesta luopuminen tämän vuoden osalta. Mutta suunnitelmamme ja vakiokuviomme säilyvät, ja niiden toteuttamiselle saamme joka vuosi uuden mahdollisuuden, muistuttaa Pärssinen.

– Tavallaan poikkeustilanne toi meille nyt myös kokonaan uuden hienon tilaisuuden: mahdollisuuden järjestää bluesbileet kaupungintalon pihalla, jossa kyllä riittää tilaa isolle konsertille ja kunnon festarimeiningille. Kiitos tästä Rauman kaupungille!

Festivaalin syntymäpäiväjuhlien siirtäminen suurempiin vuosilukemiin ei sekään Rauma Bluesin järjestelijäporukkaa pahemmin hetkauta.

– Mehän pistämme joka tapauksessa tänäkin vuonna pystyyn tuttua tunnelmaa, jossa ei kummempia kevätjuhlaliikkeitä kaivata. Kyllä Rauma Blues on tänäkin vuonna oma itsensä ihan ilman ylimääräisiä merkkipäiväpippaloitakin, Pärssinen naureskelee.

– Sitä paitsi: se, että voimme nykyisissä epävarmoissa oloissa tarjota Rauma Blues -faneille kolmipäiväisen festarin pääkonsertteineen kaikkineen on meille pelkkää juhlaa ihan itsessään! Tätä on yleisömmekin varmasti jo kaivannut.

Rauma Blues

Rauma Bluesin vaikutus Rauman elokuuhun on suuri: ikimuistoisten illanviettojen ystävien ja bluesdiggareiden vuoden kohokohta on ollut keskeytyksettä osa kaupungin vuosittaisia tapahtumia jo vuodesta 1986 alkaen.

Perinteisesti lukuisat kansainväliset sekä kotimaiset bluestähdet ja huippumuusikot ovat laittaneet Rauma Bluesissa bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa. Festari on valloittanut sekä vakioyleisön että jokakertaisten uusien kävijöiden sydämen laadukkailla ohjelmistoillaan ja uniikilla fiiliksellään. Asiakaskyselyiden pohjalta saatu palaute festivaalista on ollut vuodesta toiseen erinomaista ja Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien bluestapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

Yhdessä Rauma Festivon ja Rauma Blue Sea Film Festivalin kanssa Rauman Superelokuun muodostava festivaali on omalta osaltaan huolehtinut siitä, ettei kaupunki hiljene kesälomakauden päättymisenkään hetkillä: Rauma Blues on vuosittain koonnut kaupungin hotellit ja klubit täyteen juurimusiikin ja hyvän meiningin ystäviä läheltä ja kaukaa.

Vuonna 2019 Rauma Blues teki yleisöennätyksen keräten viime vuosikymmenen suurimman kävijälukunsa: pääkonsertti keräsi kaikkiaan 2200 ja kaikki festivaalin tapahtumat yhteensä yli 3000 kävijää.

Vuoden 2019 pääkonsertissa käyneistä Rauma Bluesin asiakaskyselyyn vastanneista peräti 71% oli saapunut paikalle Rauman talousalueen ulkopuolelta – niin Porin, Turun ja Tampereen alueilta sekä ennen kaikkea pääkaupunkiseudulta, kuin myös muun muassa Pohjanmaalta ja Savosta, jopa Hollannista ja Norjasta, asti.

Vastikään kolmipäiväiseksi muuttunut festari aikoo pysyä tulevaisuudessakin niin koko Euroopan bluesjuhlien kuin Rauman kesätapahtumien ykkösluokassa. Vastoinkäymisistä aina aiempaa korkeammalle ponnistava ja lähestulkoon kokonaan talkooporukalla toteutettava lannistumaton festivaali luo itsensä tarvittaessa uudelleen olosuhteiden edellyttämin tavoin, mutta pitäen pysyvästi kiinni tavaramerkeistään: huippuluokan juurimusiikista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta.

RAUMA BLUES ONLINE

www.raumablues.fi  

www.facebook.com/raumablues

www.twitter.com/raumablues

www.instagram.com/raumablues

@raumablues #raumablues 

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme