Rauma Bluesin vuoden 2021 pääkonsertti pidetään kaupungintalon pihalla

Hyvän fiiliksen festari Rauma Blues järjestetään tänä vuonna suunnitellusti kolmepäiväisenä, klubikeikkoineen ja pääkonsertteineen kaikkineen. Rajallisten tapahtumajärjestämismahdollisuuksien myötä luvassa on kuitenkin myös poikkeuksia: pääkonsertti järjestetään festariteltan sijaan Rauman kaupungintalon pihalla, ja lavalla loistaa kokonaan kotimainen artistikattaus.

Festivaalin ajankohta on aiemmin ilmoitetun mukaisesti 12.—14.8.2020: lauantain 14.8. pääkonsertin lisäksi luvassa on klubikeikkoja saman viikon torstaihin ja perjantaihin.

Järjestyksessään 36. Rauma Bluesin yhteydessä oli vuonna 1986 aloittaneen festivaalin tarkoitus juhlia tänä kesänä 35-vuotissyntymäpäiväänsä. Koska Rauma Blues joudutaan järjestämään juhlavuosisuunnitelmia pienemmissä merkeissä, juhlitaan elokuussa kuitenkin lähinnä festivaalin onnistumista sinänsä sekä perinteistä vakiintunutta bluesin juhlaa. Merkkipäivän juhlistamiset jätetään 40. Rauma Bluesin pyöreään juhlavuoteen tulevaisuudessa.

Poikkeuksellinen festaripaikka tuo mukanaan myös yhden oleellisen vajeen teltta-areenaan verrattuna: vuosi vuodelta suosiotaan kasvattanut usean ruokalajin bluesjuhlamenun tarjoava VIP-puoli jää tänä vuonna Rauma Bluesista pois.

Sekä pääkonsertin että klubikeikkojen artistit julkistetaan myöhemmin, viimeistään heinäkuun alussa. Joka tapauksessa festivaalin bluestähtinä tullaan kuulemaan bluesin kotimaista kermaa laidasta laitaan.

Liput 14.8.2021 pääkonserttiin ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi. Vuoden 2021 pääkonsertin ennakkolipun hinta on 40€ + Lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksu. Lippuja on myyty jo paljon, mutta niitä riittää runsaasti edelleen. Klubikeikoista suurimpaan osaan on vapaa pääsy. Yksi klubikeikka on maksullinen, ja sen ennakkomyynnistä tiedotetaan myöhemmin.

Sekä vuoden 2020 että vuoden 2021 Rauma Bluesiin jo lunastetut liput käyvät lauantain 14.8.2021 pääkonserttiin sellaisenaan. Halutessaan lipun lunastanut voi palauttaa lipun ja hakea lippurahojen palautusta 31.7.2021 asti osoitteesta https://web.lippu.fi/palautus. Lippu.fi pyrkii käsittelemään palautukset 60 päivän sisällä asiakkaan palautuspyynnöstä. Lippuostosta palautetaan sen kantahinta ilman Lippu.fi:n toimituskuluja.

Mahdolliset muut tiedustelut lippuja ja järjestelyitä koskien voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@raumablues.fi .


Rauma Bluesissa on juhlafiilis puitteissa kuin puitteissa


Rauma Blues kiittää yleisöään kärsivällisyydestä välttämättömien muutosten keskellä. Muutosten avulla festivaalin järjestämiseen saadaan tarvittava varmuus, jotta tapahtuma voidaan lukita ja rakentaa. Pelkkä sallittujen tapahtumien koko ja sitä koskevat maan hallituksen linjaukset eivät pääkonsertin kohtaloa ratkaise, vaan poikkeuksien syyt ovat moninaisemmat.

– Siirtämällä tapahtuman kokonaan ulkoilmaan ja pienentämällä sitä hiukan parannamme mahdollisuuksia pitää klubikeikkojen lisäksi myös pääkonsertti. Vielä tänä kesänä näyttää ulkoilmatapahtumien onnistuminen sisätapahtumia varmemmilta, ja myös teltta-areena voidaan laskea suljetuksi sisätilaksi, Rauma Blues ry:n Tunnu Pärssinen valottaa.

– Lisäksi ulkomaisten artistien paikallepääsy on tänäkin vuonna suuri epävarmuustekijä. Niinpä keskitymme jälleen kotimaisiin artisteihin, jotta pääkonsertin onnistuminen on varmaa. Haluamme myös antaa esiintymisareenan mahdollisimman monille kotimaisille artisteille, jotka ovat joutuneet olemaan pitkään ilman keikkoja.

Viimevuotinen festivaalin peruuttamispäätös ja pelkkien pienten klubikeikkojen varaan jääminen oli Rauma Bluesin järjestäjäporukalle raskas, mutta tänä vuonna on katse valoon.

– Vaikka joistakin perinteisistä ja myös suunnitelmissa olevista uusista jutuista on tälläkin kertaa luovuttava, on se vain väliaikaista. Harmillisintahan on VIP-puolesta luopuminen tämän vuoden osalta. Mutta suunnitelmamme ja vakiokuviomme säilyvät, ja niiden toteuttamiselle saamme joka vuosi uuden mahdollisuuden, muistuttaa Pärssinen.

– Tavallaan poikkeustilanne toi meille nyt myös kokonaan uuden hienon tilaisuuden: mahdollisuuden järjestää bluesbileet kaupungintalon pihalla, jossa kyllä riittää tilaa isolle konsertille ja kunnon festarimeiningille. Kiitos tästä Rauman kaupungille!

Festivaalin syntymäpäiväjuhlien siirtäminen suurempiin vuosilukemiin ei sekään Rauma Bluesin järjestelijäporukkaa pahemmin hetkauta.

– Mehän pistämme joka tapauksessa tänäkin vuonna pystyyn tuttua tunnelmaa, jossa ei kummempia kevätjuhlaliikkeitä kaivata. Kyllä Rauma Blues on tänäkin vuonna oma itsensä ihan ilman ylimääräisiä merkkipäiväpippaloitakin, Pärssinen naureskelee.

– Sitä paitsi: se, että voimme nykyisissä epävarmoissa oloissa tarjota Rauma Blues -faneille kolmipäiväisen festarin pääkonsertteineen kaikkineen on meille pelkkää juhlaa ihan itsessään! Tätä on yleisömmekin varmasti jo kaivannut.

Rauma Blues

Rauma Bluesin vaikutus Rauman elokuuhun on suuri: ikimuistoisten illanviettojen ystävien ja bluesdiggareiden vuoden kohokohta on ollut keskeytyksettä osa kaupungin vuosittaisia tapahtumia jo vuodesta 1986 alkaen.

Perinteisesti lukuisat kansainväliset sekä kotimaiset bluestähdet ja huippumuusikot ovat laittaneet Rauma Bluesissa bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa. Festari on valloittanut sekä vakioyleisön että jokakertaisten uusien kävijöiden sydämen laadukkailla ohjelmistoillaan ja uniikilla fiiliksellään. Asiakaskyselyiden pohjalta saatu palaute festivaalista on ollut vuodesta toiseen erinomaista ja Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien bluestapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

Yhdessä Rauma Festivon ja Rauma Blue Sea Film Festivalin kanssa Rauman Superelokuun muodostava festivaali on omalta osaltaan huolehtinut siitä, ettei kaupunki hiljene kesälomakauden päättymisenkään hetkillä: Rauma Blues on vuosittain koonnut kaupungin hotellit ja klubit täyteen juurimusiikin ja hyvän meiningin ystäviä läheltä ja kaukaa.

Vuonna 2019 Rauma Blues teki yleisöennätyksen keräten viime vuosikymmenen suurimman kävijälukunsa: pääkonsertti keräsi kaikkiaan 2200 ja kaikki festivaalin tapahtumat yhteensä yli 3000 kävijää.

Vuoden 2019 pääkonsertissa käyneistä Rauma Bluesin asiakaskyselyyn vastanneista peräti 71% oli saapunut paikalle Rauman talousalueen ulkopuolelta – niin Porin, Turun ja Tampereen alueilta sekä ennen kaikkea pääkaupunkiseudulta, kuin myös muun muassa Pohjanmaalta ja Savosta, jopa Hollannista ja Norjasta, asti.

Vastikään kolmipäiväiseksi muuttunut festari aikoo pysyä tulevaisuudessakin niin koko Euroopan bluesjuhlien kuin Rauman kesätapahtumien ykkösluokassa. Vastoinkäymisistä aina aiempaa korkeammalle ponnistava ja lähestulkoon kokonaan talkooporukalla toteutettava lannistumaton festivaali luo itsensä tarvittaessa uudelleen olosuhteiden edellyttämin tavoin, mutta pitäen pysyvästi kiinni tavaramerkeistään: huippuluokan juurimusiikista ja ainutlaatuisesta tunnelmasta.

RAUMA BLUES ONLINE

www.raumablues.fi  

www.facebook.com/raumablues

www.twitter.com/raumablues

www.instagram.com/raumablues

@raumablues #raumablues 

Vastaa

Suoratoistopalveluiden nousu

Suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video ja Disney+, ovat mullistaneet viihteen kulutuksen tapoja viime vuosikymmenen aikana. Yksittäisten tv-kanavien ja elokuvateatterinäytösten sijaan kuluttajilla on nyt laaja valikoima sisältöä, joka on saatavilla missä ja milloin tahansa. Tämä on tarjonnut aivan uuden tason mukavuutta ja joustavuutta.

Kuluttajien ei enää tarvitse odottaa tiettyyn kellonaikaan esitettäviä ohjelmia tai elokuvia. Sen sijaan he voivat katsoa haluamansa ohjelmat tai elokuvat silloin, kun se sopii heidän aikatauluunsa. Tämä on myös johtanut "binge watching" -kulttuurin nousuun, jossa katsojat katsovat kokonaisia tv-sarjojen kausia yhdellä istumalla.

Personoitu sisältö ja algoritmit

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet myös sitä, miten sisältö on suunnattu katsojille. Ne käyttävät monimutkaisia algoritmeja suositellakseen käyttäjilleen sisältöä heidän katseluhistoriansa ja mieltymystensä perusteella. Tämä tarkoittaa, että kuluttajat voivat löytää uutta sisältöä, josta he todennäköisesti pitävät, ilman, että heidän tarvitsee etsiä sitä aktiivisesti.

Näiden suosittelualgoritmien avulla suoratoistopalvelut voivat myös luoda ja tarjota yksilöllisesti räätälöityjä katselukokemuksia. Tämä on johtanut erittäin henkilökohtaiseen ja räätälöityyn sisältökulutukseen, jossa katsojien ei tarvitse enää mukautua massoille suunnattuun sisältöön.

Sisällön monimuotoisuuden kasvu

Toinen merkittävä muutos, jonka suoratoistopalvelut ovat tuoneet, on sisällön monimuotoisuuden lisääntyminen. Palveluiden globaalin luonteen ansiosta ne voivat tarjota sisältöä eri maista, eri kielillä ja eri kulttuureista. Tämä on laajentanut katsojien mahdollisuuksia tutustua ja nauttia sisällöstä, jota he eivät ehkä muuten olisi löytäneet.

Tämä monimuotoisuuden lisääntyminen ei koske vain maantieteellistä tai kulttuurista monimuotoisuutta, vaan myös genrejen ja aiheiden monimuotoisuutta. Suoratoistopalveluissa on tarjolla kaikenlaista sisältöä dokumenteista komedioihin, scifi-sarjoista romanttisiin draamoihin. Tämä antaa katsojille mahdollisuuden laajentaa viihdevalikoimaansa.

Uuden sisällön tuotanto

Suoratoistopalvelut eivät ole vain sisällön jakelukanavia, vaan ne ovat myös alkaneet tuottaa omaa sisältöään. Netflixin "Originals"-sarja on hyvä esimerkki tästä, samoin Amazon Primen ja Disney+:n omat sarjat ja elokuvat. Näiden palveluiden omat tuotannot ovat saaneet sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta ja ovat vahvistaneet suoratoistopalveluiden asemaa viihteen tuottajina.

Nämä uudet tuotannot eivät ole vain korkealaatuisia, vaan ne ovat usein rohkeita ja innovatiivisia sekä tarinankerronnan että aiheiden suhteen. Suoratoistopalveluiden omat tuotannot ovat myös johtaneet aiempaa suurempaan kilpailuun laadukkaasta sisällöstä, mikä on hyödyttänyt kuluttajia.

Demokratisoitu sisällöntuotanto

Suoratoistopalvelut ovat myös demokratisoineet sisällöntuotantoa. Perinteisten tuotantoyhtiöiden ja studioiden ei enää tarvitse hallita markkinoita, koska suoratoistopalvelut voivat tukea pienempiä, itsenäisiä tekijöitä. Tämä on johtanut uudenlaiseen luovuuden nousuun ja antanut mahdollisuuden niille tarinoille ja näkökulmille, jotka ovat aiemmin saattaneet jäädä vähemmälle huomiolle.

Tämä demokratia näkyy myös siinä, kuinka suoratoistopalvelut ovat mahdollistaneet uusien äänten kuulemisen. Ne ovat antaneet alustan vähemmistöjen tarinoille ja aiheille, jotka eivät välttämättä ole saaneet huomiota perinteisissä mediakanavissa.

Katselutottumusten muutos

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet katsojien katselutottumuksia. Binge watching eli usean jakson tai koko sarjakauden katsominen yhdellä istumalla on tullut mahdolliseksi suoratoistopalveluiden ansiosta. Tämä on muuttanut katsojien suhdetta sarjoihin ja elokuviin.

Tämä katselutottumusten muutos on vaikuttanut myös sarjojen ja elokuvien rakenteeseen. Perinteisen episodin alku, keskikohta ja loppu -rakenteen sijaan monet sarjat on suunniteltu katsottavaksi kokonaisina kausina, jolloin tarina voi kehittyä hitaammin ja monimutkaisemmin.

Kilpailun lisääntyminen

Suoratoistopalveluiden myötä viihdeteollisuuden kilpailu on kiristynyt. Perinteisten tv-kanavien ja elokuvateatterien on ollut pakko mukautua uuteen todellisuuteen, jossa kuluttajat odottavat pääsevänsä käsiksi sisältöön milloin ja missä tahansa.

Kilpailu ei ole kuitenkaan rajoittunut vain perinteisen median ja suoratoistopalveluiden välille. Myös suoratoistopalveluiden kesken käydään kovaa kilpailua uusista asiakkaista, mikä on johtanut valtavaan sisältötarjonnan lisääntymiseen ja palveluiden eriytymiseen.

Katselukokemusten personointi

Suoratoistopalvelut eivät tarjoa vain personoitua sisältöä, vaan myös personoituja katselukokemuksia. Käyttäjät voivat muokata omaa profiiliaan ja asetuksiaan, kuten alitusten kieltä, kuvanlaatua ja muita. Lisäksi monilla palveluilla on erilaisia käyttäjäprofiileja saman tilauksen alla, jolloin eri perheenjäsenten mieltymykset voidaan ottaa huomioon.

Tämä personoitu katselukokemus vahvistaa kuluttajan yksilöllisyyttä ja lisää palveluiden käyttäjäystävällisyyttä. Se tekee myös katselukokemuksesta henkilökohtaisemman ja mielekkäämmän.

Muutos kuluttajan valtaan

Yksi suoratoistopalveluiden merkittävimmistä vaikutuksista on se, kuinka ne ovat siirtäneet valtaa kuluttajille. Katsojilla on nyt valta valita, mitä he katsovat, milloin he katsovat ja missä he katsovat. Tämä on siirtänyt valtaa pois perinteisiltä mediayhtiöiltä ja antanut kuluttajille enemmän kontrollia.

Tämä muutos kuluttajan vallan kasvattamiseen on johtanut myös siihen, että mediayhtiöiden on yhä enemmän kuunneltava kuluttajien toiveita ja mieltymyksiä. Ne eivät enää voi olettaa, että kuluttajat katsovat mitä tahansa sisältöä vain siksi, että se on saatavilla.

Kohti tulevaisuutta

Suoratoistopalvelut ovat siis tuoneet merkittäviä muutoksia viihteen kulutukseen, mutta ne eivät pysähdy tähän. Teknologian kehittyessä ja markkinoiden muuttuessa voimme odottaa näkevämme entistä enemmän innovaatioita tällä alueella. Miten nämä palvelut sopeutuvat ja kehittyvät, on jännittävä seurattava tarina seuraaville vuosille.

Viihdemaailma ja sen eri puolet

Viihdeteollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri osa-alueita, jotka voivat käsittää seuraavat:

  1. Elokuvat: Tämä on monipuolinen ala, joka sisältää sekä suuren budjetin Hollywood-elokuvat että pienemmät indie-elokuvat, dokumenttielokuvat, animaatiot ja paljon muuta.
  2. Televisio ja suoratoisto: Tähän kuuluu paitsi perinteinen televisio, myös suoratoistopalvelut kuten Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+ jne. Tämä on laaja ala, joka kattaa uutiset, draamat, komediat, tosi-tv, lasten ohjelmat, minisarjat ja paljon muuta.
  3. Musiikki: Tämä kattaa kaiken lajityypeistä, kuten pop, rock, klassinen, hip-hop, jazz jne., ja käsittää sekä live-esiintymiset että tallennetun musiikin.
  4. Teatteri: Teatteri on viihteen muoto, joka kattaa niin Broadway-musikaalit kuin paikalliset yhteisöteatterit, oopperat, baletit, ja monet muut esitykset.
  5. Kirjallisuus: Viihdekirjallisuus kattaa kaikenlaiset tyylilajit, mukaan lukien romaanit, runot, novellit, sarjakuvat, jne.
  6. Videopelit: Videopelit ovat tärkeä osa viihdeteollisuutta, ja ne kattavat laajan valikoiman tyylilajeja ja alustoja, kuten konsolipelit, PC-pelit, mobiilipelit, virtuaalitodellisuuspelit, jne.
  7. Podcastit ja radiot: Tämä sisältää sekä musiikin että puhutut sanat kuten uutiset, haastattelut, komediaohjelmat ja paljon muuta.
  8. Internet-sisältö: Sosiaalisen median alustat, YouTube-videot, verkkosarjat, meme-kulttuuri, blogit jne., ovat osa nykyistä viihdemaailmaa.

Jokainen näistä osa-alueista on itsessään erittäin laaja ja monimutkainen, sisältäen useita eri ammattilaisia, kuten näyttelijöitä, muusikoita, ohjaajia, tuottajia, kirjailijoita, kriitikoita, jne. Lisäksi teknologia on muuttanut viihdemaailmaa merkittävästi, mahdollistaen uusia viihteen muotoja ja muuttaen tapaa, jolla ihmiset kuluttavat viihdettä.