Lohjalaisduolta uutta folkpoppia Paljain jaloin

Duo jukra julkaisi 5.7 ensimmäisen albuminsa Paljain jaloin ja kokeili yhteisöllisempää laulunkirjoitustapaa. 

Albumin ensimmäinen raita En muista nimeäni julkaistiin viikkoa aiemmin musiikkivideona. En muista nimeäni laulu kirjoitettiin hieman poikkeavalla tavalla. Jukran laulaja-kosketinsoittaja, Jenny Räisänen, kirjoitti omaan Facebook-profiiliinsa julkaisun ”Näinä aikoina on hyvä vahvistaa voima-asioita, arkipäivän pieniä iloja. Kertoisitko oman ilosi? Kirjoittaisin vastauksista biisin.” 

Tällainen tapa tehdä laulu oli raikas ja inspiroiva. Oli mahtavaa saada laulun alkuidea suoraan yleisöltä. Jenny käytti kaikkia saamiaan vastauksia käyttäen omaa taiteellista näkemystään vastausten yhteen nivomisessa. Punaiseksi langaksi muodostui tarina muistisairaasta äidistä, joka elää menneessä ajassa ja sen hyvissä hetkissä. Hän havahtuu kuitenkin hetkeksi omasta maailmastaan, kun tunnistaa tyttärensä äänen. 

Jenny jakoi tietoa laulun edistymisestä ja sai valmiista kappaleesta mm. seuraavaa palautetta: ”Ihan pelkästä sanoituksesta piti itku tirauttaa.” ”Upea ja koskettava idea kokonaisuudessaan.”

Musiikkityyli

Musiikkimme on indie folk-poppia. Intohimomme on soittaa omaa musiikkia, mutta esitämme myös lainakappaleita. Tärkeää on, että laulussa on sanottavaa. Haluamme, että laulut maistuvat elämältä ja niissä kuuluu tunteet. Levyn nimi paljain jaloin kuvaa levyn kappaleita ja ehkä meitä itseämmekin. Monissa lauluissa kerrotaan kesästä, jolloin ollaan konkreettisesti paljain jaloin. Syvempi ajatus nimen takana on matkassa itseensä ja asioiden tunteminen vahvasti juurista eli maanpinnasta saakka. Välillä paetaan vuorille, välillä haaveillaan olevansa lintu ja lopulta löydetään lohdullisuutta käen kukkumisesta tai purosta. Musiikkityylimme ponnistaa kansanmusiikista ja folk-perinteestä, mutta paketoi sen hellästi pop-musiikilla.

Bio

Olemme vuonna 2016 perustettu duo. Juhani Konttinen soittaa kitaraa, bassoa ja stompboxia ja Jenny Räisänen laulaa ja soittaa koskettimia ja pieniä perkussioita, kuten pilttipurkista valmistettua shakeria. Olemme kotoisin Savosta, Juhani Leppävirran Paukarlahdesta ja Jenny Vieremältä, mutta asumme tällä hetkellä Lohjalla. Olemme aikaisemmin julkaisseet kaksi singleä ja EP:n. Epätosi (EP) julkaistiin kaksi vuotta sitten.

Yhteys

Spotify (Paljain jaloin -albumi): https://open.spotify.com/album/5wS2pJMj3vJMGsRLqmljsR?si=XJW5SH12QdOzCVmUcIROgg

FB: https://www.facebook.com/duojukra/

Vastaa

Tarjouksia seuraajillemme